bokrecensioner boktips

Den sista prärievargen

Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
ISBN: 9789172631908


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Harry Bosch har verkligen ställt till det för sig den här gången. Han får inte bo i sitt hus som blivit utdömt efter jordbävningen. Hans flickvän har lämnat honom. Han dricker för mycket. Han har blivit avstängd från sitt jobb vid Los Angeles-polisen för att han attackerat en överordnad. Polisen tvingar honom till en psykiater där han inte längre kan undvika sitt svarta förflutna - mordet på hans mamma när han bara var 12 år!

Medelbetyg: 3,86 (14 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den sista prärievargen :
2003-12-04 19:51
Harry har ställt till det för sig!
Han är avstängd från Los Angeles polisen, hans hus är jordbävnings utrymd, och det
förgångna trampar honom i hälarna.

En ganska spännande, och mycket Amerikansk deckare!
Betyg 4
2003-12-06 10:10
Jag gillar Harry Bosch böckerna jättemycket! Han är en av dom där lite trötta och deprimerade hjältarna som har ett stort hjärta och en skarp hjärna. Han är inte så ung längre och kanske inte alltid så moraliskt överlägsen heller. Sen så är det bra skildriningar av LA i Connellys böcker.
Betyg 4
2003-12-06 10:34
Spännande läsning i bästa Amerikansk stil!
Missförstådd och trött deckar hjälte, men still going strong.
Läsvärd!
Betyg 4
2004-02-03 09:51
En mycket bra och spännande deckare.
Betyg 4
2004-06-09 08:10
Det här var definitivt den bästa Bosch-boken hittills! Jag läser dem i ordning och det här var alltså min 4:e.
Även om de tidigare varit bra, så är det här den första som jag haft jättesvårt att lägga ifrån mig. Spännande!
Dessutom gillar jag Harry Bosch som person mer och mer. Trots att han i mångt och mycket är en stereotyp (machopolis i USA), så är han oerhört sympatisk. Hård, men djup på något sätt.
En kanonbra bok!
Betyg 5
2009-05-07 20:42
Älskar böckerna om Harry Bosch och det här var inget undantag. En sorts hjälte i vardagen med sin envisa polisattityd! Bra skriven, en slående historia.
Betyg 5
2009-08-11 10:49
Jag blir trött på schablonen "ensam är stark", samma sak med "jag lever mitt liv som jag vill, jag skiter i om jag inte mår så bra". Vi har stött på det en miljon gånger. Och nu ytterligare en gång i "Den sista prärievargen". Det tillför inget. Men annars är det ganska välskrivet och ploten är inte helt ointressant (men nästan). Så det får bli... 2.
Betyg 2
2010-03-17 13:30
En rätt bra historia, men precis som de flesta av Connellys tidiga böcker är den lite överarbetad. Boken håller länge en väldigt bra nivå i berättandet, men den sista vändningen känns krystad. Avtoningen är helt okej. En annan sak som stör mig med MC tidiga böcker är inkonsekvensen. Bosch kan fördöma andra för saker som han antingen gjort själv tidigare, eller gör senare. Denna inkonsekvens är dock mindre i denna bok än i föregångaren Dockmakaren. Den sista prärievargen får en stark trea av mig.
Betyg 3
2011-05-18 11:11
Spännande! Bosch har blivit avstängd från sitt jobb och under tiden han går hos en psykolog tar han itu med sitt förflutna vilket innebär att han börjar leta reda på vem som mördade hans mamma då han var 12 år.
Jag gillar Michael Connellys sätt att skriva och ska fortsätta att läsa hans böcker tills jag läst alla hans Bosch-deckare.
Betyg 4
2017-10-30 08:54
En av de bättre Bosch-deckarna. Fast lite väl lång. Och tyvärr känns slutet lite krystat.
Betyg 4
2023-11-19 12:05
En av de tidiga Harry Bosch-böckerna, och en av de mossigaste. Den skrevs 1995 och det var en tid för machohjältar. Karaktären har ju sedan mognat och förfinats men här blir det klyschigt.

Harry är avstängd och tvingas till samtalsterapi hos psykiater. Han håller stenhårt fast vid sina principer och tar på egen hand upp det ouppklarade mordet på hans mor. Givetvis stöter han på motstånd uppifrån men hans burdusa natur leder honom framåt. I en i övrigt realistisk bokserie är det här en svårsmält historia.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den sista prärievargen
Liknande böcker:
I vallmons tid
 I. Oker-Blom
En familjetragedi
 M. Edvardsson
Perry Mason och fallet..
 E. Stanley Gardner
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödligt giftig
 M. Edling
Kvinnan i hytt 10
 R. Ware
Som vi lekte
 N. Schulman
Mord i arv
 M. Erskine
Oskuld och oleander
 K. Bergman