bokrecensioner boktips

Ur askan i elden

Författare: Peter Robinson
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kärlek, spänning
Utgivningsår: 1987
ISBN: 9789137151755


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kommissarie Alan Banks har just flyttat från London till landsortsstaden Eastvale i Yorkshire. Han ser framför sig ett lugnare liv tillsammans med sin fru Sandra. Men skenet bedrar – brottsligheten i det lilla samhället visar sig vara värre än han föreställt sig.


En inbrottsvåg har drabbat staden. Maskerade ungdomar bryter sig in hos gamlingar och stjäl smycken och värdesaker. Det framstår till en början som gärningar av relativt harmlösa småtjuvar. Men när en 87-årig kvinna hittas död i sitt hem efter ett inbrott får fallet en helt annan innebörd. När Sandra dessutom råkar ut för ett överfall blir ärendet personligt för Banks. Rör det sig om samma gärningsmän? Och kommer Banks att hitta dem innan de slår till igen?


Ur askan i elden, som utkom på engelska 1987, är den allra första delen i Alan Banks-serien. Här lär vi känna en yngre poliskommissarie och får veta hur allt började.
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ur askan i elden :
2018-02-22 16:57
Detta är den första deckaren med kommisarie Banks, som Robinson skrev redan 1987. Den har först nu blivit översatt till svenska.
Det är en mysig, puttrig deckare i typisk engelsk miljö. Det är ingen bok, som kommer att sitta kvar i minnet så särskilt länge, men den gav en stunds uppfriskande och mysig läsning.
Betyg 3
2019-05-30 21:48
Även i mindre orter händer brott. Kommisarie Banks och hans kollegor får fullt upp med att få fast en fönstertittare, tjuvar och en mördare. Men något som Banks inte räknat med var att han själv och hustrun skulle bli utsatta.
Det här är en lättläst och bra upplagd deckare.
Betyg 4
Liknande böcker:
Det innersta rummet
 J. Horst
Herrens år 1398
 D. Harrison
Poirots jul
 A. Christie
Mord - mitt arbete
 T. Rickne
Skuggjägaren
 C. Grebe
Darktown
 T. Mullen
Kvinna försvunnen
 T. Oljelund
Bruden i Newgate
 J. Dickson Carr
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen