bokrecensioner boktips

Fienden

Originaltitel: The enemy
Författare: Lee Child
Genre: Deckare
Ämnesord: krig, politik, mord
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789173515153


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I Fienden går Lee Child tillbaka till den tid då Reacher var en ung militärpolis, en Reacher som fortfarande tillämpade arméns stränga disciplin - om än på ett mycket speciellt sätt...

1990. Årets första skälvande minut. Jack Reacher, militärpolis i 110:e specialenheten, sitter på sitt kontor i Fort Bird i USA, dit han oförklarligt förflyttats från Panama. I Fort Bird händer ingenting. När telefonen ringer tror Reacher att det är någon som vill önska honom gott nytt år. I stället får han veta att en soldat hittats död på ett sjaskigt motellrum. Rutinärende. Reacher bollar det vidare men beordras en stund senare av sitt befäl att åta sig fallet. Den döde soldaten visar sig vara en tvåstjärnig general. Definitivt inget rutinärende. Och inte blir det lättare för Reacher när han inser att generalen dött under ett topphemligt uppdrag som skulle kunna förändra hela den amerikanska arméns framtid.
Medelbetyg: 2,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fienden :
2010-10-24 21:12
En pusseldeckare i militärmiljö. Lee Child går tillbaka i tiden, men det är inte speciellt bra. Som vanligt är Child en driven skribent, väl påläst och en detaljmanisk nörd. Men historien och huvudpersonen är lika osannolik, om inte mer osannolik, än någonsin. Huvudpersonenes moral låter honom inte låta någon annan ta skulden för en misshandel trots att det skulle gynna honom själv. Men det bekommer honom inte att utföra de grövsta brotten själv om han anser det rätt. Det blir bara för mycket.
Betyg 1
2010-11-10 07:39
skaplig bok igen

-----

Läs Reacher böckerna i rätt ordning.
Betyg 3
2011-09-13 23:31
Här får vi följa Jack Reacher under sin aktiva militära karriär. Ganska klädsamt och passande för att nyansera den stele hjälten i bokserien. I arméns tjänst är han militärpolis och sin vana trogen vädrar han oegentligheter och börjar göra sig obekväm.

Rent litterärt finns en del snedsteg men det får man bjuda på, det handlar ju om macho-action för inbitna fans. Jag tycker denna tillbakablick var intressant. Att få ta del av hans liv innnan vagabondsvängen och att få lära känna hans bror.

Storyn är bra med Reacher-mått mätt. En general hittas död och Reacher ombeds hantera ärendet. Han känner snart doften av någon sorts mörkläggning och sedan är det full fokus framåt. Reacher går verkligen över lik om det krävs och det är det som gör det så underhållande.

Brukar du gilla Jack Reacherböckerna kommer du gilla den här.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Fienden
Liknande böcker:
Sly
 S. Strömberg
Oskuldens lag
 M. Connelly
Även vilda hundar
 I. Rankin
knutar och kors
 I. Rankin
Den andra systern
 P. Mohlin
En eld i natten
 M. Connelly
Satans sommar
 K. Faber
Trettio dagars mörker
 J. Lund Madsen
Myrens hemlighet
 S. Stark
Det sista livet
 P. Mohlin