bokrecensioner boktips

Prickskytten

Originaltitel: One Shot
Författare: Lee Child
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789173513821


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Några sekunder som förändrade allt...
Jack Reacher är en hjälte som stannar i minnet - en tuff, tystlåten individualist som går sina egna vägar. I en småstad i Indiana ligger en ensam prickskytt gömd i ett parkeringshus. Mitt under rusningstid börjar han skjuta rakt mot folkmassan på torget nedanför. Fem personer mister sina liv i detta blodbad. Skytten lämnar tydliga spår efter sig och polisen får snabbt fast honom. Han heter James Barr och det verkar bli ett solklart fall. Samtidigt arbetar Jack Reacher på sin solbränna i Miami med en norsk blondin som sällskap. Men han är rastlös. Reacher tycker inte om att vara för länge på en och samma plats. Han är van att vara behövd och nu, helt plötsligt, vill ingen längre ha hans tjänster. James Barr förs till häktet men han vägrar envist att prata. Det enda han säger till sin advokat är: "Se till att Jack Reacher kommer hit." Poliserna känner sig förvirrade - för vad kan denna uppenbara psykopat ha gemensamt med en f.d. militärpolis?
Lee Child är engelsman, men efter tjugo års arbete inom brittisk television flyttade han till USA och började en ny karriär som thrillerförfattare. Hans böcker om den tuffe actionhjälten Jack Reacher har blivit en stor internationell succé.
Medelbetyg: 3,44 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Prickskytten :
2009-04-16 17:52
Inte riktigt min genre men ändå fängslande. Det var svårt att lägga den ifrån sig. Vissa detaljer kändes lite överdrivna och ologiska men det är nog det enda som drar ner betyget.
Betyg 4
2010-09-17 09:01
Child är rätt duktig på vissa saker i sitt skrivande, men rent förfärlig i sina sämsta stunder. Här blandar han och ger friskt. Han försöker förnya sig och gör en "slutna rummet" variant med en Agatha Christe-avslutning där skurken får bekänna inför bokens samlade persongalleri. Det blir ett magplask. I vanlig ordning har Child också svårt att vara logisk. Han vill så gärna ta ut svängarna och det är det som gör honom till en dussinförfattare.
Betyg 2
2010-09-30 21:48
Lättläst som vanligt utav Lee Child. Har läst en hel del utav Lee Child på talbok och det kräver inte speciellt mycket koncentration att följa med i handlingen. Gillar den stenhårde huvudpersonen Jack Reacher.
Betyg 3
2010-11-10 07:40
Bra bok

-----

Läs Reacher böckerna i rätt ordning.
Betyg 4
2011-02-04 21:47
Spännande idé med en man som står anklagad för mord på fem personer med en bevisning så övertygande att till och med bokens huvudperson och hjälte är helt övertygad om mannens skuld. Idén förvaltas med god behållning men i övrigt presenterar inte boken något utöver medel. Efter två böcker av Lee Child känner jag mig nöjd och har inte mycket mer att säga om hans författarskap än att han utöver böckernas dussinhjälte har ett register av i förhållande nyanserade och starka kvinnokaraktärer.

Magnus Rosman som läst in romanen vill uppenbarligen ha en djupare och mer skrovlig röst än han egentligen har. Alla kvinnors repliker läser han med en röst som nog ligger nära hans normala, men så fort det är män - och framförallt bokens hjälpte - blir rösten så djup och skrovlig att den inte riktigt håller.
Betyg 3
2011-10-05 23:13
Ännu en stilren och typisk Jack Reacher-thriller. Underhållande men likriktad. För mig som Reacherfantast är det bitvis underbart men bristerna är ganska stora och ganska många. Den stora behållningen är vår hjältes självsäkra jargong och målmedvetenhet.

Storyn denna gång väcker nyfikenhet och den första halvan håller hög klass. När historien vänder hemåt blir det tyvärr klart sämre.

Denna bok ska tydligen filmatiseras med fåntratten Tom Cruise i huvudrollen. Det stör mig på flera sätt. Tom Cruise är helt fel som Jack Reacher, det finns många skådespelare som skulle passa bättre. Och "Prickskytten" är verkligen inte rätt bok att börja med, det finns bättre alternativ i bokserien.

Sammantaget en bok för redan inbitna Reacherfans. Vi blir inte besvikna.
Betyg 3
2012-04-17 10:39
En Mycket bra och spännande Lee Child bok !
helt klart läs värd
Betyg 5
2013-05-01 22:17
En bra och väloljad deckare. Intrigen är nästintill otrolig men mycket spännande och skickligt upbyggd. Det blev litet platt mot slutet tyvärr vilket drog ned vitsordet en aning, men jag ger den en klar fyra i alla fall.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Prickskytten
Liknande böcker:
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin