bokrecensioner boktips

Ett enda ögonblick

Författare: Harlan Coben
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9789170013478


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Grace Lawsons liv vänds upp och ner när hon hittar ett gammalt foto på sin man Jack bland de nya semesterbilderna. Hur det har hamnat där är ett mysterium, och värre blir det när Jack förnekar att fotot föreställer honom. Idyllen i villaförorten får ett abrupt slut när Jack försvinner och Grace kastas in i en våldsam jakt efter sin man. Hon inser snart att Jack inte är den man hon trodde att han var och att deras liv tillsammans är byggt på en lögn.
Men Grace är inte den enda som letar efter Jack, och plötsligt dyker det upp personer om hon sedan länge försökt glömma. När ledtrådarna obönhörligt leder mot henne själv förstår hon att det är dags att konfrontera sitt smärtsamma förgångna och ta reda på vad som verkligen hände under rockkonserten som nästan kostade henne livet.

Ett enda ögonblick är en berättelse om hur det förflutna plötsligt kan sätta käppar i hjulet när man minst anar det. En helt vanlig kvinna får använda all styrka och allt mod hon kan uppbringa för att rädda sin man undan döden och för att komma till ro med sina minnen. En enda blick är en nagelbitare från första till sista sidan.

Medelbetyg: 3,78 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ett enda ögonblick :
2005-10-20 11:17
Detta är Cobens fjärde bok på svenska om jag inte misstar mig. Och som alltid går det undan i rappt tempo. En riktig sträckläsarbok, där man hela tiden vill veta nästa steg i handlingen. Spännande och fartfyllt och med en knivig intrig med överraskande slut.
Betyg 4
2006-01-29 18:51
Har läst alla Harlan Cobens tidigare böcker som finns utgivna på svenska och denna var helt klart den bästa boken även om jag gillar dem allihop! En riktig sträckläsare tillika nagelbitare som man knappt kan lägga ifrån sig då man hela tiden vill veta nästa drag i handlingen. Upplösningen var oväntad och ingenting man kan gissa sig till medan handlingen förs framåt, åtminstone kunde inte jag det!
Betyg 4
2006-05-18 10:50
En riktig bladvändare, spännande hela tiden och slutet blev "wow" var det så det var. En mycket bra thriller som jag gladeligen rekommenderar.
Betyg 4
2008-08-16 18:43
Harlan Coben vet verkligen hur man skapar kluriga intriger. Han bara spottar ur sig bladvändare och detta var inget undantag - tvärtom!

Ibland kan jag bli så irriterad över amerikanska författares "plastiga" skrivsätt men Harlan Coben är otroligt skicklig.

Ett stort plus i kanten till det överraskande slutet som kom när man just trodde att man var färdiglurad!
Betyg 5
2009-01-31 23:20
En riktigt spännande story som jag varmt rekommenderar.
Coben har gjort det igen!
Betyg 4
2010-04-20 16:08
En ganska bra thriller som i vissa avseenden är mer jordnära realistisk än andra titlar av Harlan Coben. Med detta sagt är även denna bok fylld av en hel del orimligheter, vilket brukar prägla Cobens böcker. Men det höga tempot täcker som vanligt effektivt över de logiska luckorna. Det ÄR spännande och underhållande. Men kanske inte så djupt, även om han försöker komma närmare verkligheten.
Betyg 3
2011-05-04 09:13
Jag tycker denna, som är den fjärde lästa boken, den sämsta. Jag upplever den lite rörig och den tar inte "tag" i mig på samma sätt som i de första böckerna.
Betyg 2
2012-08-24 21:20
En av de bättre kriminalromaner jag läst genom tiderna faktiskt. Spännande början, mitten och slut. Dessutom var slutet mycket oväntat och när jag trodde att jag hade börjat lösa mysteriet var jag inte ens i närheten av sanningen. Jag har bara läst en bok tidigare av Harlan Coben, men som jag minns var jag inte riktigt nöjd med den storyn, den kändes så genomskinlig liksom. Men den här boken var en bladvändare, läs den!
Betyg 5
2014-08-29 12:04
Harlan Coben är en bra thriller författare , hans böcker fångar läsarna direkt och har ett snabbt tempo, ett enda ögonblick är inget undantag. Det är inte hans bästa bok därför får boken en stark 3 i betyg , det är en bok jag rekommenderar.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ett enda ögonblick
Liknande böcker:
Andnöd
 A. McCulloch
Vedergällning
 S. Avindell
Bestseller
 P. Engman
Kroken
 L. Deighton
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant