bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A dedicated man
A necessary End
Bad Boy
Efter alla år av saknad
En bit av mitt hjärta
En förgiftad man
En lek med eld
En ovanligt torr sommar
Gallows View
I djävulens sällskap
I mörkrets skugga
I ondskans spår
In a Dry Season
Kall som graven
Mörkrets alla färger
När musiken tystnar
Past Reason Hated
Revolutionens barn
Roten till det onda
Själens dunkla rum
Skuggor på vattnet
The Hanging Valley
Ur askan i elden
Wednesday's Child
Liknande böcker:
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn märklig affär

 
Författare: Peter Robinson
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9189380975
 
Spänning:  8
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Efter den våldsamma branden som ödelade hans hem har överkommissarie Alan Banks varit sjukskriven. Han är trött, deprimerad, och vet inte om han någonsin orkar återgå till arbetet vid Yorkshirepolisen. När brodern Roy, som inte hört av sig på många år, plötsligt tar kontakt ser Alan en chans att börja om. Han beger sig till London, men när han kommer dit är Roy spårlöst försvunnen.
Samtidigt utreder kollegan Annie Cabbot mordet på en ung kvinna som har hittats död i sin bil med ett skotthål i huvudet. Ingen vet vem hon är och hon har inga handlingar på sig. Det enda man finner är en papperslapp med Alan Banks namn och adress.
Den döda kvinnan visar sig vara Roys flickvän och Alan anar ganska snart ett samband med broderns försvinnande. Och ju djupare han gräver i Roys förflutna desto mer inser han hur lite de två bröderna egentligen visste om varandra.

Medelbetyg: 3,79 (14 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En märklig affär :


Synnez 2005-11-02 15:14
Ännu en deckare i sann Robinson-anda. Börjar i stort sett där "En lek med eld" slutade men med nya fall för kommissarie Banks att lösa. Den här gången är det en ung tjej som hittas mördad i sin bil samtidigt som Alans bror Roy ber om hjälp. Banks rusar för att undsätta sin bror men när han kommer fram är brodern borta. Undan för undan inser han att den mördade flickan och Roys försvinnande har ett samband, det gäller bara att klura ut vilket.

Personligen är jag väldigt förtjust i Peter Robinsons böcker. Den förra gjorde mig lite besviken då den inte var lika bra som de tidigare men med denna bok är han tillbaka igen som min favvo-deckar-författare. Jättespännande helt enkelt!
Betyg 4

Rosa 2006-01-01 22:45
Ja, den här boken var något bättre en En lek med eld men jag saknar fortfarande det där lilla extra som gör att jag längtar efter att läsa nästa bok i serien. Det som är det mest intressanta är Alan Banks privatliv och inte storyn i sig. Det får bli en svag fyra.
Betyg 4

enAnnan 2006-11-20 16:40
Jag gillar dem skarpt. Jag har ju definitivt fallenhet för engelska deckare och ensamma äldre poliskommisarier. :)

Detta är ju först och främst en deckare, men Peter gör bra människoskildringar oxå. Och brotten i denna bok är otäcka och lämnar kvar en hel del tankar. Inte så att de beskrivs i detalj eller att det är otäckt förklarat - men det är handel med människor på olika sätt. En slags trafficking.
Denna är lika bra som de första fyra, om inte bättre.
Och som vanligt rekommenderar jag att ni läser dem i ordning för att förstå bättre. Relationer mellan de inblandade osv...
Betyg 4

Åsa2 2006-11-30 20:38
Mycket spännande historia skriven i samma anda som Robinsons tidigare böcker. Man blir garanterat inte besviken, bra språk, bra översättning.
Betyg 5

Creative 2007-02-21 14:56
Ännu en utmärkt bok av Peter, har tidigare läst En ovanligt torr sommar, I ondskans spår och Efter alla år av saknad. denna bok var ännu en sådan som man började läsa och fastnade totalt i.
Betyg 5

Sanne 2007-04-15 13:36
Har läst de tidigare Robinson-böckerna och det var en positiv upplevelse. Kanske att "En lek med eld" inte riktigt var lika bra som de övriga. Detta är dock återställt i denna, då jag återigen känner samma fascinerade intresse som i de tidigare böckerna.

Det är en våldsam historia, som börjar som två separata trådar. Dels Banks bror som plötsligt ber sin bror om hjälp, och dels den ensamma unga kvinna som hittas skjuten i sin bil. Allteftersom utvecklingen rullar på anar läsaren ett samband, som dock tar både Banks och Cabbot längre tid att se.

Det är spännande, välskrivet och engagerande. Språket flyter på bra även i svenska översättningen, och karaktärerna är tillräckligt livfullt beskrivna för att väcka nyfikenhet hos läsaren. Klart läsvärd engelsk deckare när det är som bäst!
Betyg 4

h. 2007-07-18 22:34
njae.. inte riktigt i samma klasssom hans tidigare böcker.. har för mig att jag gett honom 5:or tidigare och jag vet att jag höjt honom till skyarna. besviken, japp!
Betyg 3

tigergirl 2008-01-31 10:56
Tycekr att denna var bra och spännande.
Betyg 4

vikingo 2008-08-16 01:50
Också en hyffsad bok
Betyg 2

hencka 2009-11-18 22:19
En välskriven bok som dock inte når upp till samma nivå som tidigare deckare (En ovanligt torr sommar eller I ondskans spår).Intrigen var relativt ointressant.Detta uppvägdes något av ett bra språk och hyfsat flyt i berättelsen.
Betyg 3

Otimala 2012-10-06 17:37
Den här hör till Robinsons bättre böcker, tycker jag. Mycket spännande och många pussel att lägga. Det blir kanske lite extra när det blir lite mer privat också.
Betyg 4

Anfield 2013-05-21 10:54
Bra bra bok
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En märklig affär


  Köp boken som film på cdon: