bokrecensioner boktips

Ingen andra chans

Författare: Harlan Coben
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9789185923526


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När den första kulan träffade mig, tänkte jag på min dotter ... När Marc Seidman vaknar upp är han allvarligt skottskadad, hans fru dödad och deras treåriga dotter Tara försvunnen själv är han misstänkt för brottet. Tolv dagar tidigare levde han ett harmoniskt familjeliv utanför New York och arbetade som kirurg. Nu vet han varken ut eller in längre. Gör du inte som vi säger får du aldrig se din dotter igen. Du får ingen andra chans. Då kidnapparna tar kontakt kopplas FBI in. Men utväxlingen misslyckas fullständigt. Harlan Coben har gjort det igen. Ingen andra chans är både en thriller i rasande tempo och en känslostark berättelse om vänskap och lojalitet, om tvivlen på sin egen förmåga som far och som man, och om den starka kärleken mellan pappa och barn.

Ingen andra chans är Harlan Cobens tredje spänningsroman på svenska. Berätta inte för någon har sålts i 20 000 ex bara i Sverige. Även uppföljaren Borta för alltid är en internationell bästsäljare. Coben är den förste författaren som tilldelats alla tre av de amerikanska utmärkelserna Edgar Allan Poe Award, Shamus Award och Anthony Award.
Medelbetyg: 3,5 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ingen andra chans :
2004-06-01 14:50
En riktigt spännande nagelbitare. Det är full fart nästan hela tiden. Den bästa boken hittills av författaren tycker jag.
Betyg 4
2005-04-02 10:11
Jag tycker denna bok var för lik de andra för att vara riktigt bra. Visst var den spännande men lite väl förutsägbar kanske... Däremot helt klart läsvärd och en spännande thriller. Hade nog tyckt den var bättre om jag läst den innan hans tidigare alster, nu lämnade den mest en känsla av att "detta har jag läst förut".
Betyg 3
2008-03-17 07:21
Ja, i vanlig ordning i Cobens böcker så går allting i rasande tempo. Dock på bekostnad av djup skulle jag vilja påstå.

Storyn i den här boken var lite tunn tyckte jag dessutom så även om tempot var högt så blev det ändå segt.

Jag uppskattar inte riktigt författarens nästan lite arroganta stil när han låter hurvurollspersonen "prata" med läsaren.
Betyg 3
2010-04-12 08:14
Det här är den första boken av författaren som jag läser och det är fartfyllt värre. Kan tänka mig att det blir jobbigt i längden att läsa fler böcker av honom, eftersom det knappt blir några "återhämtningsavsnitt". Som en slugger pumpar han på i full fart och det är publikfriande. Jag ger boken en fyra.
Betyg 4
2015-12-01 12:13
Lite av en gangsterhistoria med försäljning av spädbarn och mord. Men också en berättelse om längtan efter kärlek och barn. Plastikkirurgen Marc Seiman överlever efter att blivit skjuten och upptäcker att han blir misstänkt för att ha dödat sin fru vid samma tillfälle. Deras lilla dotter är försvunnen och Marc tror att hon fortfarande lever. Våldsamma händelser avlöser varandra men det finns även scener av mjukhet och värme. När Marc till sist får veta vad som egentligen hände så ställs han inför svåra beslut. Ska han göra två familjer ledsna?
Det är lite rörigt med alla personer men boken är spännande och väl värd att höra eller läsa. Betyg stark trea.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ingen andra chans
Liknande böcker:
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
En bondes död
 N. Naseh