bokrecensioner boktips

Dold Identitet

Författare: Lee Child
Genre: Roman
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789173518413


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Dold identitet äger rum 6 månader innan Dollar utspelar sig och Reacher ställs inför ett livsavgörande beslut. Ska han göra det som armén ber honom om? Eller ska han våga gå sin egen väg?

Mars 1997. En kvinna hittas mördad, våldtagen och med halsen avskuren, bakom en bar i Carter Crossing, Mississippi. En bit därifrån ligger en arméförläggning. Misstanken om att det kan vara en militär som begått mordet går inte att frångå.

Stadens sheriff Elizabeth Deveraux är en före detta marinofficer. Men hennes utredning av mordet leder ingenstans så Pentagon skickar dit Jack Reacher, som är major hos militärpolisen, för att i hemlighet undersöka fallet.
Reacher tar av sig sin uniform, tar på sig vanliga kläder, låter skägget växa, lägger ifrån sig sina id-handlingar, köper en tandborste och sätter sig på en buss mot staden.

Det tar inte många timmar förrän Reacher möter Deveraux och inser att han har mött en likasinnad. Det tar inte heller många dagar innan Reacher kommer fram till två oroväckande frågor: Är det Pentagon som medvetet vilseleder Deveraux? Eller är det så att hon helt enkelt inte vill hitta mördaren?
Medelbetyg: 3 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dold Identitet :
2012-08-02 08:31
Jack Reacher (del 16)

Efter 16 böcker har jag börjat att digga denna Jack Reacher, Och denna bok gör ingen besviken !
Betyg 4
2012-08-14 17:46
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om Lee Child och hans författarskap. Naturligtvis är det något som lockar, eftersom jag av någon anledning läser böckerna. Varje bok är skriven efter samma mall, och huvudpersonen gör i stort sett samma saker i varje bok. Det som skiljer är temat/konflikten. Det är väl den här typen av böcker som ibland lite nedsättande kallas för kiosklitteratur. Det krävs inget större engagemang, men det är bra tidsfördriv.
Betyg 2
2012-09-13 15:39
Bokserien om Jack Reacher inleddes med den mästerliga "Dollar". Det här är historien om vad som hände precis innan. Som äkta Reacher-fantast väcker det stor nyfikenhet och kittlande förväntningar. Jag blev inte besviken.

Reacher får av armén ett uppdrag av civil karaktär, han ska befinna sig under radarn och luska kring ett mordfall i utkanten av en armébas. Ganska tidigt ställs saker och ting på sin spets och Reachers framtid i det amerikanska försvarets tjänst är hotad.

Det är, trots en annorlunda upptakt, en ganska typisk Reacher-thriller. Det finns bättre böcker men den här räddas av att bilden av Reachers karaktär blir tydligare.

Bra macho-action.
Betyg 4
2013-05-21 20:12
Nej, det här var nog en besvikelse. Upplägget är klart annorlunda, här får vi en fördjupad bild av Reacher som t.o.m. har ett passionerat förhållande med en kvinna. Men det övriga känns bara så banalt och påklistrat. Hela intrigen är idiotisk och rentav tröttsam med militärtjafs i kvadrat. Dålig trovärdighet. Ger den en stark tvåa.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dold Identitet
Liknande böcker:
De sju som såg
 D. Rudberg
Övre port, nedre port
 G. Gulliksen
Mjölkat
 S. Samuelsson
Anna
 O. Blegel
Livet vinkar (som en K..
 K. Danielsson
Syskonfejden
 M. Herngren
Skäret
 C. Naumann