bokrecensioner boktips

En lek med eld

Författare: Peter Robinson
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9189380622


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I de utbrända resterna av ett par gamla kanalbåtar hittas liken av en man och en kvinna. Till en början ser det ut som en olyckshändelse, men för en luttrad polis som överkommissarie Alan Banks står det ganska snart klart att det rör sig om ett brott. Frågan är bara om det är ett verk av en pyroman eller en skickligt uttänkt plan för att utplåna spåren av något ännu mer avskyvärt?
När ytterligare en anlagd brand inträffar, bara några kilometer därifrån, inser polisen att man har att göra med en ovanligt hänsynslös mördare. Banks och hans kollega Annie Cabbott finner snart flera tänkbara motiv för de bägge dåden - och mer än en tänkbar gärningsman. Men det mest skrämmande är att de själva upptäcker den lockande spänningen med att leka med elden!
Med sin sällsynta förmåga att skapa en sinnrik intrig och minnesvärda personer bevisar Robinson återigen att han tillhör toppskiktet bland engelskspråkiga kriminalförfattare.
Medelbetyg: 3,14 (14 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En lek med eld :
2005-05-02 18:03
Ganska seg bok som det tog tid att komma in i. Inte på långa vägar lika spännande som Robinsons tidigare deckare som t.ex. "I ondskans spår" och "En ovanligt torr sommar". Upplösningen var rätt raffinerad och spännande men om själva boken kan jag inte säga mycket annat än "sådär". Jag kom aldrig riktigt in i boken och långa stunder blev den bara liggande vilket är rätt ovanligt vad gäller mig, men jag tog mig iallafall igenom till sist och är över huvud taget rätt besviken eftersom jag tyckt väldigt mycket om hans övriga böcker. Tyvärr...
Betyg 3
2005-12-08 11:34
Den här boken var seg och tråkig. Inte ens huvudpersonernas privatliv var spännande i den här boken.

De Alan Banks-böcker som finns översatta till svenska är långt ifrån de första i serien. Det finns ett tiotal tidigare böcker som man inte har översatt. Jag har läst de böckerna på engelska men de är tyvärr väldigt tråkiga (det är väl därför man inte har översatt dem till svenska). Den här boken gick tyvärr i samma anda ....

Slutet var väl i och för sig lite spännande men då hade jag redan förlorat intresset och var måttligt intresserad och fokuserad.
Betyg 3
2006-02-09 00:53
tycker om robinsons böcker men tyckte den här var lite seg... det tog mig flera veckor att läsa den och det är inte likt mig. plus att slutet var så förutsägbart.. 3-
Betyg 3
2006-11-30 20:48
Jättebra deckare i Robinsons serie om Alan Banks.
Ovanliga människor och bra intrig. Oväntad upplösning, inte vad jag hade räknat med. Bra språk.
Betyg 5
2007-10-24 09:04
En ganska tråkig, ordinär kriminalhistoria som inte förmår hålla mitt intresse uppe. Det var så tråkigt att skurken var den det var! Dessutom tämligen dåligt översatt.
Betyg 2
2007-10-24 16:31
Boken var helt okej tycker jag. Fast inte den bästa..
Betyg 3
2008-05-04 23:20
En ganska typisk engelsk deckare, som man snabbt glömmer efter att ha läst den.
Betyg 3
2008-08-16 01:49
En hyffsad författare och en hyffsad bok
Betyg 2
2008-09-13 11:59
En bra bok som är väl värd att läsa men absolut inte en av hans bästa. Men jag tycker att man ska läsa dem i den ordning dom kommit ut, detta är den fjäre boken som finns översatt vilket blir nr 14 i ordningen.
Betyg 3
2012-10-06 17:35
Även om jag tycker att denna var bättre än boken innan, när den inte upp till några riktiga höjder. En helt ok deckare, och jag gillar ju Banks.
Betyg 3
2013-05-08 15:21
Trivsam och bra !
Betyg 4
2014-11-28 10:43
Seg i början men det blir lite bättre efterhand. Som vanligt blir Robinson lite omständlig och övertydlig. Lämnar inte mycket till läsarens egen fantasi. Och de ständiga musikreferenserna, på var och varannan sida, blir lite irriterande. Här vill författaren briljera med sina kunskaper. Som helhet inte en av Robinsons bästa.
Betyg 3
2017-05-18 18:58
Att det rör sig om mord och inte olyckshändelse förstår polisen snabbt när de anländer till två utbrända kanalbåtar. Kommissarie Banks och hans kollega Annie söker tänkbara motiv men snart får de ännu mer att tänka på när det uppstår en brand till med en död inuti. Samtidigt med utredningen av morden så brottas Banks av sina personliga känslor för Annie som han tidigare haft ett förhållande till. Det här är en ganska bra deckare.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En lek med eld
Liknande böcker:
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Grissly
 M. Kallentoft
Mörkare än midnatt
 M. Connelly
Mord i Bohuslän
 S. Blomberg
Offer 2117
 J. Adler-Olsen
Skred
 S. Strömberg
På dödligt spår
 M. Connelly