bokrecensioner boktips

Saknar dig

Originaltitel: Missing You
Författare: Harlan Coben
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789188171184


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Polisdetektiven Kat Donovan upptäcker sin ex-fästmans profil på en dejtingsajt, och innan hon vet ordet av är hon en hemsk konspiration på spåren. En konspiration där beräknande monster lurar på de mest sårbara och törstande ... Samtidigt förtärs Kat av en utredning som ställer hennes känslor för alla dem som stått henne nära på hårt prov, hennes exfästman, hennes mamma och slutligen hennes pappa som varit död i närmare två decennier och vars mord aldrig blev uppklarat. Medsitt eget och andras liv som insats balanserar Kat mellan det förflutna och nuet i jakt på sanningen. Saknar dig är en isande thriller om de band som håller oss fast i det förflutna, och de band som förenar oss. Med osviklig berättarförmåga blottlägger Coben människans sårbarhet.
Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Saknar dig :
2016-12-13 17:42
En stabil thriller med bra driv i berättelsen, levande persongestaltningar, lämpliga mängder spänning och svart humor. Bra intrig om skurkar som letar efter rånoffer på dejtingsajter. Underhållande och spännande. En av Cobens bästa på länge.
Betyg 4
2017-08-30 16:43
En ganska osannolik historia och en typisk Coben-thriller, med försvunna och saknade människor. Cobens berättarteknik rymmer en hel del kvasi-psykologi (å ena sidan - å andra sidan)och sentimentalt trams som man blir trött på i längden. Vissa avsnitt liknar mest en flicknovell. Boken kunde ha kortats med 1/3 utan att man skulle ha förlorat något.
Betyg 2
2018-11-30 16:09
Upplägget känns igen från många av Cobens böcker, men han skrivet stabilt och bra. Han har förmågan att ha en ständig framåtrörelse i berättandet och kryddar det med oväntade vändningar. Saknar dig är inte ett undantag.
Betyg 4
Liknande böcker:
Priset
 A. Fichtelius
Gränsmark
 A. Trosell
På jakt efter Kitty
 T. Haugen
Änkorna
 P. Engman
Jaga i blindo
 E. Thompson
Oskyldigt dömd?
 N. McClintock