bokrecensioner boktips

Blodspår

Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9172633085


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En mördad kvinna gav honom ett nytt hjärta. Nu riskerar han livet i jakten på mördaren.

Terry McCaleb var en av FBI:s stjärnagenter med seriemördare som specialitet. Efter många års slit drabbas han av en hjärtattack och får ett nytt hjärta inopererat. Nu lever han ett stilla liv påsin båt i San Pedros marina utanför Los Angeles.

Efter en tidningsartikel om hans tidigare liv söker den vackra Graciela Rivers upp honom och berättar att hans nya hjärta kommer från hennes syster Gloria, som skjutits vid ett butiksrån. Graciela vill att Terry ska leta reda på systerns mördare.

Medelbetyg: 4 (16 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Blodspår :
2004-07-07 09:04
En bra och spännande bok. Intressant att få en liten inblick i en transplanterads känslor och tankar.
Rekommenderas - precis som Connellys andra böcker! :-)
Betyg 4
2004-07-20 14:06
Den här boken gjorde mig besviken. Det är en helt okej polisroman där vittnesuppgifter, alibin och bevis noga granskas, och upplösningen är väldigt spännande. Men varför har författaren lagt in en romans mellan den hårdföre McCaleb och den vackra Graciela? Det gör att det tyvärr påminner om en billig Harlekin-roman.
Betyg 2
2004-10-26 08:17
En normalbra bok som inte direkt fastnade i mitt sinne. Helt OK men inte mer.
Betyg 3
2004-12-09 10:26
Jag tycker att den här boken var mycket spännande! Jag gillar den verkligen. Det är den första bok jag läst av Connelly, och jag är inte besviken. Jag ska genast läsa alla hans böcker.
Betyg 4
2005-03-08 16:15
Bra kriminalhistoria. kanske lite sökt "twist" med hjärttransplantationen, men helt ok annars.
Betyg 4
2005-05-31 23:08
En deckare som var intressant och spännande hela tiden. Slutet var inte i min smak, vilket drar ner totalintrycket.

Mina förväntningar var inte höga, detta var första boken av Michael Connelly jag läst. Men det gav mersmak och vill man ha en lättsam deckare i solstolen väljer jag nog gärna en annan av författaren
Betyg 3
2005-07-31 16:20
Spännande till sista sidan, jag tyckte att den var klockren! Ett måste för er som gillar spännande deckare!
Betyg 5
2006-06-20 09:51
Terry McCaleb, bokens huvudperson, är en f.d. FBI-agent med specialitet på gärningsmannaprofiler på seriemördare. Han är den FBI-agent som blivit uppmärksammad i media på grund av jakten på olika seriemördare som till exempel Kodmördaren och Poeten. All fysisk och psykisk stress gjorde att han fick hjärtinfarkt och genomgick en hjärttransplantation. Efter det dramat lever han nu ett lugnt och stilla liv på sin båt "The Following sea", på en marina utanför Los Angeles. Han vet ännu inte riktigt vad han ska göra av sitt nya liv - ända tills Graciela Rivers kommer på besök. Hon berättar att hans nya hjärta kommer från hennes syster Gloria, som mördats i en butik. Graciela vill nu att Terry ska leta efter systerns mördare och lösa fallet, och han bestämmer sig för att försöka hjälpa henne. På vägen kommer många nya fakta och människor fram, både okända och bekanta.

Boken är spännande och hisnande. Den är smart skriven, så att man blir överraskad i slutet när man får veta vem mördaren är. Det får en att vilja läsa om boken för att upptäcka de detaljer som man missade första gången.
Betyg 4
2009-12-11 14:51
En mycket bra intrig, i och för sig med inslag som verkar ytterst otroliga. Huvudpersonen McCaleb är en mycket intressant figur. Connellys språk är föredömligt kortfattat.
Betyg 5
2010-02-25 19:07
Definitivt en av Connellys bästa böcker.En klassiker som även har filmatiserats.Boken är dock klart bättre än filmen.
Betyg 5
2011-10-31 11:17
Jag blev inte besviken den här gången heller. Michael Connelly kan nog inte skriva dåliga deckare.
Terry får ett nytt hjärta och träffar sedan systern till donatorn. Hon vill att Terry ska leta rätt på den som mördade hennes syster. Under tiden Terry söker efter mördaren blir han kär i sin donators syster. Kan det bli bättre? Jo, en väldigt spännande avslutning blev det också.
Betyg 4
2013-07-05 23:04
Har sett filmen, baserad på boken. Visserligen med Clint Eastwood, men det hjälper inte - filmens slut avviker kraftigt från boken i ett krampaktigt försök att få in action. Nej, läs istället boken! Connellys förmåga att långsamt men realistiskt bygga upp storyn är helt enkelt mästerlig.
Betyg 5
2014-04-23 03:07
"Blodspår" var mitt första möte med författaren Michael Connellys verk och jag fångades direkt av den intressanta handlingen i kombination med intressanta, engagerande och färgstarka karaktärer i som väl huvudrollerna liksom birollerna.

Michael Connellys blev en favoritförfattare i genren efter detta kompetenta verk.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Blodspår
Liknande böcker:
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin