bokrecensioner boktips

Pojken från skogen

Författare: Harlan Coben
Genre: Thriller
Ämnesord: politik, spänning
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789189087866


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ett barn hittas i skogen på USA:s östkust. Han har överlevt ensam utan mänsklig kontakt och har inget minne av var han kommer ifrån. Pojken får namnet Wilde. 30 år senare har Wilde återvänt till skogen där han bor isolerad och utstött från den stad han vuxit upp i. Han har lämnat en lovande karriär inom militären bakom sig och föredrar ett avskilt liv utan några nära relationer. Men när en tonårsflicka försvinner spårlöst blir Wilde indragen i fallet. Han tvingas återvända till det samhälle han aldrig passat in i och upptäcker snart att staden och dess maktelit döljer mörka hemligheter som kan förstöra otaliga liv.

Utdrag ur boken:
Wilde hade inte varit tillbaka på Sweet Water High School sedan han själv gick ut. När han närmade sig började andarna spöka i hans huvud. Eller i alla fall en. Han kände nästan hur David, Matthews far, smög sig fram till hans sida. De hade gått den här vägen nästan varje dag fram tills David tog körkort när han var sexton år och började köra dem. Minnena gick in för dödsstöten, men Wilde gjorde motstånd. Inte nu. Inga distraktioner.

Det hade inte funnits vakter på skolan när Wilde gick i plugget. Så var det inte längre. De pressvecksuniformerade hyrsnutarna var både allvarliga och beväpnade. De hade ögonen på honom från sekunden han svängde in på huvudgatan. Wilde valde att vara så öppen som möjligt, log och höll händerna så att de syntes.

Att vara tvungen att hålla händerna synliga i skolan. Vilken värld!

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Pojken från skogen :
2021-01-04 11:01
Pojken från skogen är den tredje spänningsromanen av Harlan Coben som jag har läst. De tidigare är Inte utan dig och Inte ett ord. Jag blev inte besviken den här gången heller.

Coben har förmågan att berätta intressanta saker om karaktärer i boken som inte verkar ha något samband med huvudhistorien, men jag vill ändå veta mer om karaktärerna. Givetvis visar det sig senare att allt hänger ihop, men på ett överraskande sätt. När boken närmar sig slutet är detta definitivt en bladvändare. Jag bara måste få veta hur det går.

Jag uppskattar även den ironiska humorn som dyker upp här och var. Antingen i dialogen eller också genom berättarrösten.

Boken känns aktuell genom att det finns en presidentkandidat, som utmanar det politiska etablissemanget. En populist och en farlig sådan. En man som vill riva det nuvarande samhället och som har fanatiska anhängare, som inte tror på något negativt som kommer fram om honom. Det betraktas bara som "fake news". En tänkbar utveckling i det posttrumpiska Amerika.

Pojken från skogen är den första boken jag läser i år, men jag känner redan att detta, när jag sammanfattar läsåret om tolv månader, kan visa sig vara en av årets bästa böcker.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Pojken från skogen
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron