bokrecensioner boktips

Hetta

Originaltitel: Echo burning
Författare: Lee Child
Genre: Deckare
Ämnesord: mord
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9132331541


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den femte boken med f.d. militärpolisen Jack Reacher som här försöker lifta sig fram i Texas. Den unga, attraktiva Carmen tar upp honom. Hon har en liten dotter och en make som snart kommer ut från fängelset. Hennes liv på ranchen är fyllt av lögner, fördomar, hat och död. Hon vänder sig till Reacher för att få hjälp.
Medelbetyg: 3,33 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hetta :
2010-08-04 11:52
Det här är den tredje boken av Child som jag läser. Tidigare har jag poängterat att han har svårt med logiken i böckerna, men här är det en aning bättre. Även om en hel del är helt osannolikt och Jack Reacher i huvudsak är en omöjlig karaktär är den här boken aningen mer läsvärd än Bränd och Besökaren som jag tidigare läst. Man ser också allt för tydligt hur Child bygger upp sina historier, vilket gör att det blir ganska få överraskningar. Det som är mest överraskande är hur han hanterar sina "överraskningar". De är ofta så osannolika att man inte tror sina ögon. Ändå har man redan begripit var det barkar i förväg.
Jag nämnde att de böcker jag tidigare läst av författaren var totalt osannolika. Framförallt Besökaren var helt uppåt väggarna ologisk och irriterande. Läs Child om du inte har något annat för dig, men ska du bara läsa en bok i år så välj en annan författare.
Betyg 2
2010-11-10 07:34
Långdragen historia

-----

Läs Reacher böckerna i rätt ordning.
Betyg 3
2012-10-28 20:25
Boken kändes litet seg i början men det blev bättre flyt senare. På det stora hela så var det en bra uppbyggd historia, stegrande spänning, inte onödigt komplicerad. Rakt på sak. Ett gott hantverk av författaren.
Betyg 4
2015-10-03 10:12
Det kändes bra att möta den f.d. militärpolisen Jack Reacher igen. Reacher som har svårt att slå sig til ro och som gärna provocerar och tar till nävarna när någon försöker komma åt honom.
När han får lifta med Carmen och hon berättar om svår misshandel så vet han inte vad han ska tro. Att hon vill ha sin man mördad står snart klart. Reacher följer med till gården som anställd och upptäcker snart att Carmen inte har det så lätt bland den rasistiska familjen.
Det är en något komplicerad historia med hyrda mördare. Det finns förgreningar till händelser flera år tidigare och någon är beredd att offra oskyldiga för att mörklägga. Reacher med sin yrkesbakgrund lyckas dock sätta sig in i hur de hyrda mördarna tänkte vid ett av morden och på så sätt hittas ett mordoffer långt innan det var tänkt.
Men det finns också mycket värme med situationer med den lilla flickan. Så mycket mjukhet och vänskap som strålar ut.

Berättelsen är spännande och Reacher är hjälten som lyckas klara upp det mesta. Jag tyckte om boken. Den var underhållande. Det behövs hjältar. Vem som var den stora boven lyckades jag snabbt klura ut.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hetta
Liknande böcker:
Sly
 S. Strömberg
Oskuldens lag
 M. Connelly
Även vilda hundar
 I. Rankin
knutar och kors
 I. Rankin
Den andra systern
 P. Mohlin
En eld i natten
 M. Connelly
Satans sommar
 K. Faber
Trettio dagars mörker
 J. Lund Madsen
Myrens hemlighet
 S. Stark
Det sista livet
 P. Mohlin