bokrecensioner boktips

Livlinan

Originaltitel: Live Wire
Författare: Harlan Coben
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789175032092


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När den höggravida f.d. tennisstjärnan Suzze söker upp Myron Bolitar är hon förtvivlad. Hennes make, rockstjärnan Lex Ryder, har försvunnit sedan någon ifrågasatt faderskapet på Facebook. Nu behöver hon Bolitars hjälp. Kan han ta reda på vem som vill henne så illa? Och kan han hitta hennes make?

Det här är inte första gången sportagenten Bolitar blir anlitad som privatdetektiv och som vanligt kan han inte tacka nej. Jakten för honom till en bar där han tycker sig skymta sin svägerska, som tillsammans med hans lillebror varit försvunnen i sexton år. Vad var det som fick brodern och svägerskan att bryta med familjen? Och kan deras försvinnande kan ha ett samband med Lex Ryders?

Det visar sig att svägerskan har en nyckelroll i ett komplicerat fall med droger och organiserad brottslighet. Men även bakom den vackra fasaden i Myrons familj finns djupa hemligheter. Är en vit lögn bättre än den hemska sanningen? Går det att läka skadorna efter tragedier i det förflutna? Vi får lära känna nya sidor hos Myron och hur livet tar en annan vändning när tillvaron krackelerar.
Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Livlinan :
2013-12-09 18:45
Myron Bolitar är tillbaka och med honom en rapp, rolig och lite grabbig jargong. Den här gången är historien lite svartare, vilket ger den mer tyngd. Det tycker jag är bra. Sedan är överraskningarna kanske färre än vad de brukar vara och spänningen något mer återhållen. Men på det hela taget är det här en gedigen thriller väl värd att läsas.
Betyg 4
2014-03-09 12:57
Det här är välskrivet och följer helt samma mönster som tidigare. Rappa och roliga dialoger, rätt bra personbeskrivningar och en skruvad intrig. Berättelsen började bra men blev tyvärr segare mot slutet, mycket tack vare allt mera orimligheter och en onödigt komplicerad intrig. Det var nära att bli pannkaka till slut. Men bitvis rätt underhållande får man väl ändå säga.
Betyg 3
2015-12-10 15:19
Myron Bolitar söker efter sin bror som är försvunnen. Ingen verkar veta något.
Myrons letande och frågande uppskattas inte av alla. Som tur är har Myron en rik vän som är beredd att göra vad som helst för att rädda sin vän när denne råkar i svårigheter.
Det är en deckare med livfulla karaktärer vilket gjorde den intressant att ta del av.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Livlinan
Liknande böcker:
Dubbelexponering
 S. Avindell
Själsfränden
 S. Sarenbrant
Järnskallen
 N. Håkanson
Kröningen
 P. Jansson
Shakira
 P. Jansson
Döden för oss samman
 H. Mattsson
Främmande händer
 R. Daley
Damaskus
 I. Albinus
Rambo III
 D. Morrell
Rambo
 D. Morrell