bokrecensioner boktips

Besökaren

Författare: Lee Child
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9132435185


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sergeant Amy Callan och löjtnant Caroline Cook har mycket gemensamt. Båda är i början av en lovande militär karriär, båda har blivit utsatta för sexuella trakasserier från överordnade och båda har tvingats begära avsked från armén. Och båda är döda.
Deras nakna kroppar påträffas hemma i badkaret, utan några som helst märken eller skador. Men det är inte vatten kvinnorna ligger i, utan färg - liter på liter med grön kamouflagefärg.
FBI:s experter jagar en seriemördare med anknytning till armén. En iskall och intelligent ensamvarg, någon som båda kvinnorna kände och som har en räkning att göra upp.
Jack Reacher, den före detta militärpolisen och frihetstörstande vagabonden, blir inledningsvis jämförd med FBI:s gärningsmannaprofil och sedan ofrivilligt indragen i utredningen. Reachers militära bakgrund och sakkunskap gör honom till en värdefull - om än ostyrbar - samarbetspartner.
När ytterligare två kvinnor fallit offer för mördaren har man ännu inte fått svar på de viktigaste frågorna:
Hur dog dessa kvinnor? Och varför?


Medelbetyg: 3,44 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Besökaren :
2003-11-09 20:37
Den här boken är en av de bättre deckarna jag har läst på sista tiden. Det var en riktigt spännande och bra skrivet bok. Författaren har även skrivit teve serien Cracker.
Betyg 4
2005-03-07 00:16
Bra och spännande
Betyg 4
2006-03-11 14:27
En bok med action och spänning från första till sista sidan. Bitvis lite brutal, men mest kretsar det kring den mystiske besökaren, vem är det?
Mycket svår att lägga ifrån sig - tvekar mellan 4 och 5 i betyg, blir en fyra eftersom jag den troligtvis inte kommer att sätta några djupare spår i minnet.

Betyg 4
2010-07-30 09:07
En genomskinlig, helt osannolik och faktiskt även omöjlig historia. Det finns så mycket brister i berättelsen att det är lite pinsamt. Huvudpersonen är lite korkad och äcklig. Bara en sådan sak som att han inte byter kläder någon gång i boken. Känn doften av de kallingarna...

Han är väl ändå på något sätt uthärdlig, eftersom jag fortsatte att läsa. Men bra var det inte. Den som vill läsa bättre, mer logiska, mer genomarbetade amerikanska deckare väljer helst Michael Connelly eller kanske Harlan Coben (även om han ska njutas i mindre doser efter som han upprepar sig stilmässigt).
Betyg 2
2010-10-12 17:07
Bra bok

-----

Läs Reacher böckerna i rätt ordning.
Betyg 4
2011-07-26 00:33
Det här var inte det bästa jag stött på men jag är svag för den rättframme huvudkaraktären Jack Reacher. Han är som den hårdkokte, principfaste och orädde man jag aldrig blev, kanske?

Hur som helst måste jag läsa fler Reacher-Thrillers. Många fler...
Betyg 3
2012-11-10 15:30
Det var litet annorlunda upplägg här. Historien kändes något ojämn och inte så trovärdig. Växlade mellan spänning och tristess. Upplösningen ganska speciell också. Den här placerar sig inte bland författarens bästa böcker. Men jag har läst sämre böcker av Child också.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Besökaren
Liknande böcker:
Där den sista lampan l..
 M. Jungstedt
Mysterierna på Kerrsta
 S. Samuelson
Fredagen den 14:e
 V. Suneson
Brinn mig en sol
 C. Carlsson
Mord i alla fall
 R. Dahlgren
Fredag mörda söndag
 J. Ekholm
Döden skriver svenska
 E. Kågerman
Henrys hemlighet
 K. Ohlsson
Förmörkelsen
 K. Fossum