bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A dedicated man
A necessary End
Bad Boy
Efter alla år av saknad
En bit av mitt hjärta
En förgiftad man
En lek med eld
En märklig affär
En ovanligt torr sommar
I djävulens sällskap
I mörkrets skugga
I ondskans spår
In a Dry Season
Kall som graven
Mörkrets alla färger
När musiken tystnar
Past Reason Hated
Revolutionens barn
Roten till det onda
Själens dunkla rum
Skuggor på vattnet
The Hanging Valley
Ur askan i elden
Wednesday's Child
Liknande böcker:
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGallows View

 
Originaltitel: Gallows View
Författare: Peter Robinson
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 1987
ISBN: 9781447225430
 
Spänning:  8
Romantik:  7
Humor:  6
Lärorik:  3
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Detective Chief Inspector Alan Banks has moved to the Yorkshire Dales from London to escape the stress of the metropolis. But he soon finds that life in the country is not quite as idyllic as he had imagined...

A peeping Tom is frightening the women of Eastdale. Two glue-sniffing thugs are breaking into their homes. An old woman may or may not have been murdered. In addition, Banks has to deal with his attraction to young psychologist Jenny Fuller. As the tension mounts, both Jenny and Bank's wife are drawn deeper into events. And Banks realizes that his cases are weaving closer and closer together.

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Gallows View :


Daenyras 2008-07-24 21:37
Jag har på senare år börjat läsa fler och fler deckare med ett otroligt stort intresse och en av mina stora favoriter blev direkt Peter Robinsons böcker om Alan Banks.
Dock märkte jag efter att ha läst alla de utgivna böckerna på svenska att det inte var de första utan snarare någonstans från mitten, vilket gjorde att jag gick ut på jakt efter hans första bok och fann efter många sökningar "Gallows View" från 1987.

"Gallows View" handlar om flera saker samtidigt och alla har en röd tråd genom sig. Den handlar om en smygtittare, det handlar om en mördare samt om en ung kille i tonåren som hamnade fel i livet. Utredare i fallen är självklart Alan Banks med sina hjälpare.

Det som jag fastnade för med boken var hur enkelt det var att komma in i handlingen, med tanke på att boken är på engelska och den var dessutom inte alls svår att läsa och absolut inte svår att förstå. Plus att, som alla andra av hans böcker, hade den humoristiska inslag.
Författaren skriver om huvudpersonens personliga liv och dess frestelser samtidigt som huvudpersonen måste jobba med de olika fallen och stå ut med galna protestgrupper. Samt även att det är så svårt att hinna före boken, så att säga, med att lista ut vem som är den skyldige till de olika fallen. Man sitter där med boken och kan inte lägga den ifrån sig förräns man har fått veta vem som gjorde vad.

Det negativa med boken måste vara den minimala texten (i alla fall i den utgåva jag läste), men det är väl då allting som jag kan hitta fel på.

Avslutningsvis vill jag ändå säga att jag verkligen rekommenderar att läsa denna bok om man vill läsa deckare på engelska och kanske har lite svårt för det för den är en väldigt bra bok att läsa eftersom den är lätt att hänga med i.
Jag tycker även att man borde läsa alla Peter Robinsons böcker på engelska fram till dem som är översatta till svenska för att egentligen få ett helt tag om vem egentligen Alan Banks är för någon som privat person redan från början.

Personligen ska jag börja med bok nummer 2 i ordningen så snart den kommer.
Betyg 4

Rosa 2008-07-25 07:10
Ja, liksom föregående recensent upptäckte jag för ett bra tag sedan att man i Sverige började ge ut böcker i Alan Banks-serien i slutet av serien. Man har hoppat över säkert 10 böcker (cirka). Jag köpte alla dessa böcker på engelska efersom jag ville läsa dem i rätt ordning och har plöjt igenom dem. Nu förstår jag varför man har valt att inte översätta dem till svenska: De är inte alls lika bra som de senare böckerna!!!! Det är mycket sämre kvalitet på de första böckerna. och det blir därör bara medelmåtta av dem. Tyckte i alla fall jag. Tyvärr!
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Gallows View


  Köp boken som film på cdon: