bokrecensioner boktips

Livvakten

Författare: Lee Child
Genre: Deckare
Ämnesord: kärlek, spänning
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9132435878


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Livvakten :
2007-04-07 14:29
Jack Reacher får i uppgift att kontrollera säkerheten runt USAs vicepresident Armstrong. Som väntat är den dålig och engageras av Secret Service för att skydda Armstrong mot ett hot från några personer som inte verkar sky några medel för att sätta sig i respekt.
Spännande och lättläst, även om jag tycker historien är lite tunn och går långsamt fram ibland. Jack Reacher är liksom i andra Lee Childböcker lite väl oövervinnerlig. Men jag gillar ändå sättet som författaren bygger upp historien.
Betyg 3
2010-09-02 20:57
Ganska nära en etta, men det får bli en tvåa. Ingen logik, fullt med felaktigheter, skrivet efter samma "mall" som hans andra böcker. Lite spänning, men faktiskt mest enerverande.

Det är lite synd att Child inte låter någon experter av olika slag läsa igenom hans manus (det kan han ju knappast göra). Han verkar lägga ner en hel del tid på research, men inte tillräckligt. Fast frågan är om det skulle bli så mycket bättre ändå.
Betyg 2
2010-11-10 07:35
Skaplig bok

-----

Läs Reacher böckerna i rätt ordning.
Betyg 3
2011-02-04 21:47
Spänningsroman utan några större överraskningar. Lee Child förefaller ha full koll på vapen, hur de fungerar och hur folk som handskas med vapen beter sig. Han verkar inte ha någon djupare insikt i människors känsloliv, men försöker heller inte skriva om det heller. Hans karaktärer är alla kärva och hårda. Karaktärerna har historia, men pratar inte om den. Ett vist val av en författare som känner sina styrkor och sina svagheter.
God spänningsunderhållning.

Peter Andersson gör ett bra jobb som inläsare.
Betyg 3
2011-10-17 11:46
Jag är svag för den här bokserien och slukar varje titel med ett leende. I Jack Reachers värld går det mesta i svart eller vitt och hans enkla person fungerar perfekt som verklighetsflykt. Med denna partiska utgångspunkt kan jag kosta på mig att vara kritisk trots ett hyfsat slutbetyg.

Den här gången hamnar han som nån slags konsult hos Secret Service och redan där skymtas en spricka i storyns fundament. När det senare dyker upp nya element blir det ganska svårsmält. Som tur är ångar Reaher på i vanlig ordning och machobilden är intakt.

En av de svagare böckerna i serien.
Betyg 3
2012-04-11 17:04
Bra !
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Livvakten
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai