bokrecensioner boktips

En bit av mitt hjärta

Författare: Peter Robinson
Genre: Roman
ISBN: 9185283339


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Rockfestivalen i Brimleigh Woods sommaren 1969 är utan tvivel årets höjdpunkt för den lilla staden i nordvästra Yorkshire. Band som Led Zeppelin, Pink Floyd och Fleetwood Mac ska uppträda, för att inte tala om den lokala storheten Mad Hatters. Biljettförsäljningen har slagit rekord, vädret kunde inte ha varit bättre och stämningen är på topp. Men tillställningen får ett dystert slut: i en sovsäck hittas en ung kvinna, Linda Lofthouse brutalt knivhuggen till döds.

Kommissarie Stanley Chadwick får i uppgift att utreda mordet. Han är en tystlåten, konservativ polis som har föga till övers för den nya tidens idéer med skränig musik, långt hår och fri kärlek. Men ett brott har begåtts och den skyldige måste gripas - till varje pris. Dessutom har han en dotter i samma ålder som Linda och tanken på att något liknande skulle kunna hända henne är outhärdlig.
Trots att tusentals människor funnits på plats verkar ingen ha sett eller hört någonting. Förhören leder ingenstans och inte förrän Chadwicks dotter Yvonne avslöjar att hon vet mer om händelsen än vad hon tidigare vågat säga lyckas man göra ett genombrott. En man grips och döms så småningom till flera års fängelse.
Tjugofem år senare får kriminalkommissarie Alan Banks i uppgift att utreda mordet på Nick Barber, en musikjournalist som höll på att skriva en artikelserie om Mad Hatters. Undersökningarna leder Banks tillbaka till år 1969 och snart visar sig hans eget fall ha kopplingar med mordet som skedde då. Nick Barber hade nämligen inte bara ett musikaliskt intresse av det som hände den där sommaren, han var även biologisk son till den mördade kvinnan Linda Lofthouse!

Snart förstår Banks att Nick Barber kommit över hemligheter som är alldeles för känsliga för att uppdagas. I värsta fall innebär det att polisen grep fel gärningsman den där gången. Och då går det kanske fortfarande omkring någon därute, beredd att till varje pris tysta den som är sanningen på spåret.

Medelbetyg: 3,44 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En bit av mitt hjärta :
2007-02-07 07:09
En medelmåttig Alan Banks-kriminalroman. Hela boken består i princip enbart av polisutredningsarbete. Inga spännande infallsvinklar eller andra överraskningar.
Betyg 3
2007-10-13 19:49
Tycker boken var jättebra och helt i klass med Robinsons tidigare alster. Flera av hans böcker skildrar parallellhandlingar, dvs gamla brott som kommer i dagern då nya begås, och det är spännande att följa utredningarna för att till slut höra vad den gemensamma nänmaren är.

I denna boken är det en ung flicka som i slutet av 1960-talet blir mördad på en rockkonsert och man får följa polisutredningen på 60-talet parallellt med Banks nyaste fall som handlar om mordet på en rockjournalist. Dessa två har något gemensamt kommer Banks fram till men vad?
Betyg 4
2008-05-19 17:30
Ett mord 1969 kopplas så småningom ihop med ett mord 2006. Det är fascinerande att läsa hur det hela hör ihop. Spännande och intressant.
Betyg 4
2008-06-13 21:18
Riktigt spännande bok i mitt tycke och även om man i börjande tyckte sig ana vad som stod på blev man även överaskad över knorren på slutet :) En nattsömns störare :)
Betyg 4
2010-01-14 18:46
döm om min förvåning när jag hittar flera robinson böcker jag inte skrivit ngn recension på! jag formligen älskar alla hans böcker, denna lika mycket som övriga, gillar hans personskildringar med banks i topp! en stark trea!
Betyg 3
2012-10-06 17:40
Det är rätt intressant att följa de två utredningarna, det måste medges, men riktigt spännande blir det dock aldrig. Men boken är helt ok, om än så mkt mer än det.
Betyg 3
2013-05-29 09:52
Mycket bra och spännande !
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En bit av mitt hjärta
Liknande böcker:
Norna
 G. Nilsson
Vitt slödder
 C. Rydberg
Sanatoriet
 S. Pearse
Renegater
 K. Östergren
En gentlemans egendom
 C. Gaskin
Norna - Gäst
 J. Jensen
Kråknatten
 B. Spong
Andromeda
 T. Bohman
Livbåt nr 2
 M. C Banning