bokrecensioner boktips

Efter alla år av saknad

Författare: Peter Robinson
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9170012288


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kommissarie Alan Banks har aldrig kommit över sin bäste vän Graham Marshalls försvinnande och förmodade död, sommaren 1965. Och framförallt har han inte lyckats glömma sin egen roll i det hela.
Efter 35 år återfinns plötsligt skelettet av Graham. Samtidigt får Yorkshirepolisen in en anmälan om en försvunnen tonårspojke. Banks ser ett samband mellan händelserna och han är fast besluten att ta reda på sanningen om de båda pojkarnas öde. Snart tvingas han dock inse att gränsen mellan förövare och offer är på väg att bli allt otydligare.
Efter alla år av saknad är en ny, spännande och välskriven kriminalroman av Peter Robinson – författare till I ondskans spår och En ovanligt torr sommar som vann Svenska Deckarakademins pris för bästa utländska kriminalroman 2001.
Peter Robinson föddes 1950 i Yorkshire. Efter studier i litteraturvetenskap vid universitetet i Leeds flyttade han till Kanada där han så småningom tog sin examen. Robinson bor numera i Toronto tillsammans med sin fru Sheila. Trots att han tillbringat större delen av sitt liv i Kanada utspelar sig hans berättelser huvudsakligen i hemlandet England.
Medelbetyg: 3,43 (14 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Efter alla år av saknad :
2004-03-24 11:19
Skellettet efter en pojke hittas 35 år efter det att han försvunnit. Överkommisarie Banks, som var kompis med pojken när han försvann vid 15 års ålder, föröker ta reda på vad som hänt. Samtidigt försvinner en annan pojke i trakten. Banks blir även inblandad i den historien. De båda försvinnandena har egentligen inget med varandra att göra, så handlingarna förs parallellt. Bra miljöbeskrivning.
Betyg 4
2004-07-20 01:57
Utmärkt, spännande och välskriven.
Betyg 5
2005-03-12 23:50
Efter att ha läst Robinsons två första böcker om Kommissarie Banks hade jag ganska höga förväntningar på Efter Alla År av Saknad. Dessa blev ej infriade. Språket är så fruktansvärt dåligt att man nästan blir förbannad och då hjälper det inte att intrigen är godkänd.

Ps.
Nu tror jag inte att det är Robinsons fel utan översättarens eftersom de andra böckerna om Banks har ett bra språk. Det verkar som om förlaget piskar på översättaren att göra ett snabbt jobb så att boken snabbt kan komma ut i handeln. Ds.
Betyg 1
2005-05-13 21:49
Den här boken var bra och välskriven. Något långsam men det gjorde inte så mycket. Den var inte precis spännande utan mer en "utrednings"-deckare.

Egentligen är det två parallella handlingar och det hände väl att jag fick tänka till så att jag inte blandade ihop dem men det var nog mest jag som var okoncentrerad. För min skull hade det räckt med en av handlingarna.

Betyg 4
2005-07-28 15:07
Rätt okey bok. Ganska seg tyckte jag, handling gick fram ganska långsamt. Det tog lång tid innan jag hade läst ut den..
Betyg 3
2005-12-21 21:01
Utmärkt deckare, spännande och välskriven.
Mycket bra översatt, förstår inte kommentaren här på sidan att den skulle vara dålig. Vore kul med ett exempel.
Betyg 4
2006-03-06 16:44
njaa.. inte alls lika bra som hans tidigare böcker som jag höjt till skyarna... blev lite besviken. hade inte samma spänning och tempo som hans andra böcker.
Betyg 3
2006-11-30 20:53
Jag tycker att boken är synnerligen bra och välskriven.
Hur kan någon tycka att den är dåligt översatt när den nominerats till Sveriges bästa översatta deckare för något år sen?
Det här är en jättebra historia, så det så!
Betyg 5
2008-09-12 22:15
Gillar böckerna av Peter Robinson men det här är ärligt talat inte en bra bok, känns mest seeg och långsam och jag tycker den skiljer sig markant från hans övriga böcker som jag tycker håller en högre standard..kan vara som någon skrev översättarens fel
Betyg 2
2010-09-05 20:53
Jag gillar Peter Robinson rätt bra, men denna bok var faktiskt inte bra… den var för lång och blev seg… och återigen ett fall från det förflutna som Banks löste parallellt med ett liknande i nutid, blir rätt tjatigt… :-( men slutet var rätt bra ändå om man väl orkar ta sig dit… totalt sett förmodeligen den sämsta av de Robinson böcker jag lyssnat på (detta var den 5:e).

Dålig uppläsare var det också... hon gjorde inga pauseringar vid kapitelbyten när det bytte miljöer och människor, vilket gorde det svårare att följa om man inte lyssnar superintensivt (och det är inte lätt med denna bok...)
Betyg 2
2012-10-06 17:33
Och så var det gamla benknotor igen då... Här lyckas inte Robinson hålla mig riktigt lika intresserad som i En ovanligt torr sommar, men jag tycker ändå att boken är rätt ok. Men inte mer än så, en slät trea
Betyg 3
2013-05-02 11:15
Bra bok !
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Efter alla år av saknad
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly