bokrecensioner boktips

Dockmakaren

Författare: Michael Connelly
Genre: Roman
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9172634596

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

För fyra år sedan sköt Harry Bosch ihjäl den man Harry och hans kolleger var övertygade om var sexmördaren Dockmakaren. Elva unga kvinnor hade hittats mördade och våldtagna, alla groteskt sminkade av mördaren, därav polisens namn på honom. Nu har Dockmakarens änka stämt polisen för dödskjutningen. Polisen sköt en oskyldig menar hon och hennes advokat Honey Chandler. Och samma dag som rättegången börjar får polisen ett brev som berättar om ytterligare ett mordoffer som bär Dockmakarens signatur - strypt, våldtagen och sminkad hittas en ung porrfilmsskådespelerska och prostituerad. Allt tyder på att Dockmakaren fortfarande är på fri fot och att Harry måste ha skjutit fel man för fyra år sedan.
Medelbetyg: 3,92 (13 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dockmakaren :
2004-03-17 16:10
Jag är inte alls särskilt förtjust i deckare och särskilt inte i utländska. Men den här var riktigt spännande och välskriven!
Betyg 4
2004-04-27 21:50
Michael Connelly är en numer klassisk mästare i spänning!
Hans "Harry Bosch" är mer av det hårdkokta slaget i L. A polisen, men med hjärtat på rätt ställe.
I den här historien råkar han på en riktigt ruggig typ, som gör livet surt för Harry.
En bladvändare man ogärna lägger i från sig!
Betyg 4
2004-05-24 07:44
Det här var den bästa Bosch-boken jag läst hittills! Välskriven och väldigt spännande! För varje bok lär man dessutom känna Harry Bosch mer och mer, och det är intressant att följa hans relation till Sylvia.
Rekommenderas varmt!
Betyg 4
2006-05-20 20:23
Den här boken skrivs ur en lite ovanlig vinkel. Mördaren är funnen och bokens rättegång handlar om huruvida Bosch handlat fel eller ej. På amerikanskt manér är han stämd trots att det inte finns några tvivel om att det var rätt person. Men alla frågetecken är inte uträtade och det finns frågor kvar.

Connelly är en deckarförfattare i den hårdkokta stilen, men hans figurer skildras med mänsklighet och känslighet. Han lyckas också skriva om otäcka saker utan att för den skull bli äcklig, som många författare i den här gengren lätt blir. Och hans böcker är sådana att, om man läser dem på tunnelbanan, märker man inte av resan över huvud taget. Alla Connelly jag läst har varit bra, men den här var nog bäst! Nu ska jag utforska resten av hans böcker!
Betyg 5
2007-06-20 21:31
En perfekt semesterbok - spännande och lättläst. Har redan köpt ytterligare en Connellybok (poeten)
Betyg 5
2009-04-15 23:24
gillade denna bok, smart skriven karaktärerna va enastående specieelt honey chandler bosch är alltid bosch en stark 4 för denna bok!
Betyg 4
2010-03-12 13:52
Det här var en stor besvikelse. Detta är Connellys tredje bok, men det är den fjortonde av honom som jag läst. Som jag ser det är det här den sämsta. Bosch är omdömeslös vid allt för många tillfällen och kör bland annat rattfull. Vissa påståenden som presenteras som självklarheter är det inte alls. Historien är hattig, hafsigt skriven och saknar spets. De vanliga överraskningsmomenten ger i bästa fall en gäspning. Trots detta ger jag boken en tvåa, eftersom jag gillar Boschserien som helhet. Men det tar tid innan de riktigt bra böckerna skrivs. Bopken Blodspår markerar, som jag ser det, inledningen på en helt ny nivå i Connellys skrivande.
Betyg 2
2011-04-06 17:08
Det här var faktiskt den första boken jag läste av Connelly.Efter det fastnade jag för honom,och har sedermera slukat allt han skrivit.Boken kanske inte hör till hans allra bästa verk,men Connelly är mycket bra även då han skriver "mediokert".
Betyg 4
2011-05-18 11:06
Den här boken är lika bra som Svart eko som var den första boken jag läste av Michael Connelly. Enkelt och spännande.
Betyg 4
Liknande böcker:
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Gorlans ruiner
 J. Flanagan
Misstagens bok
 S. Bjerg
Nattavaara
 T. Engström
Himmel över Alaska
 K. Hannah
John Carter och dödens..
 E. Burroughs
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord