bokrecensioner boktips

Försvunnen

Originaltitel: Long Lost
Författare: Harlan Coben
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789137135731


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är sju år sedan Myron Bolitars kärleksaffär med Terese Collins fick ett abrupt slut. Men en dag ringer hon från Paris och säger att hon har hamnat i en knipa och att ingen annan kan hjälpa henne.

Mot bättre förnuft åker Myron, och när han kommer fram visar det sig att Tereses ex-make har hittats mördad. Chockad inser Myron att både Terese och han själv är misstänkta.

Tereses tidigare liv rymmer oanade hemligheter och snart är han indragen i ett komplicerat fall som sätter hans eget liv på spel.

Medelbetyg: 2,56 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Försvunnen :
2010-08-20 10:03
En ny bok av Harlan Coben. Det bådade ju gott. Tyvärr kändes den här boken som ett hastverk. Det är en osannolik historia, rafflande tempo. Ingen tid till eftertanke. Allting sker i högsta hastighet som om man snabbspolar en film. Dessutom är boken arrogant skriven. Tyckte inte alls om stilen.

Visst kan man ta den för lite snabb underhållning men jag hade förväntat mig mer.

Enbart 286 sidor. Hade Coben bråttom när han skrev denna??

Synd att han förstör en bra story. Han har ju råvaran men lyckas inte förvalta den den här gången.

Kan bara bli en trea i betyg.
Betyg 3
2011-01-12 21:59
Som vanligt är det spännande och mystiskt när Coben är i farten. Men just fart är det lite mindre av i jämförelse med andra av hans böcker. Då menar jag inte att det går långsamt fram utan att det är något färre vändningar och lägre tempo, men det behöver inte vara negativt. Ibland kan hans böcker nästan vara för intensiva. Stundtals är den här boken också rätt hyfsad. Sista delen innebär emellertid ett antiklimax.
Betyg 2
2011-08-16 13:58
Den tredje boken om Myron Bolitar som jag läste. Historien började ganska lovande och spännande,men utvecklades sedan till en alltför spretig och osannolik smörja av allt möjligt.Spänningen och trovärdigheten smulades gradvis sönder.Slutet var platt.Det enda positiva var de stundom snärtiga dialogerna,men i övrigt inte mycket att hänga i julgranen.
Betyg 2
2012-02-24 23:09
Den första bok jag läst av Harlan Coben, den fick mig verkligen att fasta för honom och läsa alla böcker! Han är helt enkelt suverän!
Betyg 4
2012-11-29 23:14
Jag har läst några Coben och såg fram emot att lära känna hans favoritkaraktär Myron Bolitar. Inte blev intresset sämre av de citat som pryder omslaget. "Coben är vår tids mästare...", "bladvändare", osv.
Bullshit.
Det här är det i särklass sämsta jag läst av Coben. Kiosklitteratur.

Han använder alla de enkla, billiga medlen. En huvudperson med kurage och karisma, uppbackad av en onaturlig omgivning. Bästa vännen är stenrik och verkar ägna hela sin tid åt att passa upp. Medhjälparen är vacker, smart och omänskligt lojal.

Som mest larvigt blir det i dialogerna. Coben har bestämt sig för en kvick, humoristisk tongång där gliringarna duggar tätt. Det kan funka med ett radarpar men denne Myron har samma munhuggeri med alla han möter.

När man klär en story med orealismens skrud på det här sättet spelar det ingen roll att grundhistorien är intressant.

Hetsigt. Orealistiskt. Lågt.
Betyg 2
2013-01-31 19:04
Oj. Medan första Coben-boken jag läst, För evigt dömd, var en positiv överraskning var denna motsatsen. En riktigt knepig, overklig historia utan nåt som griper tag i en. Känns genomgående slarvigt och ytligt.
Betyg 1
2014-10-13 09:45
Helt ok bra fart men lite tunn historia
Betyg 3
2015-01-06 16:15
Spretig historia och dåligt slut. Sämsta Coben-boken jag läst
Betyg 2
2016-01-04 13:23
När Myron Bolitar åker till Paris blir han indragen i något som gör att hans liv är i fara. Den franska polisen är först misstänksam men inser sen att Myron är en person som är mycket bra på att klara upp saker och hitta försvunna personer. Han kommer så småningom tillbaka till USA där han upptäcker att den franska polisen också finns på sin jakt efter terrorister. Myron som försöker hjälpa sin vän Terese att hitta sin dotter råkar in in i svåra situationer som kräver allt för att ha en chans att överleva där så många andra dör.
Jag tyckte boken var mycket spännande.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Försvunnen
Liknande böcker:
I vallmons tid
 I. Oker-Blom
En familjetragedi
 M. Edvardsson
Perry Mason och fallet..
 E. Stanley Gardner
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödligt giftig
 M. Edling
Kvinnan i hytt 10
 R. Ware
Som vi lekte
 N. Schulman
Mord i arv
 M. Erskine
Oskuld och oleander
 K. Bergman