bokrecensioner boktips

I lagens limo

Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9113015885


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Michael Haller är en så kallad Lincoln Lawyer - han har kontoret på fickan, eller rättare sagt där han råkar befinna sig: i sin bil, en Lincoln av rymlig sedanmodell. Han har ett par stycken, och en chaufför, en av alla de på samhällets botten som han försvarat, och som nu betalar av sin skuld. Mickey Haller är ständigt på jakt efter nya lukrativa uppdrag för att ha råd med huset med utsikt över Los Angeles.

Så äntligen kommer jobbet han har väntat på: en rik klient som råkat riktigt i klistret, anklagad för våldtäkts- och mordförsök. Haller ser ut att kunna kvittera ut en stor summa pengar när rättegången är över. Han behöver bara bevisa att den anklagade är oskyldig. Det är han bra på, men det här fallet leder honom in på allt farligare vägar, och rättvisans pris stiger ju närmare han kommer juryns avgörande: skyldig eller icke skyldig!
Medelbetyg: 3,5 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I lagens limo :
2008-03-05 11:35
En ny karaktär att lära känna. Hoppas att det kommer flera böcker om Mickey Haller, men han är ingen Harry Bosch. Boken når inte riktigt upp till böckerna om honom
Betyg 4
2008-03-23 14:15
En riktig besvikelse.
Tyvärr, Connelly kan bra mycket bättre.
Betyg 2
2008-09-08 19:42
Michael Connelly har inte skrivit en enda dålig bok.Det här är kanske inte någon Harry Bosch,men är nog ändå nästan lika bra.Den hårdkokta stilen,det realistiska berättargreppet,bra flyt och inte minst spänningen och överraskningsmomenten.Man blir aldrig besviken på en Connelly-deckare.
Betyg 4
2009-03-19 03:42
Första gången jag läste en bok av M.C. Tycker att den är smart skriven, en bra och spännade historia om brottsmålsadv Mickey Hallner..
Ser fram mot Conellys resterande böcker. En klar 4a!!
Betyg 4
2010-01-27 13:12
Som alltid är Michael Connellys böcker fyllda med många vändningar i en bra grundstory. Mickey Haller är en komplex figur. Å ena sidan verkar han smart och charmig. Å andra sidan verkar han som en besserwisser med tillhörande stort ego. Det skiftar. Kanske är det meningen att han ska vara lite komplex. Historien är lite tempofattig och fylld med märkliga ordväxlingar där den ene juristen efter den andre förklarar hur lagen fungerar. Det blir lite märkligt eftersom man utgår från att advokater bör kunna sin sak. Naturligtvis gör författaren detta för oss läsares skull, men jag tycker det blir lite väl bra ibland.

Men trots allt tycker jag boken är läsvärd.
Betyg 3
2010-07-06 13:44
jag var lite tveksam innan jag började läsa den här. Hade nog hellre sett att min idol Harry Bosch hade fått ännu ett fall att lösa. Boken är dock riktigt bra. Ge den en chans alla ni som gillar Bosch, ni kommer inte att bli besvikna.
Betyg 4
2011-08-30 12:51
"The Lincoln Lawyer" är överraskande bra. Mickey Haller känns som en frisk karaktär med naturtrogna egenskaper. Ser man på försvarsadvokater genom historien så har de oftast målats i antingen kolsvart eller kritvitt. Det här är bättre.

Connelly visar bredd som ger sig i kast med en så pass sönderskriven grundstory och ror i land med beröm godkänt. Det är påtagligt spännande och trovärdigt. Som vanligt när det gäller Connelly.
Betyg 4
2012-04-12 09:16
Gillar verkligen denna mycket bra och spännande !
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till I lagens limo
Liknande böcker:
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind