bokrecensioner boktips

För evigt dömd

Författare: Harlan Coben
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789137136295


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ännu en fenomenal bok av thrillerns mästare

Sjuttonåriga Haley McWaid är en välartad och ambitiös flicka från en ordentlig familj. En morgon är sängen hemma i flickrummet orörd och tre månader senare är hon fortfarande spårlöst försvunnen.
Tevereportern Wendy Tynes har specialiserat sig på att avslöja pedofiler genom att på nätet utge sig för att vara minderårig. Dan Mercer, som arbetar med vinddrivna ungdomar, är hennes senaste scoop. Han luras att bege sig till ett övergivet hus mitt i natten, där hon väntar med ett kamerateam. Dan frikänns visserligen i brist på bevis och med hjälp av en skicklig advokat, men han kan inte stanna i den lilla orten, en förstad till New Jersey. Han är för evigt dömd i allmänhetens ögon och tvingas att ständigt flytta runt.
Wendy får sparken från sitt jobb efter rättegången, och arbetskamrater och chefer undviker henne. Har hon gjort ett förfärligt misstag? Är Dan Mercer offer för olyckliga omständigheter? Hon börjar tvivla på att Dan Mercer verkligen är skyldig trots de bevis hon har kommit över.
Eller går en farlig man fri, som en förälder till ett pedofiloffer hävdar? Finns det något samband mellan den försvunna flickan Haley McWaid och Dan Mercer? Och hur kommer det sig att Dan Mercers kamrater från universitetet också har avslöjats med oegentligheter som förstört deras liv?
Wendy kan inte släppa fallet och när hon börjar lägga pusslet börjar det sakta gå upp för henne att allting började en natt för länge, länge sedan.
Ännu en spännande thriller av bestsellerförfattaren Harlan Coben. För evigt dömd är nominerad till 2010 års bästa amerikanska kriminalroman.
Medelbetyg: 3,22 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av För evigt dömd :
2011-08-31 22:21
Ett gott hantverk. Skulle jag sätta en titel på genren är det väl förortsdramatik. Det här är en betydligt mer vardagsnära historia än vad Coben brukar bjuda på. Det är egentligen aldrig superdramatiskt. Men det är välskrivet, med endast ett fåtal skavanker.
Betyg 3
2011-09-01 08:31
Detta är en helt OK Harlan Coben-bok. Inte hans bästa men inte hans sämsta heller.
Betyg 4
2011-12-03 17:38
Det här är nog en av Cobens bättre böcker. Det är bra flyt och intrigen är inte alltför skruvad heller. Dialogerna stundom mycket bra och persongestaltingarna verkade trovärdiga och hyfsade. En bra thriller som klart höjer sig över genomsnittet.
Betyg 4
2012-01-27 22:22
Jag blir inte klok på Coben. Han skapar en bra historia med en lovande intrig men slarvar ju helt bort möjligheterna. Denna gång kör han parallella spår med ett tänkbart samband och han brassar på med en mängd sidokaraktärer. Det svänger och kränger i ett rasande tempo och huvudpersonen verkar stundtals inte ens hinna med resonemangen själv. Det blir många teorier och tvära kast. Det sänker spänningsgraden. Jag tycker dessutom att ganska många karaktärer uppträder tämligen inkonsekvent vilket irriterar.

Kanske är det förlaget som inte förmått att prioritera finslipningen. Det är en solid historia berättad med hafs. Coben briljerar då och då men det är för sällan och framför allt, för isolerat när det väl händer.

*Amerikanska hetsjakten kring vilket college barnen ska in på är en intressant tråd som han bara snuddar vid.
*Den moderna tidens risker med svartmålning via internet är en allvarlig debatt som han flyr från.
*En överraskande vändning kan lyfta en story, en handfull överraskningar i rad stjälper den.

Sammantaget som ett uppskruvat avsnitt av "Morden i Midsomer".
En bortkastad möjlighet, enligt mig.
Betyg 2
2012-08-02 10:47
En ny författarbekantskap på deckarhimlen för mig, som jag stiftade tack vare pocketrea på stormarknaden. Och det var ju tur - för den här boken var ju perfekt att sträckläsa under ett par sommardagar. Jag gillar både storyn, språket, karaktärerna och att alla bär på sina historier och hemligheter. Kommer läsa Coben igen!
Betyg 3
2013-06-27 18:33
Coben beskriver väl hur lätt det är att i dator- mediasamhället förstöra livet för folk. En av de stora förtjänsterna med boken. Intrigen är det heller inget fel på, men det känns som om författaren inte riktigt kan hålla ihop det hela. Det blir lite väl många vändningar, överraskningar. Dock väl värd att läsa.
Betyg 3
2015-07-29 13:19
Denna var bra
Betyg 4
2015-11-20 11:08
Att bli anklagad och sen frikänd kan göra att tillvaron förändras för alltid. För allmänheten tänker att det måste ändå finnans något bakom anklagelserna.
Rykten och skvaller på allmänna forum växer snabbt till en sanning som även huvudpersonen reportern Wendy Tynes får känna på. Hon fortsätter ändå att försöka ta reda på bakgrunden till vad som hänt en försvunnen flicka och om den mannen som hängts ut som pedofil kan ha ett samband.
Det här var en intressant roman att lyssna på.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till För evigt dömd
Liknande böcker:
Andnöd
 A. McCulloch
Vedergällning
 S. Avindell
Bestseller
 P. Engman
Kroken
 L. Deighton
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant