bokrecensioner boktips

Fallet avslutat

Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9172638753


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tre år efter det att han lämnade Los Angeles-polisen, är Bosch nu tillbaka på sin gamla arbetsplats, men den står inte att känna igen. En ny polischef har rekryterats från New York och han är satt att städa upp i oredan på mordroteln...

Tillsammans med sin forne kollega Kiz Rider placeras Bosch på roteln för ouppklarade fall; tusentals fall som väntar på sin lösning och sätter press på Los Angeles-polisen. Det är ett slags grävande polisarbete som får upp det förflutna ur smutsen... Genom att använda ny teknik på gamla bevis hoppas man kunna avslöja mördare som undgått rättvisan. Devisen är: en stad som glömt sina mordoffer är en förlorad stad.

Harry och Kiz stöter på ett politiskt känsligt fall när de får en matchning på Becky Verloren, som mördades när hon var 16 år. Hon var färgad och den tekniska bevisningen pekar ut en man med kända rasistiska sympatier. Mordet ägde rum 1988, före Rodney King-kravallerna, då staden var en krutdurk på väg att explodera. De som jobbade med fallet då ser ut att ha gjort ett anständigt jobb, åtminstone på ytan...

Samtidigt hålls Bosch under uppsikt av sin Nemesis, Deputy Chief Irving. Han har omplacerats till en meningslös tjänst på den nya, rena LAPD och bara väntar på att Harry ska göra det där misstaget som ger honom chansen att hämnas gamla oförätter.
Medelbetyg: 3,4 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fallet avslutat :
2010-01-03 11:11
Harry Bosch återvänder från sin pension och blir återanställd vid LAPDs avdelning för öppna ouppklarade fall. Han får börja med ett sjutton år gammalt mord på en skolflicka. En gedigen roman, men med en del småbrister. Connelly erbjuder som alltid spännande läsning.
Betyg 3
2010-01-31 09:09
Connelly håller en otroligt hög standard varje gång.Även på litet "lägre nivå" är böckerna utomordentligt bra,som i detta fall.Man rycks bara med från början och sträckläser boken ad finitum.
Betyg 4
2011-07-31 15:11
Harry Bosch och hans kollega Kiz Rider jobbar på gamla ouppklarade fall. Med ny teknik kanske de kan lösa det ouppklarade mordet på Becky Verloren som mördades 1988.
För mig gör det detsamma om det är nya eller gamla mord som ska lösas av Harry Bosch - jag gillar att läsa böckerna vilket som.
Betyg 4
2011-10-18 10:51
Så fick även Harry Bosch vara en del av "cold-case"-trenden. Passande och uppskattat eftersom vi gärna ser vår superutredare i lagens tjänst.

Det blir en ganska behaglig deckare där vi får rida på huvudpersonens engagemang. Det är mycket vardagsbeskrivning vilket höjer trovärdigheten men begränsar spänningsnivån.

En tämligen ordinär kriminalroman som trots sin välskrivenhet inte sätter några bestående spår.
Betyg 3
2012-04-12 09:18
Harry Bosch som bäst i denna "cold-case"-bok
Betyg 4
2014-05-26 09:35
Bra tempo i denna Bosch-deckare. Bra intrig. Inte så mycket om Boschs privatliv denna gång, något som författaren ofta skildrar ganska valhänt.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Fallet avslutat
Liknande böcker:
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind