bokrecensioner boktips

Gatans lag

Författare: Michael Connelly
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9113020943


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Advokat Mickey Haller, som vi känner från I lagens limo, tar över sin mördade väns verksamhet. Kommissarie Harry Bosch anlitas för att undersöka mordet. De båda herrarna hamnar snart på kollisionskurs med varandra.
I Gatans lag möts Mickey Haller och Harry Bosch, och de bär på en större släktskap än någon av dem anar - eller den ene av dem bär faktiskt på lite mer kunskap än den andre.

Det ser rätt ljust ut för Mickey Haller; efter två år av motgångar är han redo att träda in i rättssalen igen. Hans vän och kollega, Hollywood-advokaten Jerry Vincent, mördas och Haller får ta över försvaret av en aktad studiochef som står anklagad för mordet på sin hustru och hennes älskare. Hallers största fall hittills. Den enes död den andres bröd, kan man också säga. Men just när Haller som bäst förbereder fallet som ska ta honom rätt in i smöret igen så inser han att Vincents mördare mycket väl kan vara ute efter honom också.

Det är då Harry Bosch kliver in i bilden. Fast besluten att finna Vincents mördare tvekar han inte när det gäller att använda Mickey Haller som lockbete. Men allteftersom faran växer och insatserna och riskerna blir större så inser de båda att de måste samarbeta för att lyckas, för att överleva när det är gatans lag som gäller.

Gatans lag är en stor kriminalroman, såväl innehålls- som omfångsmässigt. Och intrigmakeri av en riktig mästare.
Medelbetyg: 3,5 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Gatans lag :
2010-02-02 13:52
Välskrivet och spännande. Mickey Haller är en bra karaktär som ger lite ny dynamik i Connellys historier. Detta är andra boken med honom som huvudperson. I vanlig ordning följer Connelly samma upplägg, med flera olika vändningar. Den sista, med domarens agerande, känns lite orealistiskt och drar ner betyget till en trea.
Betyg 3
2010-04-23 20:32
Jag är en stor beundrare av Connelly och hade naturligtvis höga förväntningar på den här.Hmm...den var nog annorlunda.Först och främst låter författaren 2 personer från tidigare böcker sammanstråla här med Haller,reportern McEvoy från Poeten,samt polisen Bosch.Tyngdpunkten ligger även mera kring rättegången här.Visst är det välskrivet och rätt bra upplägg men det blir inte riktigt lika spännande som tidigare.Det är måttligt spännande med ett överraskande men kanske litet platt slut.
Betyg 3
2011-06-05 20:49
Connellly tillhör helt klart mina favoritförfattare, och förväntningarna var därmed höga. Men boken nådde inte så högt, tyvärr. Jag vet inte riktigt vad som var felet, även om det väl är Bosch-böckerna jag uppskattar mest. Men återse honom långt ut i periferin här, tyckte jag mest var störande. Jag förstår inte riktigt vitsen med att peta in sin mesta huvudkaraktär i en liten biroll så här. Nej, jag tycker nog att det här är Connellys sämsta hittills, men han ÄR en bra författare. Sannolikt mina förväntningar som blivit för höga. Övriga böcker pendlar nog mellan fyra och femma, men här får det bli en slät trea.
Betyg 3
2011-07-31 15:22
Mickey Haller är för mig en ny karaktär eftersom jag inte läst boken "I lagens limo".
Boken är bra och Harry Bosch förkommer ju även i denna bok men inte så mycket som jag trott att han skulle göra men det fungerade bra ändå.
Jag gillar boken och det gör nog detsamma vilken av Michael Connellys böcker jag läser så håller alla en hög kvalite och är läsvärda.
Betyg 4
2012-04-12 08:58
Mycket bra bok , gillar den skarpt
Betyg 4
2014-03-15 15:50
Mycket bra. Svår att lägga ifrån sig. Många överraskande vändningar på slutet. Välskrivet, med stor pondus.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Gatans lag
Liknande böcker:
X
 P. Engman
Röd signal
 J. Brännström
Dödsdansen
 M. Grund
Dödsdansen
 M. Grund
Blickfångarna
 M. Kallentoft
Öster om avgrunden
 T. Engström
Mirakelkammaren
 A. Kim
Samanthas svåra val
 K. Daniel
Ond tro
 A. Bailey
Vad hände med Barry?
 J. Lowery Nixon