bokrecensioner boktips

Den enda lögnen

Författare: Harlan Coben
Genre: Roman
ISBN: 9789185823130


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En natt försvinner fyra ungdomar som befinner sig på ett sommarläger i skogens mörker. Två av dem hittas sedan brutalt mördade. De andra två är spårlöst försvunna - förmodligen döda. En misstänkt man grips och döms senare för morden. Fyra familjer får sina liv förändrade för alltid.

Paul "Cope" Copeland, distriktsåklagare, har efter tjugo år lämnat sin systers tragiska död bakom sig. Han är fullt sysselsatt med att balansera sin uppåtgående karriär med livet som ensamstående far till en sexårig flicka. Cope arbetar hårt med ett kontroversiellt rättsfall: att få två rika vita collegepojkar fällda för en brutal våldtäkt på en svart prostituerad strippa.

När en man hittas mördad upptäcks kopplingar till Cope som arbetade som ledare på sommarlägret och till händelserna som inträffade tjugo år tidigare.

Medelbetyg: 3,73 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den enda lögnen :
2007-12-02 12:13
Fyra ungdomar försvinner på ett läger för 20 år sedan. Två av dem hittas döda. De andra förblir försvunna.

Nu 20 år senare dyker ett lik upp. Vem är denne/a person?

Vilka familjehemligheter döljer sig bakom de överlevande familjerna?

Detta är en riktig bladvändare. Man vill bara läsa vidare och vidare för att se vad som händer och vad som hände då för 20 år sedan.

Författaren har lagt all vikt vid själva intrigen och den är verkligen bra. När det gäller personbeskrivningarna så är de tyvärr väldigt ytliga på typiskt amerikanskt sätt. Därför får den här boken en stark fyra av mig i betyg istället för en femma.

Boken är verkligen bra så läs den!
Betyg 4
2008-02-04 09:12
En bok som man inte kan släppa.
Överraskande händelser och lämnar många obesvarade frågor kvar!
Läs den!!!
Betyg 4
2008-03-26 19:23
Denna kan verkligen rekommenderas.
Läs läs och läs.
En riktig bladvändare !
Betyg 4
2008-07-14 12:48
Gillade rätt bra Cobens 5 tidigare böcker,fastän kvaliteten varierade något.I den här senaste, "Den enda lögnen",är han faktiskt snäppet bättre.Coben har ju alltid häftiga persongestaltningar och härliga,smarta replikskiften,så även här.Ibland blir intrigerna litet för tillkrånglade,men den här storyn var intressant,medryckande och rätt trovärdig ända till slutet.En njutning att läsa.Det blir en stark fyra.
Betyg 4
2008-08-01 11:31
Som vanligt fullt ös och överraskande slut.
Betyg 4
2009-01-05 17:49
Spännande och bra bok.
Betyg 4
2010-05-09 11:41
Nja. Har man läst tidigare fristående böcker av Coben blir man lite besviken. Huvudkaraktären är inte speciellt sympatisk, i mångt och mycket rätt bufflig. Det blir svårt att tycka om honom, även om hans bufflighet här och var slätas över. Grundhistorien är samma soppa som så många gånger förr, men med några ingredienser utbytta. Det är i och för sig en bra soppa han värmer upp igen, men han måste förnya sig.
Betyg 3
2014-09-05 10:52
Denna bok var bra !"
Betyg 4
2014-09-26 10:09
Det finns alltid något att gräva fram. Detta menade några som ville sätta press på chefsåklagare Paul Copeland. Även en chefsåklagare kan ha saker som han inte vill ska synas offentligt. En och annan lögn dras fram i dagen. Det verkar som alla har något att dölja.

Ingenting är dom det ser ut att vara och många sanningar kommer upp till ytan.

Det är en spännande men ändå lågmäld deckare. Både gamla och nya dödsfall knyts ihop.

Betyg 3
2015-08-05 14:30
En ganska typisk Coben-thriller. Bra driv i berättelsen, som vanligt. Sämre vad gäller de filisofiska resonemangen. Då blir det lite för amatör-mässigt.
Betyg 3
Liknande böcker:
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö
Karolinas Poltava
 E. Rydsjö
Till Min Dotter
 M. Wollin
Jag hade så mycket
 T. Marstein
Härskaren
 S. Scarrow
Sherlock Holmér i Skrä..
 A. Conan Doyle
John Carter, krighsher..
 E. Burroughs
John Carter och gudarn..
 E. Burroughs