bokrecensioner boktips

Fallet

Originaltitel: The Drop
Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, mord, spänning
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789113045207


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Los Angeles, här har Harry Bosch bekämpat brott under många år, men nu börjar pensionen närma sig. Med tre år kvar vid LAPD dras han in i ett fall där politiska intriger inom polisen har lett till ond, bråd död.

Fullmäktigeledamoten Irvin Irving har haft ett horn i sidan till Bosch i många år. När hans son hoppar - eller blir knuffad - från ett fönster på det legendariska hotellet Chateau Marmont kräver Irving att Harry ska hålla i utredningen.

Samtidigt är kriminalveteranen upptagen med ett fall från slutet av 80-talet, där DNA från en våldtäkt tyder på att en dömd våldtäktsman omöjligen kan ha utfört sitt brott. Det mesta tyder på att polisens laboratorium har gjort fel, och det kan äventyra en lång rad kommande rättegångar.

Harry försöker desperat lösa bägge fallen. En okänd mördare har verkat i Harrys hemstad under flera decennier, och poliskårens mörka hemligheter kommer att överraska ett Los Angeles där invånarna är vana vid det mesta.
Medelbetyg: 3,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fallet :
2013-10-23 17:30
En gedigen och läsvärd deckare om Harry Bosch som följer samma mönster som tidigare. Bra flyt och upplägg, med dom klassiska ingredienserna som mord och politik samt en nypa kärlek. Inte så överraskande efter att man läst så många böcker av författaren, men underhållande fortfarande.
Betyg 4
2013-10-26 23:37
Jaha. Alla som följt Harry under tjugotalet år i ungefär lika många böcker känner förstås igen sig. Upplägget är liknande, med enda skillnaden att Harry blivit äldre och tröttare. Historien är rätt okej. Det är inte speciellt spännande, men det är som vanligt väldigt stabilt. Vi som följt Bosch tycker förstås om att se vad som händer med honom. Men, här kommer baksidan. De som inte läst en Bosch-bok tidigare har inget som helst utbyte av historien. Då finns det mycket bättre böcker att ägna sin tid åt. Det känns som att Connolly har väldigt svårt att släppa Harry, även om han inte har mycket kvar att ge. Som jag ser det borde han istället börja följa dottern i hennes önskan att bli polis. Det vore en nystart, där Harry kunde inta en mentorsroll.
Betyg 2
2014-01-09 14:22
Jag gillar min Harry Bosch, jag njuter av varje bok även om denna inte var den bästa.
Betyg 4
Liknande böcker:
Under radarn
 L. Child
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan
Blodsådd
 K. Janouch
Den vidrige
 A. Wahl
Vinterland
 K. Faber