bokrecensioner boktips

Rivalen

Originaltitel: Fade Away
Författare: Harlan Coben
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, humor, spänning
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789186369392


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När basketlaget New Jersey Dragons vill att Myron Bolitar ska börja spela för dem, tio år efter skadan som stoppade hans karriär, vet han först varken ut eller in. När det sedan visar sig att det finns andra motiv bakom är han inte sen med att tacka ja. Dragons stjärna Greg Downing, tillika Myrons största rival, är spårlöst försvunnen och man vill att Myron ska hitta honom.

I jakten på den försvunna basketstjärnan ställs Myron öga mot öga med gamla minnen som han länge försökt förtränga, av sporten de båda spelade och kvinnan de båda en gång älskade. Men han dras även in i en härva av spelskulder och skumma typer och när det dessutom dyker upp en mördad kvinna i Gregs fotspår förstår Myron snart att detta är något mycket större än han först trott.

Rivalen är tredje fristående delen i Harlan Cobens prisbelönta serie om sportagenten Myron Bolitar. Med en spännande intrig och snabba vändingar fångar Harlan Coben läsaren från första till sista sidan. De två föregående böckerna i serien heter Spelaren och Mästaren och har blivit stora försäljningsframgångar.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Rivalen :
2012-03-18 20:35
Det här var ett hyfsat hantverk. Även om intrigen verkar något naiv så är det bra flyt, rappa och roliga dialoger, träffande persongestaltningar och lämpliga doser svart humor. Det blev kanske onödigt skruvat mot slutet som var rätt överraskande. På det stora hela njutbar läsning för vänner av Harlan Coben.
Betyg 4
Liknande böcker:
Priset för ett liv
 U. Adelsohn
Priset
 A. Fichtelius
Gränsmark
 A. Trosell
På jakt efter Kitty
 T. Haugen
Änkorna
 P. Engman
Jaga i blindo
 E. Thompson
Oskyldigt dömd?
 N. McClintock