bokrecensioner boktips

I ondskans spår

Författare: Peter Robinson
Genre: Deckare
ISBN: 9189380517


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Yorkshirepolisen kallas till vad som förefaller vara ett vanligt familjegräl på The Hill 35 möts man av en chockerande syn. Den unga Lucy Payne har blivit svårt misshandlad och hennes make Terence är döende, men värst av allt är den upptäckt som görs i husets mörka och fuktiga källare …
Överkommissarie Alan Banks och hans kollegor har under lång tid lett spaningarna efter Kameleonten, en seriemördare som misstänks ligga bakom flera unga kvinnors försvinnande. Nu tyder allting på att polisen har funnit rätt man, men avslöjandet visar sig bara vara början på ett fall som döljer fruktansvärda hemligheter
Medelbetyg: 3,96 (28 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I ondskans spår :
2003-10-25 22:46
Riktigt blodig och otäck bok. Jag tyckte den var deprimerande men var väl helt enkelt inte på humör för så mycket våld och elände när jag läste den. Den är spännande! Inte alls dåligt skriven och även om jag bara ger den en trea så kan jag ändå rekommendera den om du gillar lite råare deckare.
Betyg 3
2003-12-26 11:08
En klart ruggig deckare!
En serie mördare kopplas i hop med en rad våldtäkter.
Vid ett tillsynes "vanligt" familje gräl görs en makaber upptäckt!
En fruktansvärd historia uppdagas!

Rekommenderas!
Betyg 5
2003-12-29 13:01
Otäck och spännande deckare, riktigt läbbig emellanåt men klart läsvärd.
Betyg 3
2004-01-14 12:35
Oj, vilken bra bok! Jag sträckläste den och bara njöt! Vad synd att man inte har gett ut de tidigare böckerna i samma serie på svenska. Har precis beställt 8 stycken på engelska via nätet och ser med spänning fram emot att de ska komma med posten.

Jag läser mycket böcker och blir därför rätt kräsen ibland men den här boken uppfyllde alla krav!
Betyg 5
2004-01-16 09:23
Mycket spännande, otäck och ganska mörk deckare. Trots en fruktansvärd historia känns det ändå trovärdigt. Intressanta personbeskrivningar.
Betyg 4
2004-01-29 13:03
Trots det stundtals makabra innehållet en jordnära och human beskrivning av mänskliga relationer. Författaren beskriver också på ett högst trovärdigt vis de komplikationer som kan uppstå för människor som blir inblandade i mord. Allt är ju inte så himla självklart som man först kan tro...
Spännande och läsvärd.
Betyg: En stark 4:a.
Betyg 4
2004-05-04 12:19
Tycker mycket om Robinson. Rekommenderas varmt.
Betyg 4
2004-07-06 00:34
välskriven, superspännande och riktigt otäck. läs den du som älskar riktiga smaskiga thrillers
Betyg 5
2004-07-26 00:50
Mycket bra och spännande thriller!
Betyg 5
2004-08-18 21:05
Detta är den ruggigaste deckare jag har läst, från första sidan till den sista... Robinson håller läsaren i ett gastkramande grepp genom hela boken och den är svår att lägga ifrån sig! Mardrömmar kan man få på köpet! Jag tycker Robinson är en av de bästa deckarförfattarna som finns för tillfället och efter denna läste jag alla hans andra böcker också med en rasande fart - jag blev inte besviken.
Betyg 5
2004-08-26 10:03
Det är en väldigt bra bok men jag jag själv tycker stundtals blir lite trög. Det känns som om det är för många ord och beskrivningar ibland. Jag hade också av någon anledning svårt att hålla reda på "alla" polisernas namn som kastades in i början av boken.
Betyg 4
2004-09-21 11:23
En väldigt bra bok, faktiskt ännu bättre än "En ovanligt torr sommar". Tycker jag i alla fall!
Otäcka människoöden, men ändå trovärdigt. Mycket spännande!
Betyg 4
2004-12-06 17:46
"I ondskans spår" är en mindre besvikelse i jämförelse med Robinsons "En ovanligt torr sommar". Robinson har dock sina kvaliteter och lyckas, liksom i föregångaren, trollbinda läsaren att hela tiden försöka lägga pussel - vem är det som är mördaren? Denna gång lyckas Robinson dock mindre bra med pusslandet, intrigen är lite för tunn. Skönt är det då att författaren lyckas beskriva sina karaktärer på ett levande och övertygande sätt som gör dom verkliga och intresseveckande.
Betyg 3
2005-06-27 21:06
Visst är det en ruggig historia. Och visst har författaren en känsla för mystik. Men ändå räcker det inte hela vägen. Kanske är det för att jag har lessnat något på deckargenren och alla komplicerade, bestialiska mord som återkommer i varenda bok. Det ska vara rituellt, sjukligt genomfört och så "slafsigt" som möjligt, och allra helst ska det vara inslag av sexuella abnormiteter. Och just det abnorma sexuella tycker jag att Peter Robinson har hakat upp sig något enormt på i denna bok, så till den grad att jag minns att jag började undra om författaren själv hade någon vrickad böjning... Dessutom så är boken rik på stereotyper, både huvudpersonen Banks, hans kollegor och de totalpsykotiska mördarna är som hämtade från deckarbibliotekets stereotypa karaktärsregister. Inte heller språket är någonting direkt att hurra för, så på det hela taget var det en blek läsning.
Betyg 2
2007-07-13 21:00
En fascinerande studie i ondska. Man blir rätt så snart klar över vem som är orsaken till alla morden i boken. Det intressanta i boken är skildringen av mördarens uppväxt, och orsaken till att resultatet blev som det blev. Emellanåt verkar det som om författaren använder miljöbeskrivningar till att fylla ut boken. Dock, boken är verkligen läsvärd.
Betyg 4
2008-05-15 11:47
Ok, jag älskar ju engelska deckare och är väl därmed så gott som partisk... Men Robinson är faktiskt duktig och jag gillar både hans stil och karaktärer!

Det här var den första jag läste och också (kanske därför?) den jag hittills tyckt mest om. Inget ont om de andra (som sagt: I like...), men den här har en riktigt spännande intrig som håller länge! Några av de andra är nog närmare 3:or, men här slår vi till med en 4:a!
Betyg 4
2008-09-13 12:02
gillar den här men jag är nog lite partisk för dels så gillar jag deckare och dels så gillar jag när samam huvudperson återkommer i flera böcker..
Betyg 3
2009-02-18 10:54
Det här var ruggigt bra bladvändare.Hittills den enda boken jag läst av Peter Robinson.
Betyg 4
2009-07-05 21:58
En av Robinsons bästa tycker jag. Mordhistorien är makaber, men här försöker de förklara vad och varför det hänt, och visar hur lätt det är att göra fel även om man heter Banks och är polis. Jag gillar att Banks personliga problem kommer fram, även om de kunnat tonats ner lite. Upplösningen är lite så där, jag gillar egentligen inte när man halva boken vet hur det kommer att sluta, men Robinson lyckas ändå hålla spänningen uppe.
Betyg 3
2012-10-06 17:31
Det här tycker jag nog är Robinsons bästa bok! Den är ruggig, passerar en massa gränser, men den är oerhört spännande och bra. Jag gillar hans karaktärer och sätt att skriva, och här vet jag inte vad mer jag skulle önska.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till I ondskans spår
Liknande böcker:
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling
Stilla vatten
 N. McCrery
En fråga om skuld
 F. Fyfield
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl