bokrecensioner boktips

Framgångens pris

Författare: Michael Connelly
Genre: Thriller
Ämnesord: mord
ISBN: 9170012326


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Henry Pierce är en framgångsrik entreprenör inom databranschen. Han är nyskild, har flyttat in i en ny lägenhet och har nytt telefonnummer. Men någon har haft hans nummer förut. På hans telefonsvarare finns meddelanden från personer som söker en kvinna med namnet Lilly. När han börjar göra efterforskningar visar det sig att Lilly arbetar som prostituerad, men att hon är försvunnen.

Pierce blir alltmer ointresserad av sitt dagliga arbete och mer och mer besatt av att försöka rädda en kvinna han aldrig har mött. Då pekar plötsligt alla spår mot att han själv skulle vara den som är orsak till hennes försvinnande.

Medelbetyg: 3,25 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Framgångens pris :
2006-01-31 18:01
Mycke bra och spännande thriller om en framgångsrik forskare som plötsligt får en försvunnen kvinna i sitt trygga liv.

Allt börjar med att Henry Pierce flyttar in i en ny lägenhet och får ett nytt telefonnummer. Redan efter några minuter börjar det ringa massa okända karlar och fråga efter en kvinna med namnet Lilly. Pierce blir nyfiken och börjar forska i vem den efterfrågade kvinnan är. Det visar sig att hon är prostituerad och även är helt försvunnen.
Med en forskares nyfikenhet fortsätter han allt längre in i ett fall som han helst nog skulle vilja stå över.

Jag tycker det var en kanonthriller, som var spännande från början till slut. Nyfikenheten på vad som hänt med Lilly, och hur Pierce ska klara sig ur situationen väcks till liv direkt och finns med ända in till slutet.
Betyg 4
2008-06-12 15:08
Spännande, man kom in i den direkt. Perfekt som avkoppling på semestern, men den ger inget längre avtryck.

Betyg 3
2008-09-13 11:54
Lite seg bok i början men den tar sig och efter några kapitel är jag fast och bara måste få veta vem Lilly är, och vem som ligger bakom komplotten
Betyg 3
2010-02-08 08:11
En knapp trea, får jag nog säga. Boken är underhållande och Connelly får som vanligt till en väldigt speciell historia. Men trovärdigheten är låg. Konspirationsteorin som presenteras borde vara en av de krångligaste vägarna att genomföra det som motståndarsidan kunde välja. Det är långsökt. Dessutom får Connelly inte riktigt fram samma känsla i bokens sista tredjedel, som han brukar kunna få till.
Betyg 3
2011-10-31 11:24
En ovanlig deckare som handlar om en forskare inom databranchen som får ett nytt telefonnummer som visar sig ha tillhört någon som heter Lilly. Det är bara män som ringer och frågar efter Lilly så Henry bestämmer sig för att ta reda på vad som hänt denna Lilly.
Boken är bitvis väldigt spännande men ibland blir den lite tråkig. Ändå är den läsvärd.
Betyg 3
2012-08-08 22:53
Michael Connelly är säkerheten själv. Få författare kan skryta med lika hög lägstanivå. Jag har läst många av hans verk och blir aldrig besviken.

Denna gång var jag extra nyfiken eftersom han tar steget från de klassiska kriminalromanerna a lá Harry Bosch. Nu är det en vanlig kille som hamnar till synes oförargligt i en väldig knipa.

Forskaren Henry Pierce får nys om en försvunnen prostituerad tjej och kan inte låta bli att rota i mysteriet. Det är inledningsvis intressant men i takt med att trådarna knyts ihop går det från raffinerat till konstlat.

Det är välskrivet i vanlig ordning men lämnar inga djupa avtryck.

En extra poäng för Connellys sköna återkopplingar till tidigare böcker och karaktärer. Det är så man får en trogen läsarkrets.
Betyg 3
2015-11-25 20:45
Läste den här i repris efter ca 10 år. En helgjuten thriller med bra upplägg och utmärkt flyt. Typiskt Connelly där spänningen gradvis stegras och överraskningarna börjar dyka upp mot slutet. Även om slutet var lite långsökt så var helheten mycket balanserad. Njutbar läsning.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Framgångens pris
Liknande böcker:
De ensamma
 A. Kuru
Älgkronan
 A. Lilja Gladh
Lämna inga spår
 H. Coben
Den sista akten
 A. Berg
X
 P. Engman
Dödsdansen
 M. Grund
Dödsdansen
 M. Grund
Blickfångarna
 M. Kallentoft
Öster om avgrunden
 T. Engström
Sarek
 U. Kvensler