bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A dedicated man
A necessary End
Bad Boy
Efter alla år av saknad
En förgiftad man
En lek med eld
En märklig affär
En ovanligt torr sommar
Gallows View
I djävulens sällskap
I mörkrets skugga
I ondskans spår
In a Dry Season
Kall som graven
Mörkrets alla färger
När musiken tystnar
Past Reason Hated
Revolutionens barn
Roten till det onda
Själens dunkla rum
Skuggor på vattnet
The Hanging Valley
Ur askan i elden
Wednesday's Child
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn bit av mitt hjärta

 
Författare: Peter Robinson
Genre: Roman
ISBN: 9185283339
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Rockfestivalen i Brimleigh Woods sommaren 1969 är utan tvivel årets höjdpunkt för den lilla staden i nordvästra Yorkshire. Band som Led Zeppelin, Pink Floyd och Fleetwood Mac ska uppträda, för att inte tala om den lokala storheten Mad Hatters. Biljettförsäljningen har slagit rekord, vädret kunde inte ha varit bättre och stämningen är på topp. Men tillställningen får ett dystert slut: i en sovsäck hittas en ung kvinna, Linda Lofthouse brutalt knivhuggen till döds.

Kommissarie Stanley Chadwick får i uppgift att utreda mordet. Han är en tystlåten, konservativ polis som har föga till övers för den nya tidens idéer med skränig musik, långt hår och fri kärlek. Men ett brott har begåtts och den skyldige måste gripas - till varje pris. Dessutom har han en dotter i samma ålder som Linda och tanken på att något liknande skulle kunna hända henne är outhärdlig.
Trots att tusentals människor funnits på plats verkar ingen ha sett eller hört någonting. Förhören leder ingenstans och inte förrän Chadwicks dotter Yvonne avslöjar att hon vet mer om händelsen än vad hon tidigare vågat säga lyckas man göra ett genombrott. En man grips och döms så småningom till flera års fängelse.
Tjugofem år senare får kriminalkommissarie Alan Banks i uppgift att utreda mordet på Nick Barber, en musikjournalist som höll på att skriva en artikelserie om Mad Hatters. Undersökningarna leder Banks tillbaka till år 1969 och snart visar sig hans eget fall ha kopplingar med mordet som skedde då. Nick Barber hade nämligen inte bara ett musikaliskt intresse av det som hände den där sommaren, han var även biologisk son till den mördade kvinnan Linda Lofthouse!

Snart förstår Banks att Nick Barber kommit över hemligheter som är alldeles för känsliga för att uppdagas. I värsta fall innebär det att polisen grep fel gärningsman den där gången. Och då går det kanske fortfarande omkring någon därute, beredd att till varje pris tysta den som är sanningen på spåret.


Medelbetyg: 3,44 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En bit av mitt hjärta :


Rosa 2007-02-07 07:09
En medelmåttig Alan Banks-kriminalroman. Hela boken består i princip enbart av polisutredningsarbete. Inga spännande infallsvinklar eller andra överraskningar.
Betyg 3

Synnez 2007-10-13 19:49
Tycker boken var jättebra och helt i klass med Robinsons tidigare alster. Flera av hans böcker skildrar parallellhandlingar, dvs gamla brott som kommer i dagern då nya begås, och det är spännande att följa utredningarna för att till slut höra vad den gemensamma nänmaren är.

I denna boken är det en ung flicka som i slutet av 1960-talet blir mördad på en rockkonsert och man får följa polisutredningen på 60-talet parallellt med Banks nyaste fall som handlar om mordet på en rockjournalist. Dessa två har något gemensamt kommer Banks fram till men vad?
Betyg 4

poby 2008-05-19 17:30
Ett mord 1969 kopplas så småningom ihop med ett mord 2006. Det är fascinerande att läsa hur det hela hör ihop. Spännande och intressant.
Betyg 4

Tiaran 2008-06-13 21:18
Riktigt spännande bok i mitt tycke och även om man i börjande tyckte sig ana vad som stod på blev man även överaskad över knorren på slutet :) En nattsömns störare :)
Betyg 4

h. 2010-01-14 18:46
döm om min förvåning när jag hittar flera robinson böcker jag inte skrivit ngn recension på! jag formligen älskar alla hans böcker, denna lika mycket som övriga, gillar hans personskildringar med banks i topp! en stark trea!
Betyg 3

Otimala 2012-10-06 17:40
Det är rätt intressant att följa de två utredningarna, det måste medges, men riktigt spännande blir det dock aldrig. Men boken är helt ok, om än så mkt mer än det.
Betyg 3

Anfield 2013-05-29 09:52
Mycket bra och spännande !
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En bit av mitt hjärta


  Köp boken som film på cdon: