bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blodspår
Brottets bana
City of bones
Den sista prärievargen
Det brinnande rummet
Dockmakaren
Dödens stad
Echo Park
Fallen Angel
Fallen ängel
Fallet
Fallet avslutat
Framgångens pris
Fågelskrämman
Fällan
Gatans lag
Hotet
I lagens limo
Inte ett farväl
Månskugga
Mörk och helig natt
Mörkare än natten
Nattskiftet
Nio drakar
Poeten
Liknande böcker:
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDet femte vittnet

 
Författare: Michael Connelly
Genre: Roman
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789113038612
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Mickey Haller har det jobbigt. Finansmarknadens krasch har inte inneburit det uppsving i klienter han trodde. De personer som vanligtvis behöver hans hjälp tvingas hålla hårt i pengarna.

I själva verket består Mickeys verksamhet just nu mest av att hjälpa nya klienter att behålla sin hem. Den ekonomiska turbulensen har drabbat tusentals människor som beviljats orealistiska lån i goda tider. I och med den ekonomiska krisen kan de inte betala sina räkningar och bankerna kräver deras hus.

Lisa Trammel har varit klient till Mickey i åtta månader. Hans allra första klient som höll på att bli av med sitt hem. Trots att de har lyckats hindra banken ifrån att beslagta hennes hus, har fallet tagit en olycklig vändning. Banken har nyligen fått igenom ett besöksförbud för att hindra henne från att protestera mot deras metoder. Nu har en hög banktjänsteman, Mitchell Bondurant, hittats död vid bankens parkeringsplats och Lisa är på väg att åtalas för mord. För Mickey innebär det en återkomst till det han är bäst på. Men om han trodde att det skulle bli ett enkelt fall, misstog han sig grovt.

Medelbetyg: 2,86 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det femte vittnet :


Anfield 2012-12-05 16:34
Gillar normalt dessa, Inte lika bra som lagens limo men helt ok .
Betyg 3

hencka 2013-01-01 08:24
Det här är säker Connelly-underhållning som den här gången för det mesta utspelas i rättsalen. Intrigen är ganska enkel. Jag tycker Connelly har en aning tappat stinget eller/och har bara börjat skriva mera på rutin. Inget fel på den här historien i och för sig, men det är inte lika häftigt och spännande som tidigare med Harry Bosch. Det har blivit mera juridiska spetsfundigheter med domare och åklagare och dylikt. Slutet var åter igen överraskande vilket höjde betyget ett snäpp. Ger den här en stark trea.
Betyg 3

Uffeman 2013-12-02 17:27
Haller på egen hand är väl okej, men det känns som om det blir bättre med Bosch vid hans sida.
Betyg 3

chrille112 2014-04-18 08:57
En bra start men tappar tempo och blir faktiskt lite långtråkigt när man hamnar i rättegångssalen och följer spelet där. För det är ett tjuv- och rackarspel, vilket man som läsare också vet om. Kanske därför det inte riktigt engagerar. Till sist frågar man sig; vad är egentligen meningen med den här boken?
Betyg 2

gun 2014-10-13 10:11
Om man vill följa spelet i och bakom en rättegång så är den här romanen rätt. Advokaten, Mickey Haller, som gör allt för att få sin klient frikänd och åklagaren som gör allt för att få en fällande dom.
Advokaten poängterar hos sin nya kollega att det spelar ingen roll om klienten är skyldig eller inte, deras jobb är att söka alla uppgifter som finns som kan göra att juryn beslutar för frikänd eller att domaren väljer ett milt straff.

Det här fallet med Lisa som är misstänkt för mord på en banktjänsteman gör att Mickey Haller kommer att omvärdera sin roll som advokat och istället väljer att ställa sig i motsatt position.
Betyg 3

Spaniard 2014-11-05 09:59
Ett klassiskt, mustigt rättegångsdrama. Lite som John Grishams tidiga succéer.

Försvarsadvokaten Mickey Haller får denna gång ett saftigt mordfall att jobba med. Vi får noggrant följa rättsprocessens alla delar, från förberedelser till slutlig dom. Det är grundligt och en smula torrt inledningsvis men historien växer och läsvärdet ökar.

Connelly är en kompetent författare med hög lägstanivå. Även om karaktären Mickey Haller inte är den lättaste att tycka om känns det trovärdigt och äkta. Möjligtvis kan jag tycka att bifigurerna är en aning stereotypa och Hallers privatliv skildras lite hafsigt.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Det femte vittnet


  Köp boken som film på cdon: