bokrecensioner boktips

Hotet

Originaltitel: The Overlook
Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789113018393


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Harry Bosch avvärjer en dödlig fara i form av en radioaktiv substans som hotar Los Angeles och dess invånare.

I den trettonde kriminalromanen om Harry Bosch ställs vi inför ett katastrofläge: en tunna med dödligt radioaktivt cesium har hamnat i orätta händer genom mordet på en vetenskapsman som haft tillgång till det livsfarliga ämnet. Den mördade har avrättats med två skott i bakhuvudet. Det spektakulära mordet tar Harry Bosch tillbaka in från kylan på avdelningen för "Cold cases". Nu är han på banan igen.
Det som till en början ser ut som ett rutinärende blir snart en angelägenhet för alla invånare i staden som riskerar att förgiftas av det försvunna radioaktiva ämnet. Aldrig tidigare har Harry Bosch och hans mannar ställts inför en sådan uppgift: det ultimata terrorhotet.
Hotet publicerades ursprungligen som följetong i sexton avsnitt i The New York Times Magazine. Kriminalromanen är väsentligen utökad och har försetts med fler karaktärer.


Medelbetyg: 3,3 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hotet :
2009-09-07 20:16
Boken kändes mera som ett lättare mellanmål med sina 220 sidor jämfört med tidigare Boschromaner. I övrigt samma stil,säkert berättargrepp,bra persongestaltningar,dramatiskt och oväntat slut.
Betyg 4
2010-01-22 13:53
Det var väl ett ganska intressant upplägg. Men det känns lite...trött. Missförstå mig nu inte; Michael Connelly är en av de bästa i sin genre och han skriver aldrig en dålig bok. Intrigerna är väl genomarbetade. Här känns det emellertid lite som han skrivit på rutin.
Betyg 3
2011-07-20 16:22
Handlingen som försvann..
Betyg 2
2011-07-31 15:16
Den här boken gillade jag då den kändes rätt aktuell då det förekommer terrorhot, radioaktiva ämnen och mord i en och samma bok.
Spännande.
Betyg 4
2011-12-27 21:42
När man sitter med en oläst Bosch-deckare är förväntningarna på topp. Connelly har ju skämt bort oss med idel ädel kvalitetsspänning under åren. När jag börjar bläddra i "Hotet" är jag på helspänn.

Efter att ha bläddrat vidare känner jag mig en smula avtrubbad. Det som började så lovande ebbar ut i en ganska alldaglig deckare, viket är synd. Det känns lite bortkastat. Hade Connelly satsat lite hårdare på den här storyn hade det blivit fantastiskt. Nu blev det bara okej.

Den är alltså bra men känns lättsmält i sammanhanget.
Betyg 3
2012-04-12 08:57
En kort men helt klart bra Harry Bosch bok
Betyg 3
2012-09-12 15:01
Håller med om att sen va lite för kort, men den va bra :-)
Betyg 4
2014-04-24 21:25
Det som fungerar är karaktären Bosch och hans relationer med andra människor. Alltid ett nöje att ta del av. Det finns också viss spänning i berättandet.

Det som inte fungerar hos mig är handlingen denna gången. Det hela känns som tagen från ett ratat förslag till säsongshandling av gänget bakom TV-serien 24.

Första gången en bok från Michael Connelly gjorde mig besviken.

Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hotet
Liknande böcker:
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin