bokrecensioner boktips

Fällan

Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9172637838


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


FBI-agenten Rachel Walling får till slut det samtal som hon har fruktat i åratal: nämligen att den mest beryktade av alla seriemördare - Poeten - har återvänt. Han har inte glömt henne och han har en present åt henne.

För många år sedan arbetade hon med det berömda fallet då den f d FBI-profileraren Robert Backus gäckade polisen genom att efterlämna små diktstrofer av Edgar Allan Poe i de avskedsbrev som hittades vid mordoffren. (Poeten på svenska 1998) Samtidigt kontaktas Harry Bosch av änkan till den f d FBI-agenten Terry McCaleb (Blodspår på svenska 1998) för att reda ut om McCalebs död var självmord eller mord. Spåren leder till en massgrav i den ödsliga Nevadaöknen och vidare till det glittriga Las Vegas.

Harry Bosch börjar misstänka att Poeten har något med det hela att göra. Det visar sig att Poeten är ute efter sin gamle kollega och genom FBI-agenten Rachel Walling försöker han en gång för alla fånga in Harry Bosch i fällan.

Det här är den mest skrämmande och fängslande av Michael Connellys böcker om Harry Bosch och han visar med stor auktoritet att han verkligen är mästaren i genren. Michael Connelly är i absolut toppform sin tionde bok om Harry Bosch.
Medelbetyg: 3,47 (17 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fällan :
2007-03-08 07:07
Återigen en mycket bra bok från Michael Connelly. Harry Bosch är tillbaka och jagar den tidigare kände serimördaren Poeten från boken med samma namn. Många återspeglingar från den boken irriterar lite, eftersom jag inte läst den boken tidigare.
Upptakten på historien är att en av Harrys tidigare poliskollegor dör och dennes fru ber Harry utreda omständigheterna kring fallet.
Utredningen pekar snart på att det är just Poeten som blivit aktiv igen och en desperat jakt startar. Frågan är bara vem som jagar vem.
Betyget hade blivit 5 om jag inte störts av tillbakareferenserna. Rekommenderas!
Betyg 4
2008-03-03 07:32
Här får vi möta mördaren Poeten. Tydligen har han figurerat i en tidigare bok med just det namnet men den har jag inte läst så jag var tacksam över att författaren förklarade vad som hade hänt i den boken.

Den här boken var ganska slätstruken. Den kunde ha blivit spännande men tuggades sönder av för mycket utredningstjafs.
Betyg 3
2008-06-24 00:34
Då jag läst Poeten tidigare var detta en riktig höjdare. Att sedan Harry Bosch var tillbaka gjorde inte saken sämre.
Klart läsvärd!
Betyg 4
2009-05-07 20:44
Mmm, Harry Bosch briljerar igen. Lite annorlunda i den mening att han "samarbetar" med en FBI-agent i denna. Gillar verkligen den här typen av deckare!
Betyg 4
2010-01-03 10:26
Inte en av de bästa med Harry Bosch. Som alltid är det kul att författaren använder karaktärer från olika böcker som får mötas. Boken fungerar bra även om man inte läst om poeten tidigare. Snudd på fyra, men det blir tre för min del.
Betyg 3
2010-01-07 23:51
Jag tyckte denna bok var ok, men det fanns en hel del händelser i boken som kändes orealistiska och ogenomtänkta. Detta var första boken jag läste av Connelly, men den får mig inte att snabbt rusa till biblioteket för att låna en till av hans böcker.
Betyg 3
2010-04-24 13:51
En utmärkt Bosch-deckare .Medryckande och ordentligt spännande genast från början.En riktig bladvändare.
Betyg 4
2011-06-13 14:39
En bra bok där Bosch får sällskap av Rachel Walling. De håller på med två olika utredningar men de kommer in på samma spår och börjar samarbeta.
Betyg 4
2011-07-20 16:11
okej
Betyg 3
2011-09-19 12:53
Connelly är ett fullblodsproffs som alltid levererar. Så även här. "Fällan" är en fortsättning på "Poeten" men eftersom jag inte läst den är det svårt att göra en bra bedömning.

I vanlig ordning är det i alla fall en perfekt spänningsmix med precisa beskrivningsdoser av karaktärer och miljöer. Harry Bosch är en fängslande huvudperson som är svår att inte tycka om.

Men att Connelly är i abslout toppform stämmer inte.
Det är bra, men bara bra.
Betyg 3
2012-01-20 11:32
Jag är inte någon älskare av kriminalromaner, och har inte heller läst tidigare böcker av Michael Connelly, men jag gillade fällan. Den var inte så platt som jag upplever att många kriminalromaner är och att det är en fristående fortsättning på en tidigare bok Poeten är inget hinder då författaren förklarar och ger en all bakgrunds fakta som man behöver veta. En bra bok och jag kan tänka mig att läsa fler av Connellys böcker.
En stark 3 i betyg
Betyg 3
2012-01-22 17:11
Nja, det här var inte min typ av bok. Den var väldigt enkel att läsa. Det är ju bra ibland, så slipper man att tänka själv. Inte ens det dramatiska slutet engagerade mig mycket. Lite spänning fanns emellanåt. Mördaren vill ta livet av en viss människa (vilken det är, det vet man inte förrän på slutet). På vägen tar han livet av en massa andra (bara för det är roligt, eller?). Jag är kanske för gammal för amerikanska kriminalare.
Betyg 2
2012-08-10 21:59
Bra fortsättning på tidigare boken "poeten", blev jätte besviken på hur den slutade bara =/
Betyg 4
2014-04-17 02:23
Jag tyckte väldigt mycket om Connellys tidigare bok "Poeten" och hade sedan dess en längtan om åter få ta del av karaktärerna från den boken och inte minst seriemördaren med namnet, just det, "Poeten".

Connelly når denna gång inte upp till boken "Poeten" men detta är bra.
Betyg 4
2014-05-19 09:13
Helt ok Connelly-bok om Harry Bosch som numera är privatdeckare. Trådar bakåt i tiden (Poeten) knyts ihop. Det som inte riktigt övertygar är skildringarna av Boschs privatliv. Det känns lite platt. Men så är ju också Bosch en ganska träig person. Det interna FBI-tjafset känns inte angeläget och drar ner tempot i boken.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Fällan
Liknande böcker:
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind
De första tolv
 D. Rudberg
Iskall sol
 L. Sigurðardóttir
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Grissly
 M. Kallentoft
Mörkare än midnatt
 M. Connelly