bokrecensioner boktips

Löftet

Författare: Harlan Coben
Genre: Roman
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789185593071


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Myron Bolitar, före detta basketstjärna och numera agent i nöjesbranschen, har inte agerat hjälte på sex år. Under den tiden har han lyckats hålla sig borta från både slagsmål, pistoler och sin vän i nöden vid namn Win (som han egentligen är livrädd för). Och framför allt har ingen av hans klienter blivit mördad - väldigt positivt för affärerna.

Men allt förändras bara för att han råkar vara rädd om ett par tonårstjejer i bekantskapskretsen. I ett svagt ögonblick erbjuder han sig att komma och hämta dem när som helst, i vilket skick som helst, bara de inte kör bil hem onyktra. Utan att tjalla för föräldrarna. Han tvingas leva upp till sitt löfte ett par nätter senare och skjutsar den ena flickan från Manhattan till en kompis i New Jersey klockan två på natten.

Nästa morgon upptäcker föräldrarna att dottern är försvunnen. Och att Myron var den sista personen som träffade henne. Mannen som bara ville vara schysst och hålla sitt löfte, tvingas skaka liv i den gamla hjälterollen igen - allt för att rädda livet på en ung kvinna.

Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Löftet :
2008-11-24 12:44
Oj, vad besviken jag blev på den här boken. När man vet hur mycket bättre Harlan Coben kan skriva så undrar man ju varför det verkar som om han har förhastat sig. Boken var ytlig på det där jobbiga amerikanska sättet, berättelsetekniken lite överlägset snobbig och handlingen fångade aldrig mig i sitt grepp.

Det blev inte bättre av att översättningen var full med stavfel.

Nix, ej godkänt för att vara Harlan Coben. En slätstruken trea i betyg.
Betyg 3
2012-11-21 18:32
Nej, det här var nog den sämsta boken jag läst av Coben. Intrigen är verkligen töntig och berättelsen saknar den där tilltagande spänningen och bra dialogerna man vant sig vid i Cobens böcker. Inte är det roligt eller underhållande heller. Det känns snarare jobbigt att försöka hänga med i en historia som blir allför spretig utan någon som helst trovärdighet. Jag ger den här föga intressanta härvan en svag tvåa.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Löftet
Liknande böcker:
Tistlar i handelsträdg..
 J. Clevström
Arvingen
 P. Frankau
Andras vänner
 L. Moriarty
Flykten
 S. Scarrow
Sabbaths teater
 P. Roth
År månader dagar
 Y. Lianke
Världen utan dig
 J. Santopolo
Månskärans stad
 B. Plain
Je m'appelle Agneta
 E. Hamberg