bokrecensioner boktips

Lämna inga spår

Författare: Harlan Coben
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789189393967


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Wilde växte upp utan någon kännedom om vare sig sin familj eller identitet. Allt han vet är att han som pojke hittades övergiven i skogen. Nu är han äntligen redo att hitta sitt ursprung - ett beslut som kommer att förändra allt. Strax efter att Wilde skickat sitt DNA till en släktforskningssajt får han kontakt med två potentiella släktingar. Han ger sig ut på jakt efter sanningen, men båda spåren leder till fler frågor än svar. Genom sin efterforskning stöter Wilde av en slump på ett mystiskt medborgargarde som har tagit sig an uppgiften att straffa anonyma nättroll. Snart upptäcker Wilde att gardet har kopplingar till en av hans nyfunna släktingar, och att deras dunkla verksamhet har utlöst en till synes ostoppbar mordspiral.

Utdrag ur boken:
Någonstans mellan fyrtio och fyrtiotvå års ålder - han visste inte exakt hur gammal han var - hittade Wilde sin far.

Wilde hade aldrig träffat sin far. Eller sin mor. Eller någon annan familjemedlem. Han visste inte vad de hette eller var han var född eller när, eller hur han som mycket litet barn hamnade i Ramapoberget där han levde ensam och klarade sig på egen hand. Nu, mer än tre decennier efter att han blivit "räddad" som liten pojke - "vild och övergiven!" enligt en tidningsrubrik en annan ropade ut: "en nutida mowgli!" - satt Wilde mindre än tjugo meter från en äkta släkting och de gäckande svaren om hans mystiska ursprung.

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lämna inga spår :
2023-06-22 13:58
Lämna inga spår av Harlan Coben är den fristående uppföljaren till Pojken från skogen. Jag älskade verkligen Pojken från skogen, så förväntningarna var högt ställda inför den här boken.

Jag blev inte besviken. Harlan Coben är en mycket skicklig författare av spänningslitteratur. Det är omöjligt för mig att räkna ut vem som är mördaren. Det finns så många trådar att följa, men Coben knyter givetvis ihop dem. Samtidigt får vi svar på frågor från den förra boken. Någon tredje del tror jag inte att det blir, för slutkapitlet kändes som en avslutning. Coben är dock mycket produktiv, så det råder ingen brist på böcker av honom att sätta tänderna i.

Lämna inga spår är en lysande spänningsroman som inte får missas.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Lämna inga spår
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Mittvatten
 A. Dahl