bokrecensioner boktips

Kall som graven

Författare: Peter Robinson
Genre: Roman
Ämnesord: Mord, Adoption, Kriminalare, Kärlek, Missbruk, Piratkopiering,
ISBN: 9185283231


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Alan Banks kallas till London när dottern till ett högt polisbefäl försvinner

En liten pojke hittar av en slump sin försvunna syster på en porrsida på internet. Familjen vänder sig till Alan Banks och ber om hjälp. Omständigheterna är minst sagt speciella och Banks måste lova att vara diskret. Flickan är dotter till polismästare Jimmy Riddle. En framgångsrik polis som desssutom har politiska ambitioner.

Det är med ambivalenta känslor Banks låter sig övertalas. Han har själv en ung dotter, men samtidigt är Jimmy Riddle hans fiende och den man som en gång sagt sig vara fast besluten att sätta punkt för hans karriär inom polisen.

Spåren leder till London, in i en värld av droger, sex och kriminalitet - och kallblodigt mord. Men trådarna löper obönhörligt samman hos familjen Riddle där mörka hemligheter från det förgångna, pengar och maktbegär bäddar för en katastrof.
Utdrag ur boken:
Hon fnös. "De är så himla omogna. Visst duger de att dansa med och de kan få köpa drinkar och så åt en, men det är ungefär allt de duger till. De flesta kan bara snacka om fotboll och sex." Hon slickade sina körsbärsröda läppar. "Jag fördrar äldre män."
Medelbetyg: 3,2 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kall som graven :
2009-01-23 13:33
En nyöversatt Alan Banks-deckare. Dock inte den senaste i serien utan en bok mitt i serien. Varför har man inte översatt dem och gett ut dem i kronologisk ordning i Sverige????

Intrigen är bra men ack vad långsam och seg boken är.

Helt OK deckare men inte mer.
Betyg 3
2009-01-23 13:50
jo, en medioker deckare, inte alls så bra som robinson tidigare levererat.
Betyg 3
2011-09-03 09:55
Familjehemligheter kommer förr eller senare upp till ytan. Ett barn som föds och adopteras bort. Barnet som hamnar hos ett religiöst par kommer att förbjudas mycket i sin barndom. Detta kommer med tiden att vändas till hat och avundsjuka mot den biologiska modern som hon sen pressar på pengar. Hatet kommer också att vändas mot halvsystern som hon ser till att få hamna i dåligt sällskap.

Boken var inte riktigt i min stil.
Betyg 3
2012-10-06 17:28
Det här är inte en av de bättre i Robinsons deckarserie, men hans böcker tycker jag håller ändå. De är alltid småtrevliga och spänning saknas inte här heller. En medelbra bok.
Betyg 3
2013-04-26 10:08
Trevlig bok och historia Bra om man läst " Roten till det onda " samt En ovanligt torr sommar " Innan för att hänga med i Alan Banks Liv .
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kall som graven
Liknande böcker:
Ormens år
 U. Ewerman
Äkta kärlekar
 T. Jenkins Reid
Åh William
 E. Strout
Papperspalatset
 M. Cowley Heller
Andromeda
 T. Bohman
Frankissstein
 J. Winterson
Min perfekte man
 B. Ohlsson
Candy
 H. Rengfors