bokrecensioner boktips

Bränd

Författare: Lee Child
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9132329148


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Hook Hobies hela tillvaro byggde på en trettio år gammal hemlighet. Hans frihet, hans ställning, hans pengar; allt. Och i likhet med varje försiktig person som lever under sådana förhållanden, var han beredd att göra vad som helst för att hans hemlighet inte skulle avslöjas. För han hade mycket att förlora. Hela sitt liv. Jack Reacher dras ofrivilligt in i den malström av brutalt våld som omger Hook Hobie. Och när han kommer hemligheten på spåren inser han snart att man inte ostraffat gräver i Hobies förflutna.

Medelbetyg: 3,2 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bränd :
2004-08-14 11:34
En bra och spännande deckare som inte riktigt når upp till samma klass som Besökaren som jag läste för ett tag sedan. Men helt klart läsvärd.
Betyg 3
2010-07-22 22:00
Hmmm. Jag vet inte mycket om författaren, men det verkar som ett debutverk. Boken har många brister. Det är för många strereotyper, och då menar jag verkligen strerotyper. Tänk er bara en psykopatisk skurk med en järnkrok. En annan sak som verkar avslöja författarens brist på vana är att EXAKT samma saker beskrivs om och om igen, men av olika personer. Det finns ingen poäng i det. De delar som ska "utbilda" läsaren så att vi förstår vad det handlar om verkar rena rama Utbildningsradion från sjuttiotalet. Sedan är boken full av orimligheter och ologiska följder.

Är det då en allt igenom dålig bok? Nej, det är faktiskt rätt underhållande när man slutar att räkna felen och ser till grundhistorien.

Betyg 2
2010-10-10 13:11
Första 10 kapitlen är inte bra men sedan vänder det och dom två sista är riktigt bra.

-----

Läs Reacher böckerna i rätt ordning.
Betyg 3
2011-12-06 23:24
Böckerna om Jack Reacher har alltid bra driv, så även här. Men det är lite mer krims-krams denna gång. Lite mer ballast. Att Reacher blir ordentligt förälskad känns direkt opassande och att han ärver ett hus innebär en omväg jag gärna varit utan.

Att Lee Child gärna genar när det gäller trovärdighet är ett känt faktum men här är det värre än vanligt. Halvvägs in i boken är jag direkt missnöjd men det tar sig så småningom och slutklämmen förlåter till viss del.

En bok för Reacherfansen. Den som inte läst Lee Child bör välja en annan titel.
Betyg 3
2013-04-24 10:05
En bra Recher bok , inte den bästa men är man såld så är man !
Betyg 4
2013-05-04 14:34
En deckare som kändes bra att lyssna på. Jack Reachers tillvaro förändras mycket när en privatdeckare som frågat efter honom blir mördad. Reacher upptäcker snabbt att han riskerar att bli nästa offer och inte bara han utan även en kvinna i hans närhet är utsatta för mördarnas blickar.

Detta är en helt okay deckare. Men jag kom på att min slutsats om mördaren kom långt innan Jack Reacher fick besked om vad som gällde.
Betyg 3
2013-11-04 21:57
Det här var en av de bättre Childböckerna som jag läst. Rätt bra upplägg med läckra karikatyrer och bra flyt, underhållande och spännande. Reachers romans störde inte mig så mycket. Överraskande på slutet. Ett gott hantverk vill jag påstå.
Betyg 4
2014-05-17 14:10
Jag föredrar att läsa böcker i förhållande att lyssna på ljudböcker, undantaget för mig är dock Lee Childs böcker om Jack Reacher. Anledningen är att uppläsaren Manus Roosman gör ett sådant bra jobb.

Denna boken är i mitt tycke svagare än de tidigare böckerna "Dollar" och "Gisslan" men detta är underhållande och Jack Reacher levererar.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bränd
Liknande böcker:
Mysterierna på Kerrsta
 S. Samuelson
Fredagen den 14:e
 V. Suneson
Brinn mig en sol
 C. Carlsson
Mord i alla fall
 R. Dahlgren
Fredag mörda söndag
 J. Ekholm
Döden skriver svenska
 E. Kågerman
Henrys hemlighet
 K. Ohlsson
Förmörkelsen
 K. Fossum
Villebråd
 D. Meyer