bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blodspår
Brottets bana
City of bones
Den sista prärievargen
Det brinnande rummet
Det femte vittnet
Dockmakaren
Dödens stad
Echo Park
Fallen Angel
Fallet
Fallet avslutat
Framgångens pris
Fågelskrämman
Fällan
Gatans lag
Hotet
I lagens limo
Inte ett farväl
Månskugga
Mörk och helig natt
Mörkare än natten
Nattskiftet
Nio drakar
Poeten
Liknande böcker:
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Tolv timmar
 S. Wilding
Skräcknatt
 L. Jackson
Döden på apoteket
 N. Hövenmark

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFallen ängel

 
Originaltitel: Angels Flight
Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9789172634398
 
Spänning:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När den framstående svarte advokaten Howard Elias hittas mördad i Angels Flight, en spårvagnslinje som trafikerar centrala Los Angeles, tycks det inte finnas en polis i hela staden som vill ta sig an fallet. Offret hade gjort sig en förmögenhet på att stämma vita poliser, anklagade för brutalitet, rasism och korruption.

Varje polis inom Los Angeles Police Department är därför en möjlig mordmisstänkt. I det dödläget sätts Harry Bosch in på fallet. Mordet har ägt rum i slutskedet av ett uppmärksammat civilrättsmål där Howard lias drivit sin klients, den svarte Michael Harrris, talan mot Los Angeles-polisen. Fyra poliser anklagas för våldsamma förhörsmetoder, som lett till att den misstänkte delvis förlorat hörseln. Harris frikändes från anklagelserna att ha våldtagit och mördat en tolvårig flicka, men många, även Harry Bosch, tror att han är skyldig. För den nu mördade advokaten hade målet två syften: att peka ut de skyldiga poliserna och att avslöja flickans verkliga mördare. Mitt i allt detta hörs ännu ekona från Rodney King-misshandeln, de våldsamma kravallerna 1992 och O.J. Simpson-rättegången. Harry Bosch tvingas gräva djupt på sin egen bakgård för att finna sanningen.

Medelbetyg: 3,5 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Fallen ängel :


Uffeman 2010-03-31 16:11
Den sjätte boken om Harry Bosch är en spännande och välskriven bok. Som vanligt är vändningarna många och påhittiga. Det negativa är väl att den är ganska förutsägbar. Men, man behöver aldrig blir riktigt besviken när man läser Connelly. Även när det är lite sämre är det långt bättre än många andra. Det blir en stark trea.
Betyg 3

Freddi 2011-01-01 11:09
Harry Bosch får otippat hand om ett fall som de flesta poliser skulle göra allt för att sopa under mattan och glömma bort. Civilrättsadvokaten Howard Elias har hittats mördad på spårvagnslinjen Angel Flight. Eftersom hans specialité är att åtala vita poliser för svarta kriminellas räkning - ibland med rätta, ibland orätt - är han alla Los Angelespolisers största hatobjekt - vilket gör att alla poliser i staden är möjliga misstänkta.
Med Rodney King och O.J-simson fallen ekande i bakgrunden börjar staden koka och upploppen från 1992 hotar att återupprepas om inte fallet får en snabb och korrekt lösning. Poliskollegorna vill att Bosch smusslar undan fallet - politikerna vill sätta dit en polis och hålla upp för stadens befolkning för att bevisa att de INTE vill smussla undan fallet.
Alla motarbetar Bosch som måste gå en knivskarp balansgång för att inte göra fel. Och med många oförutsedda vändningar är möjligheterna till det många.

"Fallen Ängel" är min första bok av Michael Connelly och jag blev glatt överraskad. Intrigen är både av spännande bladvändartyp och etiskt intressant. Huvudkaraktären Harry Bosch är väl i och för sig inget överraskande - utan snarare urtypen för en sammanbiten, lätt sliten och lätt alkoholiserad detektiv/polis. Dock trovärdigt och genuint framställd. Överraskningarna ligger i stället i intrigen och de olika vändningarna i historien. Jag fick mersmak.

Magnus Roosmann är visserligen bra som inläsare, men försöker nog vara mer skrovligt nior i rösten än han egentligen har täckning för. Men inget som förtar en bra bokinläsning.
Betyg 3

Ninni_1960 2011-05-19 16:00
Jag fortsätter läsa Mchael Connellys deckare om Harry Bosch och jag gillar dem. De är spännande och har ett lagom tempo, språket är bra och jag vill läsa (lyssna) mer.
Betyg 4

Spaniard 2012-03-31 20:36
Connelly är kompetensen personifierad när det handlar om kriminaldrama. Med sin journalistiska bakgrund tummar han aldrig på trovärdigheten och böckerna om Harry Bosch håller alltid hög klass.

Denna gång går Harry nästan bokstavligen över lik för att finna sanningen. En sanning många gärna sett begravd. Det är träffsäkert och spännande. Det är en bra historia i bra tempo. Vi får se hela spektrat av det amerikanska samhällets olika nyanser.

Bra spänningslitteratur med hög sannolikhetsfaktor.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Fallen ängel


  Köp boken som film på cdon: