bokrecensioner boktips

Mörkrets alla färger

Författare: Peter Robinson
Genre: Roman
ISBN: 9789185419043


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Liket efter en man hittas hängande i ett träd i skogen nära Eastvale. Han identifieras som Mark Hardcastle. Trots att den homosexuelle Mark var framgångsrik och omtyckt drar kriminalkommissarie Annie Cabbot först slutsatsen att han har tagit livet av sig. Men när Marks äldre och välbärgade älskare, Laurence Silbert, hittas brutalt ihjälslagen inser Annie att det är mer komplicerat än så. Hon vänder sig till överkommissarie Alan Banks för att få hans hjälp, trots att det innebär att han måste avbryta sin semester och lämna sin nya flickvän.
Det visar sig att Silbert var en spion åt MI6 och snart gör en annan underrättelsetjänst, MI5, allt för att försvåra utredningen. Banks och Cabbot upptäcker att inget är vad det verkar vara i ett fall där sanningar och lögner avlöser varandra.
Medelbetyg: 2,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mörkrets alla färger :
2010-02-27 16:33
Ytterligare en Alan Banks-deckare och som väl var en av de bättre i serien enligt min mening. Jag tycker att man kom karaktärerna väl in på livet. Boken var lättläst med en bra intrig.
Betyg 4
2011-08-18 22:57
Min första Peter Robinson. Kanske min sista. Jag brukar gilla polisutredningsdeckare med en del privata intriger som krydda men här var det sällsynt blekt. Kanske kom jag helt fel in i den här serien. Det kändes som ett alldagligt avsnitt i en TV-serie jag inte följer.

Karaktärerna tilltalade míg inte och detaljerna blev ett störningsmoment. Om en person tar ett glas vin behöver jag inte veta vilket vin det är, ännu mindre vilken druva personen föredrar. Om ett rum ska beskrivas räcker det med att beskriva cd-hyllan, att redogöra för artistvalet höjer inte läsvärdet för mig.

Det är en gedigen deckare men det föll inte mig i smaken.
Betyg 2
2012-10-06 17:45
Det här är nog en av de sämsta Robinsonarna ändå. Det kändes som inget riktigt lyfte, och om jag inta hade läst de tidigare böckerna, undrar jag om jag orkat ta mig igenom den.
Betyg 2
2015-02-17 11:13
Inte lika bra som de andra
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mörkrets alla färger
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
På egna ben
 S. OFlanagan
Eldsjäl
 A. Åhman
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund