bokrecensioner boktips

Det brinnande rummet

Originaltitel: The Burning Room
Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, mord
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789113055954


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Harry Bosch och hans nya kollega undersöker ett gammalt fall som snabbt blir större än vad de någonsin kunde tro. För tio år sedan blev en man skjuten av en förlupen kula. När han till slut dör av komplikationerna är fallet minst sagt kallt. Ingen blev gripen eller ens förhörd när brottet skedde.

Men Harry Bosch och Lucia Soto tar sig an mordet fast beslutna att ta reda på vad som har hänt. Trots få ledtrådar leder fallet till ytterligare olösta brott med allt större konsekvenser. Till slut måste de fråga sig om det är värt att offra sina liv och karriärer för att få fram sanningen.
Medelbetyg: 3 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det brinnande rummet :
2015-06-16 08:14
En bra bok om Harry Bosch, bortsett från en del mindre bra saker i slutet på boken. Upplösningen är tämligen tam och cliffhangern som boken avslutas med känns inte så nytänkande. Däremot är det som vanligt väldigt välskrivet och ganska spännande.
Betyg 3
2015-08-19 21:16
Bra men lite seg
Betyg 3
2015-12-08 17:16
En stabil deckare igen om Harry Bosch. Det är välskrivet som alltid, men det var inget extra med historien. Kändes till och med litet segt mot slutet. Bosch har blivit gammal och pensioneringen hägrar så vi får se om det blir fortsättning på den långa serien.
Betyg 3
2017-09-26 17:03
Något över medel i serien om Harry Bosch. Dock lite väl lång och seg tidvis. Bosch har ingen hög social kompetens, (humor i nivå med kall gröt) och beter sig tämligen nedlåtande mot en ny yngre kollega, som han ska lära upp. Går inte att komma ifrån att tv-serien om Bosch är bättre än böckerna.
Betyg 3
2020-03-21 13:19
Denna stabila deckarserie är väldigt pålitlig och jämn.
Det brinnande rummet är inget undantag.

Bosch paras ihop med ung kriminalare, jobbar med cold case och det mesta är som vanligt. Hans erfarenhet och magkänsla leder dom in i ett parallellt mordbrandsfall och i vanlig ordning bryter man regler för den goda sakens skull.

Längs vägen gör dom sig osams med cheferna men vägrar släppa spåret på de misstänkta. Klassiskt Boschdrama som håller måttet utan att imponera.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det brinnande rummet
Liknande böcker:
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind
Iskall sol
 L. Sigurðardóttir
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Mörkare än midnatt
 M. Connelly
Mord i Bohuslän
 S. Blomberg
Offer 2117
 J. Adler-Olsen