bokrecensioner boktips

Gisslan

Författare: Lee Child
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, kärlek, spänning
Utgivningsår: 1998
ISBN: 9132434324


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Andra boken med Jack Reacher, f.d. militärpolis. När Jack befinner sig i Chicago möter han på gatan en kvinna med kryckor som han erbjuder en stödjande hand. Plötsligt står de båda öga mot öga med två män utrustade med automatpistoler.

"Stilistiskt och innehållsmässigt ett mästerstycke!" The New York Times
Medelbetyg: 3,2 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Gisslan :
2006-02-04 12:01
Om du har tröttnat på hunsade och ibland försupna huvudpersoner är Jack Reacher något för dig. Han är 1.92 cm lång, ser bra ut, ytterst muskulös och vältränad, en av de skarpaste skyttarna i USA, mycket intelligent och sympatisk trots att han slår ihjäl ett antal figurer i varje bok. Men det är bara skurkar. Bra va? Han är ungkarl och detta trots att han får ihop det med toppenbrudar på slutet (jag har dock inte läst alla böckerna ännu).
Bokens handling då? Det handlar om en inhemsk terrorgrupp som vill ta över USA. Dock mycket osannolik. Att Jack inte blir ihjälskjuten eller på annat sätt dödad på cirka var tjugonde sida vittnar om att bovarna är osedvanligt korkade men framför- allt om att författaren vill ha tillbaka sin guldkalv i nästa bok.
MEN! Om du inte har krav på att boken skall vara bildande (utom gällande kun- skaper om olika slags eldvapen) och inte utveckla dig på annat sätt, men har krav på spänning och underhållning, då skall du läsa den (och även den föregående "Dollar"). För det går undan!
Och visst är det skönt att veta att hur misshandlad Jack än blir, så är han tillbaka, frisk och nyter i "Bränd" för att leverera ytterligare en fet dollarcheck till Lee Child. Och jag skall bidraga till detta genom att läsa både den och resten!
Det får bli en fyra men det gäller förstås i jämförelse med liknande förströelse- litteratur!

Noteringar:
Originalets titel är "Die Trying".
19 besökare på engelska Amazons hemsida har bedömt den och givit den i snitt 4,4 poäng av 5 möjliga.
Betyg 4
2010-10-02 10:11
Sjukt spännande bok!

-----

Läs Reacher böckerna i rätt ordning.
Betyg 5
2010-11-04 18:51
Historien är lika komisk som alla andra Child skriver. Det är så mycket som är så osannolikt. Men nu är det ju fiktion och då får man ju ta ut svängarna. Det är egentligen bara min personliga smak att historierna ska vara trovärdiga. Child skriver bra och bygger skickligt upp spänningen. Det är helt okej läsning om man vill ha lite förströelse. Men det räcker egentligen att läsa en bok av Child, för de har alla samma ingredienser.
Betyg 2
2012-02-22 22:10
Spännande och fartfyllt men blev mera komiskt, otroligt och rörigt mot slutet.Som en actionrulle för tonåringar. Underhållande till en viss gräns. Reacher är trots allt en ganska bra karikatyr. Skulle nog inte orka läsa flera Childböcker i sträck,men kanske ibland någon, då man suktar efter litet action.
Betyg 3
2012-04-11 17:00
Gillar denna stil får en trea, lätt underhålning , som en aktion film
Betyg 3
2014-04-23 12:09
Lättsam underhållning som lyfter lite extra genom Le Childs förmåga att leverera spänning och karaktären Jack Reachers förmågor.
Betyg 4
2014-10-18 17:48
Jag har nu läst samtliga böcker i Jack Reacher-serien. Den här, som är nummer två, tillhör de sämre. Reacher råkar sin vana trogen helt slumpmässigt in i ett våldsamt drama. Han blir tillsammans med en kvinnlig FBI-agent tagen gisslan av en militärmilis.

Lee Child håller stilen med sin stereotypiske actionhjälte men det är ganska passivt denna gång. Reacher är ovanligt passiv. Tempot är lägre än brukligt och det är egentligen bara den sista tredjedelen som håller måttet.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Gisslan
Liknande böcker:
Operation Medelhav
 D. Lowden
Dissonans
 B. Wikström
Slavlägret
 P. ODonnell
Modesty Blaise - Köpa..
 P. ODonnell
Drakklon
 P. ODonnell
Sommar
 P. Jansson
Dubbelexponering
 S. Avindell
Själsfränden
 S. Sarenbrant
Järnskallen
 N. Håkanson