bokrecensioner boktips

Sluta aldrig fly

Författare: Harlan Coben
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789189393110


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

För mer än tjugo år sedan kidnappades Patricia, arvtagare till familjen Lockwoods förmögenhet i fångenskap lyckades hon fly, men förövarna försvann utan ett spår. Tills nu. På en mordplats i New York upptäcks dyrbart stöldgods, bland annat en väska och tavla som tillhör familjen Lockwood. På väskan är initialerna WHL3 ingraverade, vilket leder polisen till en man med koppling till fallet. Windsor Horne Lockwood III - eller Win, som han också kallas - är en man med omåttlig rikedom, oklanderlig stil och en benägenhet att ta lagen i egna händer, Han är dessutom kusin till Patricia, och polisens fynd leder honom in i en mörk värld av hemligheter där han tvingas ta till okonventionella metoder för att skydda sina nära.

Utdrag ur boken:
Jag kommer tillbaka till Beresfordhuset klockan ett på natten. Hormuz får syn på mig när jag kommer till dörren. Han skyndar sig fram och öppnar den. Jag visar honom hastigt ett falskt FBI-leg och stoppar tillbaka det i kavajfickan. Jan inser att det är ett lagbrott att utge sig för att tillhöra en polismyndighet, men låt mig avslöja grejen med att vara rik: man åker inte i fängelse för den sortens brott. Är man rik lejer man ett gäng advokater som kommer att förvränga det som hänt på tusenolika sätt tills verkligheten blir irrelevant. De skulle hävda att Hormuz är en lögnare. De skulle säga att det var uppenbart att jag skämtade. De skulle förneka att jag över huvud taget visade honom någonting, eller om vi nu blivet filmade av en övervakningskamera skulle de säga att jag vara visade honom ett foto på någon jag kom för att besöka. Vi skulle viska i öronen på vänligt sinnade politiker, domare åklagare. Vi skulle donera till deras återvalskampanjer eller till deras favoritvälgörenheter. Och hela saken skulle försvinna.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sluta aldrig fly :
2022-02-03 10:49
Sluta aldrig fly är ännu en av Harlan Cobens spänningsromaner. Som vanligt har han skapat en bladvändare, som innehåller en hel del vändningar. Saker är inte alltid som man tror.

Huvudpersonen Win är historiens berättare. En inte rakt igenom trevlig person. En löjligt rik man som njuter av att ta till våld. Ändå är det honom läsaren måste hålla på, eftersom många av de andra karaktärerna är mycket värre.

Många författare av deckare och spänningsromaner skapar en huvudperson som får hänga med i bok efter bok. Så gör dock inte Harlan Coben. Han skapar hela tiden nya karaktärer, vilket ger varje bok en fräschör. Den ena är inte den andra lik.

Här får vi följa den något sarkastiske Win i hans jakt på sanningen. Vem kidnappade Patricia? Vem stal familjen Lockwoods tavlor? Var det flera personer inblandade i bortförandet av unga flickor som våldtogs och mördades? Svaren får vi inte förrän alldeles i slutet av boken. Och det visar sig att sanningen är en helt annan än man hade kunnat tro.

En riktigt bra spänningsroman igen av Harlan Coben. (Men jag undrar fortfarande vem den där Marlon Bolitar är som nämns genom hela romanen...)
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sluta aldrig fly
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron