bokrecensioner boktips

Fallet

Originaltitel: The Drop
Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, mord, spänning
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789113045207


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Los Angeles, här har Harry Bosch bekämpat brott under många år, men nu börjar pensionen närma sig. Med tre år kvar vid LAPD dras han in i ett fall där politiska intriger inom polisen har lett till ond, bråd död.

Fullmäktigeledamoten Irvin Irving har haft ett horn i sidan till Bosch i många år. När hans son hoppar - eller blir knuffad - från ett fönster på det legendariska hotellet Chateau Marmont kräver Irving att Harry ska hålla i utredningen.

Samtidigt är kriminalveteranen upptagen med ett fall från slutet av 80-talet, där DNA från en våldtäkt tyder på att en dömd våldtäktsman omöjligen kan ha utfört sitt brott. Det mesta tyder på att polisens laboratorium har gjort fel, och det kan äventyra en lång rad kommande rättegångar.

Harry försöker desperat lösa bägge fallen. En okänd mördare har verkat i Harrys hemstad under flera decennier, och poliskårens mörka hemligheter kommer att överraska ett Los Angeles där invånarna är vana vid det mesta.
Medelbetyg: 3,8 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fallet :
2013-10-23 17:30
En gedigen och läsvärd deckare om Harry Bosch som följer samma mönster som tidigare. Bra flyt och upplägg, med dom klassiska ingredienserna som mord och politik samt en nypa kärlek. Inte så överraskande efter att man läst så många böcker av författaren, men underhållande fortfarande.
Betyg 4
2013-10-26 23:37
Jaha. Alla som följt Harry under tjugotalet år i ungefär lika många böcker känner förstås igen sig. Upplägget är liknande, med enda skillnaden att Harry blivit äldre och tröttare. Historien är rätt okej. Det är inte speciellt spännande, men det är som vanligt väldigt stabilt. Vi som följt Bosch tycker förstås om att se vad som händer med honom. Men, här kommer baksidan. De som inte läst en Bosch-bok tidigare har inget som helst utbyte av historien. Då finns det mycket bättre böcker att ägna sin tid åt. Det känns som att Connolly har väldigt svårt att släppa Harry, även om han inte har mycket kvar att ge. Som jag ser det borde han istället börja följa dottern i hennes önskan att bli polis. Det vore en nystart, där Harry kunde inta en mentorsroll.
Betyg 2
2014-01-09 14:22
Jag gillar min Harry Bosch, jag njuter av varje bok även om denna inte var den bästa.
Betyg 4
2021-04-14 21:53
Det är något speciellt med Connellys deckare, och särskilt Bosch-serien, som höjer honom över det mesta i genren. De är lagom långa, dialogen är tajt (iaf på engelska), handlingarna är inte för fina för bestialiska inslag, men hanterar det galant med återhållsamhet och med lagom emotionalitet.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Fallet
Liknande böcker:
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin