bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
61 timmar
Besökaren
Bränd
Det ögat inte ser
Dold Identitet
Dollar
Dubbelspel
Fienden
Gisslan
Hetta
Ingen återvändo
Inget att förlora
Livvakten
Lögner
Misstaget
Personligt
Persuader
Trubbel
Tvinga mig
Värt att dö för
Liknande böcker:
Nemesis
 A. Christie
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerPrickskytten

 
Originaltitel: One Shot
Författare: Lee Child
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789173513821
 
Spänning:  9
Humor:  1
Lärorik:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Några sekunder som förändrade allt...
Jack Reacher är en hjälte som stannar i minnet - en tuff, tystlåten individualist som går sina egna vägar. I en småstad i Indiana ligger en ensam prickskytt gömd i ett parkeringshus. Mitt under rusningstid börjar han skjuta rakt mot folkmassan på torget nedanför. Fem personer mister sina liv i detta blodbad. Skytten lämnar tydliga spår efter sig och polisen får snabbt fast honom. Han heter James Barr och det verkar bli ett solklart fall. Samtidigt arbetar Jack Reacher på sin solbränna i Miami med en norsk blondin som sällskap. Men han är rastlös. Reacher tycker inte om att vara för länge på en och samma plats. Han är van att vara behövd och nu, helt plötsligt, vill ingen längre ha hans tjänster. James Barr förs till häktet men han vägrar envist att prata. Det enda han säger till sin advokat är: "Se till att Jack Reacher kommer hit." Poliserna känner sig förvirrade - för vad kan denna uppenbara psykopat ha gemensamt med en f.d. militärpolis?
Lee Child är engelsman, men efter tjugo års arbete inom brittisk television flyttade han till USA och började en ny karriär som thrillerförfattare. Hans böcker om den tuffe actionhjälten Jack Reacher har blivit en stor internationell succé.

Medelbetyg: 3,44 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Prickskytten :


STB 2009-04-16 17:52
Inte riktigt min genre men ändå fängslande. Det var svårt att lägga den ifrån sig. Vissa detaljer kändes lite överdrivna och ologiska men det är nog det enda som drar ner betyget.
Betyg 4

Uffeman 2010-09-17 09:01
Child är rätt duktig på vissa saker i sitt skrivande, men rent förfärlig i sina sämsta stunder. Här blandar han och ger friskt. Han försöker förnya sig och gör en "slutna rummet" variant med en Agatha Christe-avslutning där skurken får bekänna inför bokens samlade persongalleri. Det blir ett magplask. I vanlig ordning har Child också svårt att vara logisk. Han vill så gärna ta ut svängarna och det är det som gör honom till en dussinförfattare.
Betyg 2

Waylon 2010-09-30 21:48
Lättläst som vanligt utav Lee Child. Har läst en hel del utav Lee Child på talbok och det kräver inte speciellt mycket koncentration att följa med i handlingen. Gillar den stenhårde huvudpersonen Jack Reacher.
Betyg 3

zaipper 2010-11-10 07:40
Bra bok

-----

Läs Reacher böckerna i rätt ordning.
Betyg 4

Freddi 2011-02-04 21:47
Spännande idé med en man som står anklagad för mord på fem personer med en bevisning så övertygande att till och med bokens huvudperson och hjälte är helt övertygad om mannens skuld. Idén förvaltas med god behållning men i övrigt presenterar inte boken något utöver medel. Efter två böcker av Lee Child känner jag mig nöjd och har inte mycket mer att säga om hans författarskap än att han utöver böckernas dussinhjälte har ett register av i förhållande nyanserade och starka kvinnokaraktärer.

Magnus Rosman som läst in romanen vill uppenbarligen ha en djupare och mer skrovlig röst än han egentligen har. Alla kvinnors repliker läser han med en röst som nog ligger nära hans normala, men så fort det är män - och framförallt bokens hjälpte - blir rösten så djup och skrovlig att den inte riktigt håller.
Betyg 3

Spaniard 2011-10-05 23:13
Ännu en stilren och typisk Jack Reacher-thriller. Underhållande men likriktad. För mig som Reacherfantast är det bitvis underbart men bristerna är ganska stora och ganska många. Den stora behållningen är vår hjältes självsäkra jargong och målmedvetenhet.

Storyn denna gång väcker nyfikenhet och den första halvan håller hög klass. När historien vänder hemåt blir det tyvärr klart sämre.

Denna bok ska tydligen filmatiseras med fåntratten Tom Cruise i huvudrollen. Det stör mig på flera sätt. Tom Cruise är helt fel som Jack Reacher, det finns många skådespelare som skulle passa bättre. Och "Prickskytten" är verkligen inte rätt bok att börja med, det finns bättre alternativ i bokserien.

Sammantaget en bok för redan inbitna Reacherfans. Vi blir inte besvikna.
Betyg 3

Anfield 2012-04-17 10:39
En Mycket bra och spännande Lee Child bok !
helt klart läs värd
Betyg 5

hencka 2013-05-01 22:17
En bra och väloljad deckare. Intrigen är nästintill otrolig men mycket spännande och skickligt upbyggd. Det blev litet platt mot slutet tyvärr vilket drog ned vitsordet en aning, men jag ger den en klar fyra i alla fall.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Prickskytten


  Köp boken som film på cdon: