bokrecensioner boktips

Misstaget

Författare: Lee Child
Genre: Thriller
Ämnesord: krig, mord, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789173516839


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Jack Reacher blir indragen i ett kidnappningsdrama som för honom till England. Allt går dock inte allt som han tänkt sig och han begår ett misstag, ett fatalt misstag -

Reacher befinner sig i New York. Han sitter ensam på ett kafé och utan att han är medveten om det blir han vittne till kidnappningsdrama. Kvällen efter när han återigen besöker kafeét kommer en man fram och frågar vad han sett kvällen innan. Mannen är säkerhetschef hos en mycket känd och framgångsrik affärsman och Reacher följer med till dennes bostad för att berätta vad han sett. Affärsmannen berättar om kidnappningen och att det var hans fru och hennes dotter de tog. Nu vill han att Reacher med sitt förflutna som militär ska hjälpa honom att hitta förövarna. De få spår han får fram leder till andra sidan Atlanten och till en sömning liten kuststad.
Men är allt är inte som det ser ut att vara och det som verkade vara lättförtjänta pengar för Reacher, visar sig nu bli ett mer och mer komplicerat fall.
Medelbetyg: 3,38 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Misstaget :
2010-09-26 19:14
Ganska typisk bok av författaren. En av de bättre, även om det inte säger så mycket. Det är samma mall. Det som är bra är att det är färre orealistiska eller rent felaktiga inslag i boken. Det misstag som boken är döpt efter är emellertid synligt på så oerhört lång väg att det blir lite komiskt att Reacher, som annars är "övermänsklig", inte upptäcker det förrän det är försent. Men hade han varit alltigenom fantastiskt hade det väl inte blivit någon slutuppgörelse som det alltid måste bli i hans böcker.
Betyg 2
2010-11-10 07:42
Bra och spännande

-----

Läs Reacher böckerna i rätt ordning.
Betyg 5
2011-01-30 20:41
Spännande men långrandig. Min första bok av Lee Child och kan tänkas bli fler men det finns betydligt bättre spänningsförfattare som går före.
Betyg 3
2012-01-14 23:08
"Överraskningar är för amatörer" säger den moderna spänningslitteraturens hårdaste hjälte Jack Reacher. Och det kanske stämmer. När man läser "Misstaget" kan man således känna sig lite professionell för man blir definitivt inte speciellt överraskad.

Hårdingen Reacher snubblar som vanligt in i avancerade oegentligheter och viger sitt liv för rättvisan. Det är på många sätt en typisk Reacher-thriller. Det är rakt-på-sak, svart och vitt. Inga konstigheter. Men jag tycker drivet är något nedskruvat. Det känns som det här en smula mer trovärdigt än genomsnittet och därför en smula mindre underhållande.

Reacher kan bättre.
Child kan bättre.
Betyg 3
2012-07-30 09:15
Som Vanligt mycket bra av Lee Child !
Betyg 4
2012-09-24 20:56
Det här var den bästa Childboken jag läst hittills. En helgjuten,ganska jämn och relativt trovärdig historia med bra spänning och flyt från början till slut. Ett gott hantverk kan man lugnt säga.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Misstaget
Liknande böcker:
Operation Medelhav
 D. Lowden
Dissonans
 B. Wikström
Slavlägret
 P. ODonnell
Modesty Blaise - Köpa..
 P. ODonnell
Drakklon
 P. ODonnell
Sommar
 P. Jansson
Dubbelexponering
 S. Avindell
Själsfränden
 S. Sarenbrant
Järnskallen
 N. Håkanson