bokrecensioner boktips

Det ögat inte ser

Författare: Lee Child
Genre: Thriller
Ämnesord: krig, politik, mord, spänning
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789173516563


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det finns tolv kännetecken för en självmordsbombare som alla som jobbar inom polisväsendet lärt sig och alla kan dem utan och innan.

Platsen är New Yorks tunnelbana klockan två på morgonen. Jack Reacher sitter trött och studerar sina medpassagerare. Fyra är okej.Den femte är inte det. Tåget kommer att passera Grand Central Station. Reacher är övertygad om att det sitter en självmordsbombare framför honom. En kvinna som, en efter en, avger de signaler han så väl känner igen efter sina år inom militären. Ska han våga ingripa? Tänk om han har fel?
Medelbetyg: 3 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det ögat inte ser :
2010-10-15 17:56
Lite mer våldsamt i slutet än vanligt. Annars frångår inte Child sina principer. Aningen bättre grundhistoria än genomsnittet av hans böcker, men slutet blir lite sådär. Det blir ytterligare en tvåa för Lee Child.
Betyg 2
2011-08-28 09:31
Lee Child har deckargenrens bästa satsmelodi just nu. Det är en fröjd att svepas med i machokungen Jack Reachers äventyr. Återigen är det slumpen som lockar honom till dödliga dueller, denna gång med New York som arena.

"Det ögat inte ser" är tyvärr en av de svagare i serien. Storyn känns forcerad och sannolikhetsnivån håller Ramboklass. Det är skarp kritik i sammanhanget.

Jag njuter ändå och rekommenderar andra Jack Reaher-thrillers.
Betyg 3
2012-04-11 16:58
Lätt läst, underhållande , spännande som en aktion film en fredagkväll.
Betyg 5
2012-07-10 17:21
Boken började lovande med en misstänkt själmordsbombare på tåget, men den därpå följande intrigen visade sig vara banal. Visst är det bra flyt och spänning i Childs berättarkonst, men själva substansen i den här boken var medioker. Ramboklass kan man lugnt säga. Ger den dock en svag trea eftersom det fanns ett uns av underhållningsvärde i den.
Betyg 3
2013-10-11 00:05
Eftersom detta faktiskt var min första deckare jag någonsin läst så har jag dessvärre inte så mycket att jämföra med, men jag tyckte den var bra! lite för lite våld för min smak och det fanns några detaljer som retade mig, men overall tyckte jag den var spännande eftersom den fick mig till att läsa hela boken på en och en halv dag. Den får en trea!
Betyg 3
2015-09-30 10:34
Den första bok av Lee Child som jag läst. Huvudpersonen Jack Reacher verkar vara en sorts rättvisans vagabond som väljer sina egna strider. Oklart varför han gör det. En ganska olustig historia detta. Inte minst slutet som definitivt går över gränsen. Speglar talibanskräcken i USA. Här kan man inte läsa något om de övergrepp som USA gjort sig skyldiga till i sin krigföring och terroristbekämpning.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det ögat inte ser
Liknande böcker:
Mittvatten
 A. Dahl
Nu dör vi
 S. Flodén
Nu dör vi
 S. Flodén
Livet skiljer oss åt
 H. Mattsson
München
 R. Harris
Hämndens väg
 J. Higgins
En gnista i mörkret
 S. Willingham
Olyckshändelse
 A. Bodelsen
Förloraren tar allt
 K. Genberg