bokrecensioner boktips

Det femte vittnet

Författare: Michael Connelly
Genre: Roman
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789113038612


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mickey Haller har det jobbigt. Finansmarknadens krasch har inte inneburit det uppsving i klienter han trodde. De personer som vanligtvis behöver hans hjälp tvingas hålla hårt i pengarna.

I själva verket består Mickeys verksamhet just nu mest av att hjälpa nya klienter att behålla sin hem. Den ekonomiska turbulensen har drabbat tusentals människor som beviljats orealistiska lån i goda tider. I och med den ekonomiska krisen kan de inte betala sina räkningar och bankerna kräver deras hus.

Lisa Trammel har varit klient till Mickey i åtta månader. Hans allra första klient som höll på att bli av med sitt hem. Trots att de har lyckats hindra banken ifrån att beslagta hennes hus, har fallet tagit en olycklig vändning. Banken har nyligen fått igenom ett besöksförbud för att hindra henne från att protestera mot deras metoder. Nu har en hög banktjänsteman, Mitchell Bondurant, hittats död vid bankens parkeringsplats och Lisa är på väg att åtalas för mord. För Mickey innebär det en återkomst till det han är bäst på. Men om han trodde att det skulle bli ett enkelt fall, misstog han sig grovt.
Medelbetyg: 2,86 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det femte vittnet :
2012-12-05 16:34
Gillar normalt dessa, Inte lika bra som lagens limo men helt ok .
Betyg 3
2013-01-01 08:24
Det här är säker Connelly-underhållning som den här gången för det mesta utspelas i rättsalen. Intrigen är ganska enkel. Jag tycker Connelly har en aning tappat stinget eller/och har bara börjat skriva mera på rutin. Inget fel på den här historien i och för sig, men det är inte lika häftigt och spännande som tidigare med Harry Bosch. Det har blivit mera juridiska spetsfundigheter med domare och åklagare och dylikt. Slutet var åter igen överraskande vilket höjde betyget ett snäpp. Ger den här en stark trea.
Betyg 3
2013-12-02 17:27
Haller på egen hand är väl okej, men det känns som om det blir bättre med Bosch vid hans sida.
Betyg 3
2014-04-18 08:57
En bra start men tappar tempo och blir faktiskt lite långtråkigt när man hamnar i rättegångssalen och följer spelet där. För det är ett tjuv- och rackarspel, vilket man som läsare också vet om. Kanske därför det inte riktigt engagerar. Till sist frågar man sig; vad är egentligen meningen med den här boken?
Betyg 2
2014-10-13 10:11
Om man vill följa spelet i och bakom en rättegång så är den här romanen rätt. Advokaten, Mickey Haller, som gör allt för att få sin klient frikänd och åklagaren som gör allt för att få en fällande dom.
Advokaten poängterar hos sin nya kollega att det spelar ingen roll om klienten är skyldig eller inte, deras jobb är att söka alla uppgifter som finns som kan göra att juryn beslutar för frikänd eller att domaren väljer ett milt straff.

Det här fallet med Lisa som är misstänkt för mord på en banktjänsteman gör att Mickey Haller kommer att omvärdera sin roll som advokat och istället väljer att ställa sig i motsatt position.
Betyg 3
2014-11-05 09:59
Ett klassiskt, mustigt rättegångsdrama. Lite som John Grishams tidiga succéer.

Försvarsadvokaten Mickey Haller får denna gång ett saftigt mordfall att jobba med. Vi får noggrant följa rättsprocessens alla delar, från förberedelser till slutlig dom. Det är grundligt och en smula torrt inledningsvis men historien växer och läsvärdet ökar.

Connelly är en kompetent författare med hög lägstanivå. Även om karaktären Mickey Haller inte är den lättaste att tycka om känns det trovärdigt och äkta. Möjligtvis kan jag tycka att bifigurerna är en aning stereotypa och Hallers privatliv skildras lite hafsigt.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det femte vittnet
Liknande böcker:
Eldsjäl
 A. Åhman
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en