bokrecensioner boktips

Den oskyldige

Författare: Harlan Coben
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9789185553136


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Matt hamnade på fel plats vid fel tillfälle. Han försökte avstyra ett slagsmål men blev själv dömd för dråp. Nio år efter avtjänat straff börjar livet se ljust ut. Matt väntar barn med sin stora kärlek, Olivia, och yrkeslivet är på topp. Men så blir han förföljd av en okänd man och får ett underligt videosamtal på sin mobil. Skärmen visar en suddig bild av hans fru Olivia och en man. I ett slag rämnar hans värld.

En nunna hittas mördad och när den mystiske förföljaren också påträffas död riktas misstankarna mot Matt, den f.d. fängelsekunden. Mordutredare Loren Muse tar sig an fallet som blir komplicerat och FBI kopplas in. Men FBI-agenternas underliga beteende gör henne misstänksam. Är de där för att hjälpa eller för att vilseleda?
Matt konfronterar Olivia och det han får veta chockar honom. Ett dödshot vilar över Olivia, och Matts motvilja mot polisen lämnar dem att ensamma trotsa faran för att tillsammans rädda familjens framtid.

Den oskyldige är en nervkittlande berättelse om en mans kamp för sin familj, sitt liv och för återupprättelse.

Medelbetyg: 3,86 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den oskyldige :
2006-05-17 09:35
Som vanligt ett fartfyllt äventyr av Harlan Coben. Här får vi möta Matt Hunter, som har suttit inne för dråp, och som nu är lycklig tillsammans med sin gravida fru Olivia. Men när han får mystiska bilder skickade till sig på sin mobil, visar det sig att hans underbara fru inte alls är den hon utger sig för att vara. Samtidigt sker ett mord på en nunna, som på ett mystiskt vis får kopplingar till Matt och Olivia. Polis och FBI jagar dem, i tron att Matt är skyldig.

Helt enkelt full fart framåt, och naturligtvis en liten knorr i slutet.
Betyg 4
2006-06-13 22:26
En av författarens bättre böcker även om jag gillar dem allihop! En sträckläsare som "måste" läsas ut omgående för att man vill veta vad som händer :-) Harlan Coben brukar ha en liten "karamell" i bakfickan som han droppar på slutet, så även här, och som vanligt är det en oväntad sådan!
Betyg 4
2008-01-06 12:45
Den är spännande och håller rakt igenom. Och med ett bra slut!

Skulle passa som film!
Betyg 4
2008-08-25 08:28
Ännu en bladvändare från Harlan Coben. Han är en mästare på att hitta på intriger. Mycket skickligt gjort!

Boken är en aning rörig - förmodligen för att få ihop den invecklade intrigen - men bra.
Betyg 4
2010-05-04 08:22
Nja. Jag är inte så nöjd med denna bok. Den innehåller flera små irriterande motsägelser som drar ner betyget. Annars är det relativt fartfyllt som vanligt när det gäller Coben.
Betyg 3
2015-09-23 12:57
Den som tidigare är dömd för dråp är lätt att få misstänkt på nytt. För Matt och hans fru Olivia krävs mycket för att klara sig undan allt som verkar spinna ett stort nät över dem. Det är många mord och mycket våldsamheter som sker och inte ens FBI går att lita på.

Jag tyckte att boken var lite rörig först men efterhand så blev den mer och mer spännande. Det finns många olika trådar som inte knyts ihop förrän i slutet.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den oskyldige
Liknande böcker:
Dubbelexponering
 S. Avindell
Själsfränden
 S. Sarenbrant
Järnskallen
 N. Håkanson
Kröningen
 P. Jansson
Shakira
 P. Jansson
Döden för oss samman
 H. Mattsson
Främmande händer
 R. Daley
Damaskus
 I. Albinus
Rambo III
 D. Morrell
Rambo
 D. Morrell