bokrecensioner boktips

Dödens stad

Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9172636084


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Resterna av en tolvårig pojke hittas i utkanten av Los Angeles. Liket visar sig vara tjugofem år gammalt och fallet verkar iskallt. Så riktas misstankarna mot en man som tidigare dömts för pedofili och mediedrevet är i full gång. Dödens stad - den åttonde boken om Harry Bosch på svenska - nominerades både till Edgar Award och till Book of the Year av New York Times.

Medelbetyg: 3,55 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dödens stad :
2008-09-12 21:57
Den gamla damen hade ändrat sig i sista stund, men då var det för sent..

så börjar boken och man blir genast fast och vill läsa mer.
Ett måste för den som gillar kriminalromaner/deckar jag rekomenderar dock att man läser dom i rätt ordning detta är bok nr 8
Betyg 4
2008-10-01 23:10
Harry Bosch är en skön typ.
Gillar hans "tänk".
Boken är bättre än bra - läs den !
Betyg 4
2010-01-15 08:18
Jag älskar Michael Connellys böcker. Men i denna saknas det vanliga "drivet". Det är lägre tempo, fler personliga problem och framförallt - den är mer negativ än många andra av hans böcker. Historien har inte lika många hisnande vändningar som det brukar vara, och som läsare blir vi lämnade med en del obesvarade frågor som i vanliga fall hade kännts givna för honom att nysta upp. Michael skrev den här boken när han precis hade flyttat från Los Angeles till Florida, där han inte kände många människor. Jag tycker att hans personliga sinnesstämning verkar skina igenom.
Betyg 2
2010-07-06 13:47
Första boken jag läste av Connelly. fastnade direkt för huvudpersonen, berättarstilen och intrigen. Man har inte tråkigt i en sekund när man läser den här boken, och det gäller för alla Connellys böcker som jag har läst.
Betyg 5
2011-06-02 10:10
Även om fallet är gammalt så finns spänningen där. En hund hittar ben som visar sig tillhöra en pojke som försvann för många år sedan. Bosch vill få fast pojkens mördare.
Jag gillade verkligen den här boken. En stark 4:a.
Betyg 4
2011-10-07 08:19
Klockrent kriminaldrama med alla ingredienser Connelly lärt oss älska. Harry Bosch är bästa form och polisarbetet skildras på ett trovärdigt och spännande sätt. Tempot är en smula nedskruvat och det tycker jag klär denna cold-casestory.

"Dödens stad" är ingen nagelbitare men som spänningsroman betraktad är den felfri. Alla som inte upptäckt Harry Bosch har något att se fram emot.
Betyg 4
2012-06-05 16:39
Mycket bra !
Betyg 4
2014-08-05 14:46
Han är inget charmtroll precis, Harry Bosch. Hans sociala kompetens ligger inte på högsta nivå. Men han är hängiven sin uppgift; att lösa brott. Den här historien om gamla ben som hittas håller hög klass. Det enda som skaver är den kärleksaffär som Bosch har med en betydligt yngre kollega, det känns inte riktigt övertygande.
Betyg 4
2017-04-04 18:44
Det här är en deckare som känns verklig. Harry Bosch nosar på likt en spårhund efter ledtrådar som vid det här laget är tjugo år gamla. När det gäller att hitta ett misshandlat och dödat barn så måste gärningsmannen hittas. När till sist identiteten kommer fram så kommer mycket annat också i dagen. En bok som väl beskriver att små detaljer kan både frige och döma misstänkta förövare. Helt okay deckare.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dödens stad
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
En bondes död
 N. Naseh