bokrecensioner boktips

En förgiftad man

Originaltitel: Before the Poison
Författare: Peter Robinson
Genre: Deckare
Ämnesord: krig, mord, historia, kärlek
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789175032689


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Yorkshire Dales är känd för sin naturliga skönhet och förutom de större dalgångarna, som karvades ut ur landskapet av inlandsisen för tusentals år sedan, finns också otaliga, mer eller mindre undanskymda dalar varav flera är obebodda. Kilnsgarthdale är en sådan dal och där uppfördes 1748 Kilnsgate House. En sträng vinternatt 1953 giftmördas husets dåvarande ägare. Mannens fru utpekas som skyldig och avrättas kort därefter genom något så ovanligt som hängning.

Till Kilnsgate House flyttar sextio år senare Chris Lowndes efter att ha rönt stor framgång i Hollywood där han komponerat filmmusik till flertalet prisbelönta storfilmer. Chris har nyligen förlorat sin hustru och flyttar tillbaka till sina hemtrakter i förhoppning om att slå sig till ro och komponera musik vid sin nystämda flygel. Men husets historia lämnar honom inte i fred. Han blir som besatt av att hitta lösningen på den mordgåta som länge nog har hemsökt Kilnsgate House och dess ägare.

Men berättelserna om "giftmörderskan från Kilnsgate" går isär. När Chris ifrågasätter den officiella versionen öppnar sig nya dörrar i Kilnsgate House, vars labyrintiska inre rymmer nya insikter och sanningar.
Medelbetyg: 3,2 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En förgiftad man :
2014-01-28 21:18
Bra upplägg med vackert språk, fina naturskildringar och bra persongestaltningar. Här finns många drag av en "typisk brittisk deckare" men det är ju också mera än bara en kriminalroman. Historien kändes kanske aningen för lång då jag bitvis höll på att tappa fokus en aning mot slutet, men på det stora hela var det en helgjuten och bra roman.
Betyg 4
2014-09-30 10:18
Trevlig deckare
Betyg 4
2015-01-30 18:12
Historien om Lowndes i Yorkshire är småtrevlig. Fiktiva dagböcker och rättegångsredogörelser är långtråkiga. Mer roman än deckare.
Betyg 3
2015-08-16 13:53
Jag är inte så förtjust i Robinsons Banks-deckare. Det här är bättre.
Ett långsamt drama om en engelsk hemvändare som blir uppslukad av historien om huset han köpt och de mytomspunna par som bodde där under krigstiden. Han köper inte den officiella versionen av vad hänt och börjar gräva för att få fram sanningen.

Det är sävligt och grundligt och det låga tempot håller i sig hela vägen. Det är ett välkomponerat drama med ett snyggt varvande av dåtid och nutid.

En kompetent och lite annorlunda bok som gjord för mysig höstläsning.
Betyg 3
2016-10-31 09:25
Aningen seeeg att ta sig igenom. Historien övertygar inte, förmår inte engagera. En ganska typisk engelsk roman med tedrickande, måltider, viner etc. Det ständiga refererrandet till olika musiktitlar blir tjatigt i längden. Kärlekshistorien mellan den 60-årige huvudpersonen och den 15 år yngre fastighetsmäklaren övertygar inte heller.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En förgiftad man
Liknande böcker:
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Grissly
 M. Kallentoft
Mörkare än midnatt
 M. Connelly
Mord i Bohuslän
 S. Blomberg
Offer 2117
 J. Adler-Olsen
Skred
 S. Strömberg
På dödligt spår
 M. Connelly