bokrecensioner boktips

Past Reason Hated

Författare: Peter Robinson
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, humor, kärlek, spänning
Utgivningsår: 1991
ISBN: 0330491628


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Caroline Hartley has been brutally murdered, and Inspector Alan Banks is called to the grim scene. He soon has more suspects than he ever imagined. As he delves into her past, he realises that for Caroline, secrecy was a way of life, and her death is no different. His ensuing investigation is full of hidden passions and desperate violence ...
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Past Reason Hated :
2008-09-04 20:47
Bok nummer fem i Alan Banks serien tar mig med storm.
Efter att ha läst de tre första och nu femte (missat fjärde på grund av dåliga bibliotek som inte hade den samt stor pengabrist för inköp men den SKA läsas senare!) så inser jag mer och mer att de engelska böckerna är mycket bättre än de översatta. Än så länge.

"Past Reason Hated" handlar om en kvinna som blir mördad i sitt eget hem och ju mer utredningen av mordet framskrider desto fler hemligheter inser Alan Banks och hans lag att kvinnan döljer, till exempel att kvinnan som den mördade bor tillsammans med även var hennes partner.

Det är en otroligt spännande och väldigt svängig intrig där allt som kan hända händer. Det lilla minus att det inte är så mycket om Alan Banks privata liv, sånt som jag älskar att ha med i böcker, kan inte dra ned betyget till en fyra. Det ska helt enkelt vara så.

I misstanke om att jag kommer lovprisa boken för mycket så ska jag avsluta denna recension med några ord.
Språket, uppenbarligen, blir enklare att hänga med i för varje bok och även det skämtsamma kommer fram lite mer i denna bok. Jag skrattade i alla fall högt i en viss scen. Kanske en scen man inte ska skratta åt men jag kunde inte låta bli.
Det som även lyfter upp denna bok är att den ÄR ganska flummig och den har inte lika mycket naturbeskrivningar som alla andra böcker av författaren, vilket jag kan tycka blir lite trist när man läser flera av hans böcker på rad.
Till sist vill jag bara säga att ni verkligen borde läsa den. Och jag hoppas att även ni uppskattar den lika mycket som jag gjorde.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Past Reason Hated
Liknande böcker:
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Grissly
 M. Kallentoft
Mörkare än midnatt
 M. Connelly
Mord i Bohuslän
 S. Blomberg
Offer 2117
 J. Adler-Olsen
Skred
 S. Strömberg
På dödligt spår
 M. Connelly