bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
61 timmar
Besökaren
Bränd
Det ögat inte ser
Dold Identitet
Dubbelspel
Fienden
Gisslan
Hetta
Ingen återvändo
Inget att förlora
Livvakten
Lögner
Misstaget
Personligt
Persuader
Prickskytten
Trubbel
Tvinga mig
Värt att dö för
Liknande böcker:
Kvinann som jagade ensam
 M. Jonsson
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
De hängda hundarna
 J. Jensen
Nemesis
 A. Christie
Akademimorden
 M. Olczak
Hemligheten på Chimneys
 A. Christie
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDollar

 
Författare: Lee Child
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9132325983
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När Jack Reacher, f.d. militärpolis, hoppar av Greyhoundbussen i en sömnig liten håla i Georgia, USA har han inga planer på att stanna. Men inom loppet av en timme har han gripits och kastats i fängelse, misstänkt för mord. Reacher är den ende främlingen i stan och det första mordet som inträffat i Margrave på trettio år sätts omedelbart i samband med honom.
Men Reacher är ingen vanlig lösdrivare. Långa, tuffa år som militärpolis har format hans psyke och kropp och tränat honom att tänka snabbt och handla ännu snabbare.
När så rykten och detaljer om den skoningslösa konspiration som ligger bakom mordet börjar läcka ut, sprider sig paniken och händelseutvecklingen tycks okontrollerbar. Snart blir det också allt mer uppenbart för gärningsmännen att Jack Reacher är en livsfarlig motståndare.

Medelbetyg: 3,86 (14 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Dollar :


lillamy 2004-10-27 19:26
Det här är den tredje boken jag läser av Lee Child. Och jag blev inte besviken, det här är en riktig hårdkokt deckare. Mycket bra !
Betyg 4

evalasse 2006-02-04 12:50
Om du har tröttnat på hunsade och ibland försupna huvudpersoner är Jack Reacher något för dig. Han är 1.92 cm lång, ser bra ut, ytterst muskulös och vältränad, en av de skarpaste skyttarna i USA, mycket intelligent och sympatisk trots att han slår ihjäl ett antal figurer i varje bok. Men det är bara skurkar. Bra va? Han är ungkarl och detta trots att han får ihop det med toppenbrudar på slutet (jag har dock inte läst alla böckerna ännu).
Att Jack inte blir ihjälskjuten eller på annat sätt dödad på cirka var tjugonde sida vittnar om att bovarna är osedvanligt korkade men framförallt om att författaren vill ha tillbaka sin guldkalv i nästa bok.
MEN! Om du inte har krav på att boken skall vara bildande (utom beträffande kunskaper om olika slags eldvapen) och inte utveckla dig på annat sätt, men har krav på spänning och underhållning, då skall du läsa den (och även nästkommande "Gisslan"). För det går undan!
Och visst är det skönt att veta att hur misshandlad Jack än blir, så är han tillbaka, frisk och nyter i "Gisslan" för att leverera ytterligare en fet dollarcheck till Lee Child. Och jag skall bidraga till detta genom att läsa allihop
Det får bli en fyra men det gäller förstås i jämförelse med liknande förströelseitteratur!

Noteringar:
Originalets titel är "Killing Floor".
30 besökare på engelska Amazons hemsida har bedömt den och givit den 4,4 poäng av 5 möjliga.
Betyg 4

malmoe 2006-03-04 10:31
Boken håller ett högt tempo från början till slutet.lätt läst och svår att lägga ifrån sig, sträckläsarbok.....men jag tycker boken ändå fattas den riktiga spänningen som en riktig bra thriller bör ha....... en STARK 3:a
Betyg 3

martenson_p 2006-06-07 12:17
Denna bok är utan tvekan den bästa bok jag har läst. Jag har nu börjat läsa boken Gisslan av samma författare och är riktigt nöjd med den också.
Betyg 5

millennium 2008-11-10 21:35
Himla bra bok.
Det här är en riktig thriller!
Läs den.
Betyg 4

zaipper 2010-10-02 10:10
Riktigt bra bok!

-----

Läs Reacher böckerna i rätt ordning.
Betyg 4

Uffeman 2010-10-30 16:07
En typisk Childbok. Detta är debuten och den är lite mer livfull än många av efterföljarna. Child skriver bra redan här, men problematiken är hans återkommande stereotyper och bristen på logik. Men bortser man från alla orimligheter är det rätt underhållande.

Vill ni ha spänning rekommenderar jag istället Harlan Coben. Vill ni ha kvalitet rekommenderar jag Michael Connelly och Stieg Larsson - förstås.
Betyg 2

Spaniard 2011-08-02 23:40
Jack Reacher är ohotad etta i min lista över favoritkaraktärer.
Tänk dig en man med James Bonds mångsidighet, Dirty Harrys hårdhet och Rambos fysik och militära kunskap. Då får du en skaplig bild av den hårdkokte vagabonden Jack Reacher. Vilken kille.

Dollar är den första boken och det är logiskt att den banade väg för många fler. Historien rivstartar och ökar sedan intensiteten för att avsluta med en final värd namnet. En i stora drag felfri spänningsroman.

Det tycker antagligen inte litterära förstå-sig-påare men sett till grabbig underhållning håller den yttersta världsklass. Tar du dig an boken med en väl tilltagen nypa salt utlovar jag mycket skön läsning.

Detta borde vara något för Hollywood.
Betyg 5

hencka 2011-12-21 21:52
Min första Childbok. Gillade den hårdkokta stilen och huvudpersonens lakoniska James Bond-stil. Det var måttligt spännande, men bitvis aningen segt.Inte alltid så trovärdigt men storyn höll bra ihop. Kanske jag tar mig an någon av uppföljarna efter en tid.
Betyg 3

Anfield 2012-04-11 16:57
Gillar man denna stil är denna bra !
Betyg 4

Wooster 2014-04-23 12:06
Klart underhållande bok med första mötet med den minnesvärda karaktären Jack Reacher.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Dollar


  Köp boken som film på cdon: