bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blodspår
Brottets bana
City of bones
Den sista prärievargen
Det brinnande rummet
Det femte vittnet
Dockmakaren
Dödens stad
Echo Park
Fallen Angel
Fallen ängel
Fallet
Fallet avslutat
Framgångens pris
Fällan
Gatans lag
Hotet
I lagens limo
Inte ett farväl
Månskugga
Mörk och helig natt
Mörkare än natten
Nattskiftet
Nio drakar
Poeten
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFågelskrämman

 
Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789113025360
 
Spänning:  6
Romantik:  5
Humor:  3
Lärorik:  4
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Jack McEvoy och Rachel Walling från Poeten är tillbaka!
Kriminalreportern Jack McEvoy kopplar ihop två liknande fall och kommer en bra mordhistoria på spåren - den bästa sedan han knäckte "Poeten" för ett antal år sedan - men han vet inte att mördaren kan följa hans förehavanden. Ett felsteg som gör honom till nästa offer. McEvoys sista stora story kan bli det sista han gör - i livet.
"Fågelskrämman" är en i sann Connelly-anda driven, trovärdig och skickligt skriven bok. Gammal murvel som han är stortrivs Connelly med att skildra journalistens jakt på det stora scoopet igen.

Medelbetyg: 3,29 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Fågelskrämman :


Uffeman 2011-04-05 18:43
Äntligen en ny Connelly. Jag har läst så många böcker i den här genren på sistone som saknar den känsla som denna mästare har. Det här är ändå inte en av hans bästa böcker, men en habil insats. Lite mer "american drama" än jag skulle velat ha, i och för sig. Jack McEvoy är inte en särskilt stark huvudkaraktär i jämförelse med många andra ur Connellys mångfacetterade persongalleri.
Betyg 3

hencka 2011-04-26 21:06
Jag hade höga förväntningar på Connellys senaste bok som inte riktigt infriades.
Det handlar om Jack McEvoy (och FBI-agenten Rachel Walling) som jagar en seriemördare.Det blir ganska enkelspårigt då vi får stifta bekantskap med "Fågelskrämman" redan från början.Katt-och råtta-leken är genast uppenbar och utgången så klart given.Intrigen bjuder inte heller på några större överraskningar.Visst är det bra flyt och obehagliga sadistiska detaljer men så värst spännande blir det inte.Nej,Connelly kan nog bättre än så här.
Betyg 3

Otimala 2011-06-05 21:07
Inte heller här får vi möta Michael Connelly när har som bäst. Den känns lite slarvigt hopkokad, tycker jag. Huvudkaraktären Jack får på ngt sätt aldrig riktigt liv, han bara finns där och nickar oftast bifall. Rachel är också ogripbar, men det är ju hennes karaktär sedan tidigare. FBI-syndrom, kantänka. Men tillsammans blir de inget vidare par. Jag är dessvärre inget fan av upplägget att servera mördarens identitet till läsaren från början, så det drar också ner för min del. Sedan tycker jag att en del av intrigen känns rätt krystad. Men visst kan Connelly skriva, och jag tycker inte alls att boken är dålig. Bara för att vara av den författaren. Den får en trea den med, och så håller jag tummarna för att jag gillar kommande bok bättre igen.
Betyg 3

emsku 2012-09-11 22:40
Detta va min första bok med Michael Connelly och har blivit min favorit efter poeten.. Rekommenderar absolut denna boken :-)
Betyg 4

Anfield 2012-12-05 16:28
Gillar denna typ av bok !
Betyg 4

chrille112 2013-06-01 09:37
Connelly har ju en tendens att bli lite omständlig och övertydlig, så även i denna bok. Dialogen blir ibland lite krystad. Återföreningen mellan FBI-agenten Walling och murveln McEvoy känns inte riktigt trovärdig. Och är det inte ett problem att man direkt från början vet vem som är skurken i dramat; det blir nästan så att man läser boken mest för att komma till slutet och se hur det går, fast man egentligen vet det redan från början. Har läst nästan alla av Connellys böcker, det här ingen av de bästa.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Fågelskrämman


  Köp boken som film på cdon: